Arhive categorie: Fără categorie

Mobilier pentru baie, masca si lavoar

Masca si lavoarul din baie sunt piese indispensabile din orice locuinta. Pentru ca in Romania spatiul din apartamente nu este tocmai generos, am cautat sa va prezentam trei modele de mobiler pentru baie care sa se integreze perfect in spatiile mici, in care fiecare centimetru este important. Modelele prezentate sunt compuse din masca care are pe o parte rol estetic, pe alta parte are rol practic, pentru ca aici pot fi depozitate numeroase elemente, de la prosoape de baie pana la diferiti detergenti si dezinfectanti necesari in orice gospodarie. A doua componenta a setului de baie este constituita din lavoar, care pe langa rolul  practic poate aduce prin forma si finisaje, bun gust si stil in aceasta incapere.

LILLANGEN, masca cu doua usi si lavoar. Setul este perfect pentru baile de mici dimensiuni, are latimea de 63 cm, adancimea de 27 cm si inaltimea de 93 cm. Pentru ca in baile mici orice centimetru este important si orice spatiu pentru depozitarea accesoriilor este binevenit, cele doua rafturi sunt esentiale. Polita din interior este reglabila si poate fi ajustata in functie de necesitati. Masca este confectionata din pal melaminat, bine finisat si are picioare din inox. Usile sunt realizate din sticla securizata. Lavoarul are forma dreptunghiulara si are margine practica cu suport pentru savoniera si periuta de dinti. Modelul este special realizat de Inma Bermudez pentru gigantul suedez IKEA.

Setul MOBILIER ROMA a fost special realizat pentru baile mici, este un model practic confectionat din PAL melaminat vopsit si lacuit cu UV, fapt ce ii confera rezistenta in timp la conditiile de umiditate ridicata. Latimea mobilei este de 60 cm, fetele sunt bine finisate si au culoare wenge iar manerele confectionate din inox sunt discrete si elegante. Lavoarul ceramic este rezistent la actiunea substantelor de curatare puternice si este prevazut cu spatiu special destinat pentru savoniera. Setul Roma poate fi achizitionat din magazinele Bricostore.

Setul format din masca baie kubic wenge mart si lavoar Kubic, este un model clasic special conceput pentru baile de dimensiuni reduse. Masca este confectionata din PAL melaminat si MDF, este bine structurata si ofera spatiu de stocare suficient. Lavoarul ceramic are forma patrata, este putin adanc si se intretine foarte usor. Setul Kubic pentru baie se gaseste intre rafturile magazinului Dedeman.

Comoda TV pentru living

Comda TV este  piesa de mobilier care are functie practica, aspect estetic si contribuie la realizarea mediului ambiant din interiorul livingului (sufrageriei). Acestea inlocuiesc cu succes piesele greoaie, clasice de mobilier care de cele mai multe ori creaza senzatie de prea plin si apasare.

Multe dintre comodele pentru televizor sunt create pentru a relaxa atmosfera. Sunt confectionate din materiale de foarte buna calitate cu finisaje exceptionale si au avantajul de a fi disponibile in numeroase tipuri, forme, culori si materiale.  Iata cateva modele de comode TV care se pot potrivi atat in livingurile moderne, cat si in cele urbane, moderne sau vintage.

Comoda TV VARDE este confectionata din sticla neagra, este modena si foarte bine realizata. Dimensiunile sunt generoase: latime de 110 cm, inaltime de 123 cm si grosime: 50 cm. Pe aceasta poate fi fixat un televizor de maxim 25 kg. Rafturile confectionate din sticla securizata, pot sustine numeroase lucruri. Are un design foarte modern care se potriveste in orice living indiferent de marimea acestuia.

comda tv varde din sticla neagra securizata

Comoda TV “Levantin”, este un model special confectionat din lemn masiv de stejar. Partea frontala este bogat ornamentata cu motive orientale deosebite. Este foarte bine compartimentata; dispune de cinci sertare de dimensiuni generoase si o nisa pentru echipamente TV. Decorul oriental al incaperii este desavarsit prin prezenta modelului “Levantin”  si a efectelor luminoase.

comoda-tv-levantin din lemn masiv de stejar

Comoda TV C118-2452 MOBILAMOB este un model urban, foarte modern care lumineaza intreaga incapere. Liniile drepte dublate de prezenta sticlei securizate si a ornamentelor discrete de pe fetele sertarelor, fac din acest model un accesoriu care transmit eleganta si discretie. Livingul este insufletit de comoda lunga de doi metri care poate suporta chiar si un televizor cu ecran foarte mare, astfel ca va puteti crea propriul cinematograf acasa.

comoda alba tv  sticla securizata

Incaperi decorate eco-friendly

Anul 2015 se anunta a fi un an in care produsele confectionate din materiale eco vor fi foarte cautate. Se pare ca principala culoare ce ne va decora incaperile va fi verde.  Vor fi apreciate spatiile cu ferestre mari, luminate natural, care sa emane confort si relaxare. Foarte importante vor fi finisajele si piesele de mobilier eco care vor decora incaperea.
Piesele de mobilier  ce pot fi folosite intr-o incapere ECO trebuie sa fie confectionate din lemn. Este recomandat lemnul de pin, rezistent pentru scaune, mese si unitati de relaxare. Pentru a se crea sentimentul de siguranta si relaxare piesele trebuie sa aiba o estetica minimalista, eleganta, simpla. Si piesel din lemn de ratan sau bambus vor fi foarte apreciate. Mobila de lemn impletit se incadreaza perfect in camerele decorate in stil oriental.  Piesele confectionate din ratan  sunt usoare, pot fi mutate foarte repede.
In astfel de incaperi se vor potrivi perfect accesoriile create din lemn exotic. Vor putea fi adaugate lampadare, tavite, cosulete, rame pentru fotografii confectionate din lemn de bambus sau rachita impeltita. Aceste piese au aspect placut, sunt foarte utile si sunt eco.
Alte accesorii care vor spori confortul sunt covoarele. Acesta s-au bucurat intotdeauna de popularitate. Covoarele trebuie sa fie confectionate din materiale naturale, precum lana, par de cal, bumbac, in,  matase, s.a. Covoarele si carpetele confectionate din materiale eco au o durata de viata lunga, sunt usor de curatat si ofera personalitate incaperilor pe care le decoreaza.

masuta de cafea in forma deosebita cu aspect metalic

Un living decorat fantastic! Mici idei care il pot transforma

masuta de cafea din lemncu structura deosebitaLivingul e incaperea casei in care realizam o serie de activitati. Este incaperea in care ne recrem, petrecem timpul cu familia si ne uitam la TV. Livingul exprima cel mai bine personalitatea proprietarilor. Prin urmare, atunci cand pornim la decorarea lui trebuie sa tinem cont cat mai mult de stilul care ne reprezinta. In functie de acest stil alegem accesoriile potrivite.

Ca stiluri in prezent avem urmatoarele tendinte: stilul minimalist ( mobilier in linii drepte, elemente de decor masive  in culori puternice sau metalice); stilul modern ( mobilier din lemn, cu fibra puternica, elemente de metal si sticla si obiecte de decor cu iz industrial); stilul clasic ( mobilier masiv, cu spatii de depozitare generoase, cu design rafinat si elegant); stilul retro-rustic  ( mobilier in linii masive, uneori lucrat brut, culori naturale); art-deco ( un stil  eclectic, bazat pe rafinamentul inceputului de secol XIX, in care simetria linilor se imbina  cu elemenete neoclasice si cubiste) si stilul Baroque ( un stil  cu linii bogate, rafinate si incarcate)

Cu atentie, aceste stiluri pot fi imbinate intre ele, dar pastrand linia cromatica. Indiferent de stil, elementele de decor pot aduce un farmec aparte livingului.

Clasica masuta de cafea  poate fi elementul central al unei incaperi daca  o vom folosi intr-o forma mai rar intalnita: realizata din lemn masiv si marmura,  din sticla colorata sau /si curbata  sau brut, din elemente de metal si sticla.

Alt element de decor care poate da amploare unui spatiu este oglinda. In functie de stilul de design , putem opta pentru oglinzi inramate, cu rame bogate in stil baroque sau rame simple minimaliste. Oglinzile, asezate corect, pot da adancime incaperii si pot dubla intensitatea luminii.

Tablourile pot imbogati un perete fad si pot insufleti incaperea. Ele reprezinta si accente de culoare pe care sa le unim cu restul elementelor de decor. Putem opta pentru peisaje sau  picturi abstracte. Intr-un spatiu modern sau minimalist fotografiile alb-negru in dimensiuni generoase pot fi elemente decorative de efect.

Sticla  sub divese forme este si ea un element decorativ deosebit. De la lampi, vaze, boluri si pana la lustre de cristal, o putem folosi pentru a aduce un aer glossy si multa culoare  livingului. Transparenta ei poate fi folosita pentru a da stralucire si un aer luxuriant incaperii.

Ramele foto sunt un alt element de decor cu efect sic. De diverse forme si marimi, metalice sau din lemn le putem aranja pe o polita intr-un colt al camerei  unde pastram amintiri dragi, confera  personalitatea proprietarului intregii camere.

Produsele de iluminat artificial, veiozele si aplicele au un rol important. Pe langa faptul ca asigura confortul iluminarii incaperii ele dau un plus de intimitate si  un aer relaxant livingului.

Acolo unde este cazul, folosirea unui covor poate fi atat o pata de culoare pentru decorarea camerei. El are si rol acustic, atenuand sunetele inalte si dand senzatia de caldura livingului.

Textilele alese pentru camera au rolul cel mai important. De la perdele si draperii, la pernele decorative si tapiteria canapelei si a fotoliilor ele trebuie imbinate cromatic. De la texturile naturale de in si bumbac pana la pielea naturala si nylon, toate elementele trebuie alese cu grija si inglobate in stilul ales.

 

Sfaturi practice pentru termoizolatii la case si vile

Incercam mai jos sa raspundem unei serii de intrebari adresate de catre cititorii nostril despre o termoizolare corecta a unei case sau a unei vile.

Raspunsurile sunt oferite de dna. arh. Madalina Radulescu

Intrebare:

Am o casa din caramida la parter, iar tavanul si mansarda din lemn. Ce pot sa pun pe jos in mansarda, adica peste barne? Am auzit de rombeton sau imi sugerati altceva bun si ieftin? Merci.

Raspuns:

Placi din osb, peste o termoizolatie din vata de sticla.

Intrebare:
Vreau sa va intreb cum este mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: o casa in constructie p+m pereti din BCA, urmeaza sa-i fac izolarea exterioara cu polistiren de 10, iar pe interior vreau sa pun rigle metalice sau sipci din lemn pe verticala sau orizontala si apoi rigips de 9 sau 12. Ce spuneti, este bine sau imi scapa ceva?? Va multumesc.
Raspuns

E foarte bine sa izolati casa si exterior si interior! La exterior e clar – toata casa tapetata cu polistiren de 10 cu plasa armata de fibra de sticla, iar zona de solcu cu polistiren extrudat. La interior, vata minerala de 3-5cm intre montantii de Al, in spatele gips-cartonului, dar sus in mansarda montati, intre capriori, vata minerala, bineinteles tot acoperisul, insa cu o grosime mai mare, cat sunt capriorii, posibil 15cm. Apoi sa inchideti cu gips-carton.

Intrebare:
Am construit o casa din lemn cu scheletul de 10 cm placata la exterior cat si la interior cu placi OSB de 10 mm, intre placi vata de sticla, iar peste osb interior gips carton. Problema mea este ca peretii exteriori sunt putin inclinati spre exterior si urmeaza sa aplic izolatia din polistiren expandat de 10 cm. Aveti cumva o solutie mai concreta pentru indreptarea acestora prin aplicarea izolatiei?

Raspuns:

Veti reface planeitatea peretilor la exterior prin grosimi diferentiate de polistiren pornind de la grosimea placilor de 10cm.

Intrebare:

Pot sa izolez cu polistiren o casa de lemn tencuita cu pamant si interior si exterior fara sa fac rau la pereti? Mentionez – casa are fundatie din piatra si sub o camera este beci (fundatia in panta intr-o parte la nivel in cealalta la cca 2m). Tencuiala de pamant a fost tencuita subtire (sprituita mai mult) cu mortar de ciment.
Raspuns:

Nu cred ca polistirenul e cel mai indicat material izolator pentru case din lemn si pamant. Eu pledez tot spre ceva organic… poate sa studiati mai mult:  tehnici si mestesuguri  . Poate tot asa sa incercati prin stropire, insa inainte trebuie sa greblati pereti sa faca priza.

Intrebare:

Daca mansarda vine izolata cu vata minerala prevazuta cu folie de aluminiu, mai este necesara folosirea foliei anticondens daca dupa vata minerala se prinde lambriu?

Raspuns

Teoretic, nu, deoarece folia de Al are rol de bariera contra vaporilor, insa nu cunosc detaliul tehnic de alcatuire a acoperisului. Mai degraba intrebati arhitectul care v-a desenat detaliile tehnice de executie. Deci, raspunsul meu nu e valabil, neavand toate datele.

Intrebare:

Buna ziua, sper sa gasesc raspunsul la dvs – am cumparat o casa acum 6 ani, am izolat exteriorul cu polistiren de 5cm, dar problema mea este ca tot imi apare mucegai. Am citit aici pe site ca ar trebui reizolata pe exterior din nou cu polistiren cel putin dublu ca si grosime. Intrebarea mea este daca pot placa peste polistirenul existent, cu inca un rand de 5 cm, sau trebuie sa dau toata izolatia jos si sa fac din nou. Va multumesc
Raspuns

Ar trebui vazut sursa de unde apare mucegaiul, decopertati macar in zona unde apare pana la caramida (bca). In rest puteti aplica inca un rand de 5 cm de polistiren peste, dar cu intoarceri bineinteles pe intradosul golurilor de  usi  si de ferestre.

Intrebare:

Am cumparat o casa care are peretii din interior la bucatarie izolati cu polistiren. M-ar interesa sa pun  faianta  pana la tavan pe peretele cu mobila. Se poate sa punem faianta? Daca nu, cum procedam?

Raspuns

Nu… din moment ce casa este pe teren, de ce sa nu faceti lucrurile ca la carte – anume – polistirenul se monteaza pe exterior, in grosimea rezultata din calculul de coeficient global termic. In mare, la peretii din caramida eficienta/bca de 30cm se va pune un 8cm de polistiren armat cu fibra de sticla si tencuit decorativ (texturi rezistente la apa si UV ), rezultand un perete de 40cm ce asigura confort termic atat iarna cat si vara si mai ales o economie.

La interior, acum daca s-a executat deja operatiunea cu polistirenul (nu-mi dau seama de ce inca oamenii mai fac astfel de greseli – e deja binecunoscut faptul ca polistirenul se monteaza la exterior din motive de aparitie condens in grosimea peretelui, apare apoi  igrasie  in casa la interior asa „din senin”) nu mai are rost sa-l dati jos. Doar ca trebuie sa faceti o armare fie cu rabit, fie cu plasa de Buzau pentru ca altfel nu se prinde  placa de faianta  .

Va recomand sa nu puneti pana sus, pentru ca niciodata n-am vazut tavan drept, iar daca va ganditi cumva sa incepeti de sus… exclus, pentru ca din acelasi motiv, veti ajunge cu rosturile strambe si chiar sa nu se atinga pe colturi. Cel mai simplu e sa urcati cu rosturile din pardoseala – asta in cazul in care ati cumparat  gresia  in acelasi ton – gama – dimensiune pe latura de montaj, cu faianta si sa incepeti de jos cu montajul de la primul rand.

Stereotomia (modul de dispunere a faiantei pe pereti – mai cu seama daca aveti model / listel / borduri etc) pe pereti se coreleaza dupa cum v-am explicat cu rosturile din pardoseala si cu unghiul de privire de la intrarea in camera de bucatarie sau baie, cu dispunerea  mobilierului de bucatarie  .

Totusi, ar fi de vazut noile tendinte in amenajarile de bucatarii – faianta apare doar in zona frontului de lucru (la mobilier) intre blat si corpurile suspendate. In rest  vopsea lavabila  in culori. Daca placati total peretii apare o alta problema, nu de ordin estetic de data aceasta, ci pentru sanatatea oamenilor ce vor sa locuiasca in acea casa – condensul – la prepararea supelor veti avea surpriza curgerii apei pe faianta – pentru ca peretii nu mai au pe unde sa respire – tavanul nu e suficient. Mai ganditi-va !

Mai multe informatii, intrebari si raspunsuri despre  termoizolatii

arh. Madalina Radulescu
[email protected]