Amenajarea gradinii in cinci pasi

Odata cu venirea primaverii toti ne gandim cum sa transformam gradina intr-o oaza de verdeata pentru relaxare. Pentru ca spatiul nu este intodeauna suficient de mare trebuie sa il optimizam pentru a obtine decorul la care visam. Iata cateva, trucuri pentru a avea un loc confortabil, ideal pentru a petrece serile lungi de vara.
Un prim pas este curatarea resturilor de vegetatie si ascundere imperfectiunilor. Daca vecinii au un gard ponosit,  si nu doresc sa il restaureze, putem alege sa il ascundem cu plante cataratoare, sau pomi decorativi cu ramuri curgatoare. In cazul in care gradina este orientata catre strada putem opta pentru plantarea unor arbusti decorativi sau a gardului viu.
Pentru ca gradina este si un spatiu de atractie putem  monta un gratar sau sa amenajam un loc pentu a face foc de tabara, si astfel o vom transforma in locul ideal de intalnire.  Putem sa ne relaxam in serile de vara alaturi de familie sau de cei mai dragi prieteni.
Piesele de mobilier care nu trebuie sa lipseasca sunt masa si scaunele. In functie de tema aleasa putem opta pentru mobilier usor, vintage din fier forjat, putem crea o atmosfera orientala cu ajutorul pieselor din lemn de bambus sau ratan, daca indragiti atmosfera rustica seturile din rachita impletita sunt perfecte.
O atentie deosebita trebuie acordata elementelor de protectie impotriva soarelui. Daca nu aveti in zona un copac umbros care sa va protejeze in zilele toride de vara, e musai sa achizionati o umbrela de protectie solara. Sunt disponibile in numerose forme si culori. Sunt confectionate din materiale de calitate care nu permit patrunderea radiatiilor UV.
Ultimile detalii de care trebuie sa tinem cont sunt plantele care vor inmiresma aceasta oaza. Toate florile sunt perfecte, dau culoare si miros proaspat placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *