Amenajare Apartament in Forma de L

Intrebare:
Cum as putea sa amenajez apartamentul care apare in schita? Bucataria, livingul si holul sunt in forma de L, si mi se pare destul de dificil sa il amenajez astfel incat sa arate si bine. Vroiam sa folosesc alb cu verde, iar in  dormitor  mov sau roz, dar nu prea am idei ce corpuri de mobiler sa folosesc si nici cum sa le imbin si potrivesc.
Spatiul este si mic, iar dulap nu imi incape in dormitor asa ca m-am gandit sa il pun in  hol  , un fel de dressing, dar nu stiu cum sa il gandesc si acest dressing. Ma mai gandesc apoi ca ar mai trebui sa fac si un cuieras pentru haine cand vii din oras sau cand iti vine cineva, sa aiba unde sa isi puna haina. Iar la dressing m-am gandit sa pun oglinda in usi, am auzit ca da impresia de spatiu, dar nu stiu daca ar fi peisajul din oglinda ok, pt ca s-ar vedea usa de la  baie  , un colt din canapea, cuierul … Dar dressingul cum ar trebui sa il compatimentez, tinand cont ca alt dulap nu mai am, si ca trebuie sa imi incapa toate hainele (iarna, vara) plus incaltamintea?
In  living  nu am nevoie de TV. In dormitor o sa am patul si un birou, iar deasupra patului m-am gandit sa mai fac un fel de dulapior suspendat, si cam atat imi incape. Sunt tare in ceata. Mi se pare ca nu se potriveste nimic cu nimic, si chiar as vrea foarte mult sa arate bine.

Raspuns:
Cu siguranta are sa arate foarte bine! Nu doar bine insa. Va trebui sa-mi dati mai multe detalii, de exemplu unde este amplasata  bucataria  si daca sunteti dispusa sau nu sa modificati dispunerea in plan a peretilor de compartimentare. Cel mai bine ar fi sa ne vedem daca sunteti din Bucuresti, daca nu…. vedem.

In principiu, daca in spatele usii de la intrare este holul, l-as imparti in doua, o parte cu acces din hol (fix in spatele usii de intrare), exact asa cum ati cerut cu dulap de haine groase si pantofi, cizme dedesubt iar in capat loc pentru aspirator si alte diverse lucruri, cu o usa glisanta pe o singura directie, care nu trebuie sa fie cu oglinda neaparat, merge si sticla colorata doar pe ona mediana si va oferii senzatia de spatiu. Iar cealalta jumatate din hol as accesa-o din dormitor unde, as face pe comanda un mic dressing in forma de U, tot cu usi glisante, doua – cu glisare stanga-dreapta.

Am presupus ca bucataria este pe peretele cu baia cu deschidere directa in living, asa este? In acesta idee v-as recomanda sa formati din un mic hol si apoi baia, in care puteti amplasa masina de spalat si, mai mult decat atat, ofera o senzatie de confort atunci cand livingul nu are usa directa catre baie.

Nu stiu cum o sa intre un  pat  dublu dispus pe mijlocul dormitorului plus inca un birou. Totusi, de ce nu pastrati zona de noapte libera de electronice, iar daca tot nu sunteti TV – dependent si livingul are supafata destul de mare incat va permite amplsarea unui birou, se poate ca atunci cand aveti invitati si nu numai, sa-l amenajati ca masa de servit adiacent frontului de bucatarie.

E greu din cuvinte, trebuie desenat, nu ezitati sa ma contactati pentru stabilirea unei intalniri sau macar sa va ofer mai multe detalii.

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com
[lg_folder folder=”poze-amenajare-apartament-in-forma-de-L” cols=”3″]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*