Am nevoie de sfatul unui specialist

Intrebare:

Am perdea de organza albastra cu reflexe rosii (e un rosu grena, dar sters). Mi-am ales draperia o nuanta de lila spre gri cu buline mari din acelasi material) dar m-am blocat la restul amenajarii. Am nevoie de sfatul unui specialist. Ce ma sfatuiti?

Raspuns:
Nu exista retete !
Totul e intuitiv, pe baza studiilor anterioare de combinatii de forme, volume si culori. Mai mult, nu se pot face  amenajari interioare  prin corespondenta, fara sa fi vazut macar spatiul, fara sa cunosti putin din personalitatea celui ce va utiliza spatiul….
In linii mari, pot sa va recomand sa alegeti tot desene geometrice pentru celelalte tipuri de texturi, insa nu foarte mari, ci adaptate dimensiunilor spatiului interior. Se practica iesiri din scara doar in spatii expozitionale sau cluburi, pentru a accentua un detaliu sau o idee. In camerele de  apartament  , desenele si volumele mari incarca campul vizual.
Iar ca si culori, as alege alb lucios pentru mobilier (macar fronturile de usi),  tapet  in tonuri de lila-gri sidefat cu desen geometric,  canapeaua  – argintiu (inlocuitor piele) si  corpuri de iluminat  – inox cu accente din sticla rosie. Trebuie sa folositi culori mai indraznete, altfel e banal.
Incercati si imi trimiteti imagini finale.

Un comentariu la „Am nevoie de sfatul unui specialist

  1. Mihaela

    Buna ziua,
    In camera copiilor mobila este portocaliu cu vanilie (fetele la mobila sunt portocali ),canapeaua este mov,covorul este portocaliu cu flori mov,verzi,galbene roz .Ce culoare sau cum sa zugravesc peretii camerei (acum sunt albi cu flori -asemanatoare cu cele de pe covor ).Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *