Bucatarie alba cu faianta neagra

Amenajări interioare cu alb în bucătării moderne – Uite cele mai frumoase idei în imagini

Cine crede că bucătăriile albe sunt plictisitoare se înșală. Sunt persoane care iubesc bucătăriile complet albe. Acestea denotă curățenie desăvârșită, eleganță, au un farmec aparte. In plus, totul în alb duce la mărirea vizuală a spațiului, la lumină mai multă și ajungi să iubești să-ți petreci timpul în bucătărie. Și, hai să fim serioși. În ultimii ani, tot mai mulți oameni optează pentru amenajarea în alb a bucătăriilor, dând mici pete de culoare, prin câte un accesoriu, un obiect de decor. Dar, in rest, domnește albul: corpuri de mobilier albe, pereți albi, podea albă, masă cu scaune albe.
Și rețineți un lucru: prea mult alb nu strică niciodată. Altfel stau lucrurile cu alte culori sau nuanțe, când deja dați greș in amenajarea bucătăriei sau oricărui alt spațiu din casă.

Dar să le luăm pe rând. Pentru podea, dacă nu aveți alte preferințe, alegeți lemnul. O podea din lemn va fi minunată și admirată de mulți. Trebuie doar să fie vopsită în alb, tratată corespunzător pentru o rezistență îndelungata. Nu vreți lemn, atunci ce ziceți de o podea din gresie care imită lemnul? Tot albă, normal. Nu ne abatem de la idee. Cum albul este în general rece, aveți nevoie și de ceva care să mai încălzească și să îmblânzească spațiul, iar lemnul sau imitația de lemn garantează succesul.
Ajungem și la pereți, care pot fi placați fie cu faianță albă, simplă, mată sau lucioasă, fie cu faianță tip subway. Dacă bucătăria este spațioasă, merge la perfecțiune o faianță formată din plăci mari, albe. Dacă bucătăria este de mici dimensiuni, și plăcile trebuie să fie medii sau mici. Sau puteți placa pereții doar pe jumătate, partea superioară fiind doar vopsită în alb.

Pentru blatul din bucătărie, dacă vreți rezistență și calitate, mergeți pe unul din marmură. O fi el mai scump, dar rezistă mult și oferă eleganță bucătăriei. Este, într-adevăr, și mai greu de întreținut. Dar aspectul final este deosebit.
Dacă marmura nu vă convinge, alegeți granitul. Este și mai ieftin decât marmura, mai ușor de întreținut, dar și mai comun. Sau ce ziceți de un blat din sticlă albă? Poate nu este atât de comun, dar estetic face diferența. Să nu mai vorbim de faptul că este și cel mai igienic material.
A mai rămas blatul din quartz: rezistent, nu se pătează, deoarece nu are pori la suprafață și poate fi folosit în bucătării, baruri și chiar și-n baie.
Insula de bucătărie este baza de rezistență a încăperii. Dacă mai este și albă, totul este minunat. Indiferent în ce colț al bucătăriei este amplasată, sau dacă stă chiar în mijloc, insula va lumina întreaga încăpere.

Despre mobilier, dacă bucătăria este mai mică ca mărime, cu atât mai bine că este alb. Dulapuri albe, suspendate sau mobile, cu geamuri cu conturul de un alb mai murdar sau chiar cu negru, toate duc la eleganță, la stil, la rafinament.
Ca să dați farmec unei bucătării complet albe, adăugați mici pete de culoare: un covor cu desene negre, cu forme geometrice pe negru, tacâmuri suspendate negre, o vază neagră. Și maro se încadrează perfect într-un spațiu complet alb: un coș cu fructe, din ratan sau nuiele maro, rama maro a unei fotografii. Sau ce ziceți de verde: verde de la floarea imensă dintr-un colț sau care stă direct pe blat, verde în pernele decorative de pe micul colțar alb.
Ideea este că, în mare, bucătăria complet albă: pereții, podeaua, blatul, chiuveta, electrocasnicele are farmec, este impecabilă, are acea notă de eleganță, de stil aparte. Deci, nu vă feriți de alb.

sursa foto

Idee amenajare baie garsoniera

Uite cum transformi o baie mică de la bloc într-un spațiu confortabil

O baie de apartament, dintr-un bloc obișnuit, nu este foarte spațioasă. Din contră, cele mai multe băi sunt de mici sau medii dimensiuni și atunci nu e cel mai ușor lucru de amenajat. Oare cum facem cu tot ce avem nevoie? Unde le inghesuim? La ce renunțăm? Cum putem avea acea notă de eleganță in așa baie mică? Vom incerca, pe scurt, să vă răspundem la aceste intrebări, de ajutor fiind și imaginile.
O baie mică va avea efectul de spațioasă dacă renunțați la plăcile ceramice inchise la culoare. Optați pentru culori pale, deschise și, totodată, folosiți plăci de gresie obișnuite, 30×30. Cât despre faianță, in acest caz plăcile pot fi de mari dimensiuni, deschise la culoare, iar chitul e bine să fie și mai deschis decât plăcile.

Nu optați pentru o sursă de iluminat sofisticată. Este suficientă o lampă cu lumină rece, iar tavanul e bine să fie alb. Nu trebuie să renunțați la cada de baie in favoarea dușului. Doar trasați un panou din sticlă intre tavan și cadă și aveți propria intimitate. Vasul wc-ului e bine să fie suspendat, iar chiuveta poate fi ergonomică.
Și, dacă baia tot este mică, ori renunțați la coșul de rufe băgat in acea incăpere, ori luați unul cât mai ingust și dacă se poate din ratan, nu din plastic.

Oglinda este un accesoriu important și care nu ar trebui să lipsească din baie. Cu cât va fi mai mare, va acoperi mai bine un perete, cu atât va da senzația de spațiozitate. O baie elegantă este bine să fie dotată cu spoturi incastrate cu halogen.
Ideal e să renunțați și la calorifere clasice, de mari dimensiuni, și optați pentru unele port-prosop. Sunt discrete și arată bine.

O baie, chiar dacă este mică, are nevoie și de un dulap pentru depozitarea lucrurilor necesare – strictul necesar in acest caz. Puteți opta pentru un corp de mobilier atașat sub chiuvetă, cu câteva rafturi sau de o etajeră ingustă și mobilă. De asemenea, cui ii convine ideea, poate opta și pentru rafturi suspendate. Idei sunt multe, iar noi vă lăsăm să vă orientați spre ce anume vi se potrivește din imaginile alăturate.

 

sursa foto

Case mici pentru familii cu trei membri – 3 proiecte inedite

Multi dintre dumneavoastra care aveti in componenta familiei numai trei membri, si care doriti sa treceti de la un apartament de bloc la casa mult visata, poate va ganditi cum ar trebui sa arate aceasta casa sa satisfaca pe deplin nevoile unei familii compusa numai din trei membri.

Spatiul necesar pentru acest tip de familie este un spatiu limitat, nu unul foarte generos, iar acest spatiu trebuie sa raspunda pe deplin nevoilor practice ale membrilor care locuiesc in acea casa, iar cheltuielile folosirii unei case de acest tip trebuiesc tinute sub control.

In acest sens modelul japonez vine sa ne aduca o optiune care trebuie luata in seama, mai ales ca acest tip de casa demonstreaza ca spatiul limitat, dar valorificat la potential maxim ofera satisfactia locuirii intr-o casa obisnuita, dar a carei costuri de folosinta sunt net inferioare.

Casele de tip compact, dar cu un design modern si atragator sunt o alegere indotdeauna reusita, 100 de metri patrati fiind o suprafata utila mai mult de cat suficienta pentru cei ce vor locui in acest tip de casa, linvingul tinand de aceasta data si locul unei sali de luat masa, astfel incat bucataria putand fii amenajata doar ca spatiu de gatit si curatare, nemaifiind aglomerata de scaune si mese. O baie si cele 2 dormitoare, acestea sunt toate camerele care se pot desfasura pe o astfel de suprafata si absolute necesare pentru cei trei membri ai familiei care vor locui aici.

In ceea ce priveste amenajarea exterioara a casei, se poate adauga cu succes un brau de piatra, acesta fiind o nota de personalitate, mai ales daca acest tip de casa de construieste intr-un mediu rural sau langa un oras mai mare.

Un alt model de casa proiectata pentru familiile cu 3 membri se poate intinde doar pe aproximativ 60 de metri patrati, si are in componenta o zona open-space care tine loc de living si bucatarie, cele doua dormitoare absolute necesare, unul pentru parinti si unul pentru copil, si o singura baie, ca la modelul prezentat mai sus.

Noutatea vine insa de la terasa care este proiectata in asa fel incat sa tina loc, atunci cand vremea ii permite, de un loc de relaxare si mai ales de servit masa.

Speram ca proiectele prezentate va pot fi de folos si va veti putea orienta atunci cand o sa cautati un proiect practic pentru casa dorita.

Surse: Eproiectedecase.ro, Proiectetip.ro

Dormitor cu mobila in stil italian

Dormitoare amenajate cu mobilă în stil italian

Stilul italian de amenajare a dormitoarelor este unul somptuos, cu mobilă masivă, din lemn masiv, un stil impunător, sofisticat am putea spune. Are influențe de la francezi, dar culorile sunt mai cuminți, predominând cele neutre. Astfel, veți intâlni de la dormitoare albe, crem sau bej până la unele pământii, fie in nuanțe deschise, fie inchise.

Mai trebuie precizat un lucru esențial: italienii preferă mobila făcută manual și din lemn natural. Deși dormitoarele italiene sunt caracterizate de un mobilier masiv, somptuos, totuși, in cameră se păstrează un aer fresh, fără să devină un spațiu aglomerat. Italienii aleg dormitoare invadate de lumina naturală și, așa cum precizam, se axează mai mult pe mobilierul deschis la culoare.
In general,paturile sunt masive, au tăblii inalte, au forme și curbe accentuate. Sunt paturi foarte comode și italienii pun preț pe acest lucru, tocmai de aici și orientarea lor către mobilier impunător și cât mai spațios. Mai mare, mai spațios inseamnă pentru ei și mai comod.

Optează mai mereu pentru o masă cu oglindă, cu forme sculptate și bine conturate, precum și pentru câte o noptieră la capul patului. Indiferent de culorile alese, că este un mov aprins, un roșu puternic, sau, din contră, nuanțe calde, italienii fac din dormitor un spațiu relaxant. Foarte mult, in combinațiile de culori, predomină auriu și argintiu.

Un dormitor in alb și argintiu: un pat imens, alb, cu inserții argintii pe tăblia inaltă, de la cap, câte două noptiere pe alb și cu aceleași modele argintii, un dulap cu oglinzi la uși, pe argintiu și alb, precum și o măsuță cu oglindă, din același set. La toate acestea se adaugă pata de culoare: bordo. Și regăsim bordo in pătura ce se află amenajată pe pat, in taburetul de pe covorașul alb,dar și in accesorii; o vază bordo, rama bordo a unei fotografii etc.
Același set de mobilier poate fi achiziționat și in combianția negru -auriu. Este la fel de elegant și pretențios, tipic stilului italian. Sunt dormitoare unde nu ai cum să nu te simți minunat, fiind comode, odihnitoare, chiar și cu ditamai mobilierul.
Așadar, dacă spațiul vă permite, alegeți pentru dormitor mobilier in stil italian și amenajați-l conform trendului.

sursa foto

4 Culori de EVITAT în Dormitor + culorile pe care ar trebui să le alegi

Un somn odihnitor și nu numai, o intreagă relaxare, in dormitor, nu ține doar de confortul mobilierului, ci și de culorile in care ați decis să amenajați această incapere. Sunt culori plăcute, ce indeamnă la odihnă, relaxare și sunt și nuanțe care, din contră, agită lucrurile. Pe scurt, in acest articol, vom arăta care sunt culorile nepotrivite in amenajarea dormitorului și care sunt cele pentru care e bine să optați pentru a vă simți confortabil.

Pentru inceput, evitați gri inchis. Da, veți spune că gri este nuanța care deschide camera, o mărește vizual. Da, este adevărat dar vorbim de gri deschis. Nuanța gri inchis face exact opusul celei deschise. Așadar, nu mergeți pe ideea de a amenaja dormitorul, chiar și un perete in gri inchis.
Evită și albastru inchis. Este o culoare rece și dacă mai este combinată cu alb, vei avea parte de un dormitor deloc odihnitor. Unul foarte rece, sobru și, de ce, chiar incărcat. Dacă vă place totuși albastru mergeți pe nuanțe deschise, care și măresc suprafața dormitorului. Altfel vor sta lucrurile din acest punct de vedere.

Alungați și ideea de amenajare a dormitorului in roșu aprins. Iarăși vorbim despre o culoare puternică, vie, care numai la odihnă nu duce. Este o nuanță care agită lucrurile, nicidecum nu duce la relaxare. Și dacă totuși vreți ceva roșu in dormitor, alegeți anumite accesorii care oricând pot fi schimbate. Dar nu mobilier sau pereți. Nu in dormitor.
Ca și idee, nici albul nu este cel mai indicat pentru pereții dormitorului. Și in acest caz, dacă nu vrei să vopsești pereții in altă nuanță, amenajează-i cu tapet sau rame foto, ceva ce mai ascunde din alb.

Culorile cele mai indicate in amenajarea dormitorului, recomandate de designeri, sunt cele liniștitoare: un albastru deschis, un verde pal, un mov (bouquet sau vodoo). Pentru o cameră medie, care are nevoie de aerisire, de spațiu, optați pentru gri deschis, chiar in combinație cu albastru deschis. De asemenea, tonurile pastel sunt indicate pentru relaxare, o combinație interesantă fiind cea intre gri și crem.
In cazul in care dormitorul este folosit și ca spațiu de lucru, renunță din start la culorile inchise. Mergi pe nuanțe deschise care nu doar că măresc spațiul dormitorului, dar permit și desfășurarea in condiții optime a activității. Iată cât de importantă este și alegerea culorilor in dormitor, și nu doar cea a mobilierului sau a altor accesorii.

sursa foto

UITE 10 IDEI NOI cu tapet în dormitor + reguli de baza atunci când îți amenajezi dormitorul

Tapetul continuă să fie in topul amenajării dormitoarelor, oferind un aer fresh incăperii, dar și eleganță. Acum, ca parte tehnică, este recomandată folosirea unui singur perete decorat cu tapet, tocmai pentru a nu incărca camera. Și cel mai adesea vorbim chiar de peretele unde se află tăblia patului (n.r. capul patului). Acela va fi peretele special amenajat. Dar, in cazul in care patul este amplasat in zona centrală a camerei, tapetul poate decora orice perete, nu doar cel din spate.
In ceea ce privește montajul, chiar voi puteți aplica tapetul; este nevoie doar de atenție maximă pentru a uni fiecare fragment, fiecare fâșie și pentru a fixa bine modelul.

Ca și idee, puteți opta pentru un tapet imprimat cu flori. Culoarea va fi aleasă in funcție de mărimea dormitorului, cât de luminoasă este,la care adăugați și stilul personal. Un tapet inflorat pe fond deschis este ideal pentru dormitoarele mai mici, cu mobilier sobru și fără prea multă lumină naturală. Se va opta pentru un tapet deschis la culoare cu flori decorate discret. In schimb, dacă dormitorul este unul spațios, altfel stau lucrurile.
Se poate merge pe un tapet imprimat cu flori și-n culori vii, chiar stridente. Nu va strica cu nimic atmosfera dintr-un dormitor spațios, invadat de lumină naturală. Sau, pentru un și mai mare efect, și recomandat celor curajoși, puteți decora peretele din spatele patului cu un tapet inflorat, viu colorat, iar pe ceilalți pereți puneți tapet tot inflorat, din aceeași gamă, dar in culori foarte deschise. Efectul va fi unul plăcut, aparte, dar relaxant.

Mergeți pe un lila, pentru cei trei pereți și pe un mov mai inchis pentru peretele din spatele patului. Sau roz pal și un roz mai inchis. Foarte elegant este și crem și bej, mai inchis pentru un perete, mai deschis pentru ceilalți.
Tot ca un exemplu, puteți aplica pe un perete un tapet mai inchis, cu flori, cu alte desene discrete sau chiar simplu, iar pe ceilați pereți doar câteva fâșii din tapetul respectiv sau chiar unul cu aceleași modele, dar mai deschis.

Tapetul insă nu se găsește doar inflorat. Acesta din urmă este insă cel mai utilizat. Găsim tapet in diferite culori și cu diferite imagini. De exemplu, pentru amenajarea unui dormitor mediu ca dimensiune, in stil rustic, optați pentru amplasarea patului in centrul camerei, iar pe pereții din jur imprejurul acestuia amplasați un tapet cu imaginea unui gard, pe alb și maro, cu linii verticale specifice unei imprejmuiri. Tavanul alb, podeaua albă, tapetul ce imită gardul și patul din zona centrală vor crea imaginea unui dormitor aerisit, mai spațios, doar că puțin cam rece ca idee. Puteți da o notă de căldură camerei decorând-o cu perne gri, o păturică gri și chiar o plantă verde, așezată fie pe noptiera de lângă pat, fie chiar intr-un colț, dacă este intr-un ghiveci mare.

Sunt multe opțiuni pentru a te juca cu tapetul in dormitor. Contează doar să-l folosești cum trebuie și-n culorile adecvate. E bine ca și celelalte elemente din dormitor să păstreze culoarea tapetului: exemplu – un tapet roz pal cu flori de un roz ușor mai inchis trebuie combinat cu o lenjerie de pat crem, cu două perne decorative roz, o veioză sau o vază de flori roz, draperii in roz pal. Adică, și accesoriile din dormitor să păstreze tendința. Și nu uitați: tapetul face dormitorul mai elegant și ii păstrează, in acelașți timp, liniștea și nota de relaxare.

sursa poze

Bucătării amenajate cu sticlă printată

Este noul trend in materie de amenajare a spațiilor dintre blat și corpurile de mobilier. In loc să placați pereții cu faianță, optați pentru sticla printată, cu diverse modele, diverse culori, toate care se asortează și completează cu stilul incăperii. Mai mult, sticla printată poate fi personalizată, adică adoptate imagini cu momente dragi ție sau pur și simplu poze care v-au plăcut foarte mult și le doriți in bucătărie.

Sticla printată este o sticlă de inaltă rezoluție, care se lipește de pereți cu ajutorul siliconului. Pentru cei care au priza in zona aceea nu av fi deloc greu, deoarece se pot crea decupaje. Panourile sunt fabricate din sticlă de 5 mm, rezistente la temperaturi inalte. In plus, sticla printată se curăță ușor, se intreține ușor și este rezistentă la șocuri. Această sticlă printată vine ca o alternativă la clasica faianță, iar de mai bine de șase ani, designerii de amenajări interioare au renunțat la renovarea și modernizarea bucătăriilor cu faianță in favoarea sticlei printată securizate.

Sticla printată are avantajul de a dispune de numeroase culori, de nuanțe deschise, inchise, metalice, de tot felul de desene, modele. Puteți opta pentru imagini cu fricte,legume, cu flori colorate sau intr-o singură culoare. De asemenea, puteți alege și bucăți din sticlă printată mono-colorate. Se remarcă și faptul că sticla duce la invadarea incăperii cu lumină naturală din plin, comparativ cu faianța. Este ideală in bucătăriile de mici dimensiuni, dând aspectul de spațiu mai aerisit,luminos și …mai mare. Un alt aspect pozitiv este acela că bucățile de sticlă printată se fac la comandă, in funcție de dimensiunile dorite, pentru a se incadra perfect in spațiul unde este nevoie de ele. In general, panourile din sticlă sunt realizate dintr-o singură bucată, fapt pentru care nu mai este nevoie de umplerea rosturilor, imbinării acestora.

Nu mai vorbim de efectul ce-l au panourile din sticlă printată când vine vorba despre amplasarea unor LED-uri in spate, de efectul dat de lumină! Nu-n ultimul rând, aceste panouri se intrețin foarte ușor, se șterg cu ajutorul unui spray pentru ferestre. Și iată câte avantaje are sticla printată, deci indrăzniți și amenajați-vă bucătăria.
Ca orice lucru, la partea de dezavantaje amintim prețul piperat, aproape de 20 de ori mai mare decât cel al unui mp de faianță. Adică, un mp de sticlă printată incepe de la 1.000 lei. Cine-și permite, ar fi păcat să nu investească in acest nou trend, care sigur va atrage admirația celor ce vor servi o cafea la voi, in bucătărie.

Cum sa alegi mobilierul pentru baie

Baia este locul care a devenit extrem de important pentru noi, deoarece, după ore bune de stat la job simțim nevoia de relaxare, de o baie caldă, cu spumă, unde să uităm de toate grijile. Tocmai de aceea, și baia trebuie să ne imbie, să aibă un aer călduros, relaxant. Dincolo de cele necesare – chiuvetă, cadă sau cabină de duș, parchet sau gresie, faianță trebuie ținut cont și de mobilier. Cu ce mobilier dotăm baia? In alegerea mobilierului pentru baie intervin mai mulți factori, amintind: spațiul băii, stilul acesteia, spre ce materiale tindem (lemn, MDF), câte persoane vor utiliza spațiul, ce stil adoptăm in privința mobilierului și, dincolo de toate, de ce buget dispunem. Nu-n ultimul rând, contează și tipul de mobilier: suspendat, direct pe pardoseală, vertical sau orizontal etc.

Cum precizam, contează materialele pentru că cine-și dorește rezistență și calitate nu trebuie să se arunce direct pe primul mobilier văzut. Oferta din magazinele de specialitate este vastă și atunci aveți de unde alege. MDF-ul și lemnul tratat sunt materialele indicate, in primul rând, de specialiști. Vor da un aspect deosebit băii, combinându-le cu sticlă, piatră, marmură.
In funcție de dimensiunea băii vei ști și ce mobilier să iei, ca mărime. O baie spațioasă va putea fi amenajată cu mai multe corpuri pentru aranjarea lucrurilor utile, fără a exagera, totusi, și a da impresia de spațiu aglomerat. Puteți opta pentru corp pentru lavoar, cu o oglindă incorporată, pentru suporturi pentru reviste și de ce nu, chiar și pentru o băncuță.

In schimb, lucrurile nu mai stau așa când vine vorba despre băi mici. Fiecare colț din baie va fi bine analizat și gândit. In acest caz, puteți opta doar pentru un dulap vertical și rafturi suspendate. In cele mai multe cazuri, renunțați și la cada de baie in favoarea dușului, cu sau fără cabină.
Culorile mobilierului trebuie să fie in concordanță cu celelalte elemente ale băii, adică gresie, faianță, parchet. O baie mică va avea culori deschise, pastel, in timp ce intr-o baie spațioasă puteți da frâu imaginației, combinând maxim trei culori: două in același asortiment, alta in contrast. Pentru băile mici se recomandă mobilierul suspendat sau cel ce se poate muta ușor.

O baie modernă va avea un mobilier pe măsură; robinete de ultimă generație,spoturi incastrate in oglindă, eventual, cabină de duș high-tech sau cadă de baie performană. O baie retro va dispune de o cadă cu picioare, accesorii naturale, eventual cu covoraș lângă cadă.
Vreți o baie zen?Optați pentru o cadăintr-o formă neregulată, pe care așezați câteva lumânărele parfumate și mici statuete aducătoare de noroc, o oglindă cu ramă interesantă, deosebită, și suporturi pentru reviste și accesorii din bambus.
Vine și rândul bugetului care va fi conturat abia după ce așterneți pe hârtie toate cele necesare. Atunci vă veți da seama ce și cât se poate procura. Ideea este să țineți cont de aspectele semnalate și veți face cea mai bună alegere in materie de mobilier.

Instant electric sau boiler electric la baie si bucatarie ?

Cei care locuiesc in mediul rural și nu au o sursă de incălzire apă caldă pot opta pentru un boiler electric. Dar nu numai. Și la bloc este bun un boiler dacă v-ați debranșat de la sistemul centralizat. Totuși, și aici apare o dilemă: boiler electric sau instant electric?
Trebuie precizat, ca și o primă diferență, faptul că-n boiler va exista apă permanent. Aveți nevoie de apă caldă pentru a face duș sau pentru altă necesitate, nu trebuie decât să dați drumul la robinet. Permanent boiletul va sta in priză și va avea apă caldă. Acum, depinde și de cantitatea pentru care optați. De cealaltă parte, instantul electric, așa cum ii spune și numele, va incălzi apa doar când aveți nevoie. Partea mai puțin plăcută este aceea că veți avea ceva de așteptat până instantul va incălzi apa.

In același timp, se pune problema consumului de energie electrică: boilerul va sta permanent in priză, gata să dea apă caldă la nevoie, in timp ce instantul nu stă conectat și va dura ceva până va da apă caldă. Dar nu veți plăti foarte mult la curent.
Sunt două variante de incălzit apa cu plusuri și minusuri, iar fiecare se pliază pe una din acestea in funcție de necesități. E mai greu pentru o familie mare să stea, după fiecare baie, să mai incălzească o cantitate de apă.

Dacă doriți apă caldă și-n baie, și-n bucătărie, este nevoie de două boilere instant pentru fircare incăpere. Au existat păreri conform cărora apa nu ar fi suficient de fiebinte. Ei bine, totul ține și de debitul apei. Un debit mai mic va rezolva intr-un fel problema.
Tot legat de boilerul instant, trebuie să aveți grijă in ce zonă locuiți: o zonă geroasă va crea probleme in inzălcirea apei prin acest mod, inghețând și spărgându-se instantul.

Sfaturi pentru alegerea boilerului:
– alegeți un boiler cu o capacitate ideală pentru familia sau locuința voastră. Un boiler electric de 80 l va face față unei intregi familii.
– știți că boilerele stau mereu in priză. Pentru a reduce din consumul de energie electrică, alegeți un model ECO sau confort.
– amplasați panouri solare; vor duce la scăderea facturilor la curent.
– Termostatul și rezervorul sunt piese foarte importante in funcționarea boilerului. Tocmai de aceea, alegeți modele despre care știți că puneți găsi piesele, la nevoie.
– faceți, periodic, inspecțiile tehnice, atât de utile.
Ca și prețuri,un instant electric pornește de la 200 lei și ajunge și la 1.500 lei. La polul opus, um boiler costă de la 250 lei la 2.000 lei.

 

Cele mai asteptate colectii de gresie si faianta

De la an la an apar noi tendințe in amenajări interioare, iar in ceea ce privește baia, dotarea cu gresie și faianță, se fac pași mari. Tehnologia nu stă in loc, iar noi vă vom prezenta, pe scurt, câteva tendințe la care să vă așteptați in 2020. Se poartă faianța neagră in baie, cu modele discrete, o combinație de plăci simple, pe negru, și altele cu modele , tot pe negru. Alături de câteva plăci ceramice albe vor face din baie un spațiu elegant, modern. Alte firme vin cu gresie și faianță glazurată, pentru interior, gresie porțelanată, dar și plăci ce imită mozaicul.

Lemnul va fi la mare căutare, transformând baia dintr-un spațiu obișnuit, intr-unul pentru relaxare totală. Ceramica care, trebuie să recunoaștem, este mai rece, este inlocuită de lemn, care dă acea notă de căldură incăperii. Ideea merge și mai departe, iar baia va fi atașată dormitorului.Sau ce ziceți de o fuziune intre marmură, tot un material rece, și lemnul care emană căldură, relaxare? O idee ar fi combinația dintre parchetul din lemn de stejar și marmura care poate fi albă complet sau cu inserții crem, gri. Partea cu cada sau dușul va fi amplasată in zona cu marmură, in timp ce lavoarul poate fi amenajat in partea cu parchetul din lemn. Pentru un și mai mare efect, amplasați in zona cu marmură și un scaun din lemn.

S-a mers și mai departe cu imaginația și s-a ajuns la o baie zidită. Exact cum ați auzit! Fiecare element și accesoriu din baie va fi inconjurat de ziduri, o structură de cărămizi. Ca un fel de labirint. Nu lipsesc in acest caz ferestrele pe unde trebuie să intre cât mai multă lumină naturală.
Cât privește culorile la modă, se va merge pe culorile pământului, gen verde pădureț, cărbune verde, cenușă și foarte mult accent se va pune pe alb și negru. Insă culoarea noului sezon va fi denimul. Rozul și cuprul vor rămâne mult in urmă in anul ce vine, deci nu investiți in accesorii in aceste două nuanțe, dacă vreți să fiți in trend cu ce se va purta. Este și cazul plăcilor hexagonale, care abia se vor regăsi in designul specialiștilor in 2020.

Legat de designul gresiei și faianței, primul loc il vor ocupa plăcile cu modele grafice, geometrice, cu modele 3D, fie că vorbim de suprafețe mate sau glazurate.
După cum ați putut constata, ne-am lăsat purtați de val și nu am vorbit doar despre noua modă a gresiei și faianței, ci și despre celelalte accesorii, in general.