Amenajare Bucatarie in Balcon

Intrebare:

Am un apartament cu doua camere semidecomandat, 45m patrati, si odata cu cresterea copilului a aparut necesitatea unui dormitor in plus. Ne-am gandit la transformarea  bucatariei  , care este destul de mare, in  dormitor pentru copil  . Totodata mutarea bucatariei in balconul de la  sufragerie  si crearea unui  living  cu bucatarie deschisa. Totusi spatiul este cam mic pentru bucatarie, iar la noi se gateste destul de mult. Imi este teama ca mirosul va patrunde in toata casa si de asemenea as dori un sfat de amenajare pentru asa zisa bucatarie deschisa. Mentionez ca la intrarea in apartament este un hol micut, in fata este bucataria (viitor dormitor) iar in stanga sufrageria. Din sufragerie se trece in alt hol din care se intra in baie si in  dormitor  . Sufrageria are balconul in lungul ei si ma gandeam sa desfiintez geamurile si usa si sa creez un spatiu pentru gatit lasand jumatatea de zid care sustine geamul, creand zenzatia unui bar. Imi puteti da un sfat?
 Raspuns :
Da, e o varianta buna… Mare atentie cu instalatiile – gaz, apa si canal. Mai ales daca aveti  Centrala Termica  in bucatarie… si panta de scurgere a chiuvetei.
Daca doriti acest lucru – mutarea bucatariei in balcon – se poate – insa, va recomand sa aveti in vedere izolarea planseului de balcon, a parapetului si chiar  izolatia tavanului  , altfel senzatia de curent se va resimti in toata zona de living.
Este posibil sa transformati parapetul in bar, dar daca tot interveniti, as vedea potrivit sa-l desfintati total pentru creare corpuri inferioare de depozitare, insa apare o mare problema… in astfel de cazuri, trebuie Proiect Autorizat de Primaria de sector, cu o intreaga tevatura si birocratie. Oricum, trebuie facut, ca tot timpul se gaseste cate un vecin binevoitor ca se va reclame…

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *