Amenajare Spatii Mici

Intrebare: Este mica inaltimea de 2,20m a incaperii unei case pentru locuit? Am amenajat o casa batraneasca cu rigips si au cam luat din inaltime si latime la camere. Mie mi se par cam joase camerele!!! Sunt doua ferestre de 110/150 in camera. Cum sa le decorez? Ma refer la draperii sau perdele, la rulouri. Cum sa obtin un efect vizual de inaltime a camerei?

Raspuns : E foarte mica… o usa are 2.10m. Da, incercati sa furati putin prin desen… Mai degraba as indruma privirea la ceva delicat in partea de jos a camerei, nu spre tavan, poate un cache radiator mai vechi, daca tot spuneti ca e o casa batraneasca, poate o piesa de mobilier veche-patinata… poate un covor mai decorat…

 

Intrebare:

Am si eu o intrebare: suntem 2 adulti si un bebelus, am o camera de 8m patrati si o bucatarioara de 3m patrati. Cum sa o mai amenajez? Practic e o cutie de chibrit. M-am chinut cu tot felul de idei dar sincer nu mai stiu ce sa mai fac.
Raspuns :
Spatiile mici sunt o provocare pentru arhitecti. Putem sa luam exemplul japonezilor, care construiesc case pe loturi foarte inguste sau cu forme foarte ciudate. In Romania, legislatia nu permite constructia pe loturi inguste decat in anumite conditii, iar camerele de locuit sunt si ele reglementate, atat ca si suprafata minima, cat si pe inaltime minima.
Insa se poate locui si in spatii mici !
Pentru a va oferi o solutie reala, va rog sa-mi dati o schita sau niste dimensiuni ale fiecarei incaperei inclusiv baie si hol eventual balcon, pozitia ferestrelor si orientarea cardinala.

 

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *