Panourile de tip sandwich, intrebuintare

Panourile sandwich reprezinta un material de constructii inovator tot mai des utilizat pentru constructiile exterioare de inclinare, peretii exteriori, fatade sau camere frigorifice. Acestea pot fi foarte usor utilizate si in reconstructia cladirilor. Panourile sandwich sunt materiale de constructii cu calitati excelente. Acesta este format din doua straturi de otel ce au in interior un strat de material izolator, precum poliuretan sau vata minerală. Acestea sunt foarte usoare deci au propriatatea de a micsora sarcina asupra solului si implicit cheltuielile pentru cercetarea geologica a proiectului vor fi scazute, dar si cheltuielile legate de transportul acestora vor mai mici.  Prin materialele pe care le contin in alcatuire, otel, panourile sandwich, au o rezistenta foarte ridicata. Sunt foarte des utilizate in constructiile cladirilor industriale.

Panourile sandswich se gasesc sub doua forme: panouri sandwich de acoperis, si panouri sandwich de perete. Panourile sunt rigide, in general au in compozitie otel galvanzat de 0.5mm. Pentru a fi protejate pe durata transportului si a manipularii vin acoperite cu folie protectoare, aceasta se elimina cu usurinta dupa ce panourile au fost montate.

Printre avantajele utilizarii in constructii a panourilor sandwich aminitm: costurile reduse; o cladire construita cu astfel de materiale va va reduce substantial costurile, care oricum vor fi compensate rapid. Un alt benediciu este legat de izolatia termica, cladirile care sunt construite din panouri sandwitch pastreaza caldura mult mai bine fata de cladirile consturite din caramida sau beton. Nu trebuie neglijata nici durata de constructie a cladirii, panourile sandwitch sunt confectionate in cateva zile iar montarea acestora poate dura cateva saptamani. Constructiile realizate din astfel de panouri pot fi facuta atat vara cat si iarna, acestea pot fi montate cu usurinta si la temperaturi joase. Caldirile astfel realizate nu vor avea de suferit datorita variatiilor de temperatura, procesului deinghet-dezghet. Peretii astfel construiti nu vor avea nevoie de finisaje suplimentare, acestia vor fi netezi si drepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *