Montarea unui rezervor de WC la semiinaltime

rezervor_wc_semiinaltimeAtunci cand ne propunem sa renovam baia cu siguranta avem in vedere si WC-ul. Din punct de vedere al fixarii lui, astazi se practica metoda montarii peste  gresia de baie  . Fixarea se face cu dibluri speciale acoperite de capace ornamentale. Insa aspectul despre care vom vorbi mai departe este ce model de rezervor de semininaltime alegem? Haideti sa vedem mai departe ce variante avem.  

Dupa anii ’70-’80 in care modelul de rezervor al WC-ului cel mai popular era cel de fonta montat aproape de tavan, iata ca o data cu aparitia materialelor si tehnologiilor curente avem astazi un inlocuitor mai bun. Rezervor de WC la semiinaltime. De ce se numeste la semininaltime? Cine a „prins” anii evocati anterior, stie ca pentru a trage apa era utilizat un „lant” cu maner. Rezervorul era asezat la o inaltime cat mai mare pentru a furniza o putere de spalare a vasului mai mare. Modelul la „semiinaltime” nu mai necesita acest lucru. El se monteaza astfel incat clapeta de actionare sa fie la nivelul mainii pozitionate orizontal sau chiar mai jos.

OK. Asta din punct de vedere al denumirii si a inaltimii de montaj. Dar si aici avem mai departe de ales intre doua variante. Rezervor de WC din PVC/acril sau din ceramica. Sa le analizam pe rand.

Rezervorul de WC din PVC are avantajul ca este usor si poate fi termoizolat anticondens. Da. In interiorul rezervorului se afla o „camasa” de polistiren expandat care dupa cum stim are un coeficient foarte bun de izolare termica. In acest fel, atunci cand in rezervor este apa rece iar in baie sunt aburi, nu se vor mai forma pe exteriorul acestuia picaturile de apa de la condens. Ca intretinere a lui pe termen lung, plasticul sufera o decolorare in timp si posibile zgarieturi. Ca montare el se fixeaza in zid cu doua bride iar conectarea la vasul de WC se face cu o teava de PVC indoita la 90 de grade. In WC teava se izoleaza cu un manson de cauciuc.

A doua varianta disponibila este rezervorul de apa din ceramica. El este fabricat din acelasi material ca si vasul de WC. Mai mult, are aceeasi culoare. Pentru cei care doresc o  baie  cu obiecte sanitare in totalitate din portelan aceasta este solutia. Acest rezervor se monteaza direct pe vasul de WC. Intre rezervor si vasul de WC se monteaza o garnitura de etansare. Si acest model si cel anterior se racordeaza la teava de alimentare cu apa rece trecand printr-un robinet de colt pentru a putea opri apa atunci cand avem nevoie. Din punct de vedere al mentinerii in timp aici avem proprietatile portelanului si ale ceramicii. Se zgarie greu si isi mentin culoarea multi ani. In schimb de multe ori modelele fabricate nu contin camasa de polistiren pentru protectia anticondens.

Pentru amele modele, plutitorul este demontabil si putem alege si aici intre mai multe variante. Dar despre acest aspect si despre cum reparam un plutitor in episoadele urmatoare de amenajari interioare si  instalatii obiecte sanitare  cu obiecte sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *