Accesorii pentru geamuri

Accesoriile destinate decorarii geamurilor au nevoie de prindere separata. Pentru a putea manipula usor draperiile sau perdelele trebuie alese cu atentie galeriile sau sinele care le vor sustine.
Pentru prinderea si fixarea acestor accesorii sunt disponibile doua tipuri de sisteme:  cele montabile pe tavan (şine de tavan) si montabile pe perete (galerii).
Sistemele de prindere pe tavan – sinele de tavan – sunt o solutie utila si discreta, si se pot monta direct pe plafon. Un truc pentru a face sina invizibila este prinderea unui drapaj cu o bandă de scai pe partea exterioară a acesteia. Sinele de tavan pot fi foarte usor prinse cu ajutorul masinii de gaurit si holsuruburilor.
Sistemele montabile pe perete sunt disponibile sub trei tipuri: din lemn, din metal si din plastic. Specific acestor sisteme de prindere sunt inchizatorile decorative, de la capetele barelor. Pe piata sunt disponibile barele simple pe care se pot monta perdele si barele duble ce permit montarea perdelelor dar si a draperilor. Sistemul poate fi acoperit cu accesorii de rejansa sau pot fi lasate la vedere, in cazul draperiilor cu bretele.  Materielele ce vor infrumuseta inceperile pot fi prinse in numeroase tehnici precum cortina grecească sau vitrajul întins.
Fixarea draperiilor se face usor cu ajutorul inelelor si a clemelor, care sunt aplicate pe partea superioara. Acest tip de prindere este perfect pentru incaperile in care nu necesita manipulare permanenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *