Amenajarea unei bai intr-o casa din lemn

Baie in Casa de Lemn

Intrebare: La o casa cu pereti din barne de lemn, care nu va fi tencuita pe exterior, care ar fi solutia ideala pentru finisarea cu materiale ecologice si cat mai rustic a peretilor, pardoselei si tavanului in baie? In camere vrem sa finisam peretii cu lut iar pe jos cu podele de lemn.

Raspuns:
Piatra !
Pentru pardoseala alegeti pietre mai mari de nuante asemanatoare – va recomand pietre plate cu nuante de maro-bej de dimensiuni max. 15cm.
Pentru pereti – alegeti pietre mai mici, de rau. Alegeti-va doi pereti ai baii – in diagonala fata de intrare (deci in unghiul de vizibilitate) unde puteti sa montati pietrele, fie toate de aceeasi dimensiune alternant (de ex. 5..7cm) sau treptat – pe masura ce urcati – sa dispuneti pietre din ce in ce mai mici. Culorile pietrelor vor fi alese ton in ton cu pardoseala. Ceilalti doi pereti se vor trata cu un tinci lasat chiar cu mici denivelari urmand a aplica o lavabila de exterior in culoare tot ton in ton cu piatra din pardoseala.

Oglida de baie o veti ingropa – practic intre pietre sau tencuiala din tinci. Conturul oglinzii il veti pastra neregulat astfel si acesta se va incadra in textura de perete creata de piatra chair daca este o suprafata fina.
Pietrele ce urmeaza a fi dispuse atat pe tereti cat si in pardoseala vor fi cu grija alese si foarte bine degresate si smirgheluite pe partea ce urmeaza a se introduce in mortar. Peste pietre se va aplica un lac special – oferind impresia de ud si totodata pentru intretinere mai usoara.
Tavanul il veti pastra tencuit simplu pentru a putea absoarbe aburul din camera de baie .
Sa aveti mare grija in alegerea corpurilor de iluminat si a mobilierului. Optati pentru mobilier de baie din materiale ecologice, lemn, impletituri – ratan, bambus, frunze de banan.
Nu uitati de flori vii – prin contrast cu rusticul creat, puteti sa aduceti flori de mare finete precum orhidee (le place atmosfera umeda). Deja am imaginea baii dvs. in descrierea de mai sus… si sunt convinsa ca va fi de mare efect !
Dupa ce terminati, va rog sa-mi trimiteti imagini cu amenajarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *