Amenajari Dormitoare

Intrebare:
As fi foarte fericita daca m-ati putea ajuta si pe mine. Am o camera in forma literei L si as vrea sa o transform intr-un dormitor cu pat sau canapea, dormitorul fiind pentru o singura persoana. Am atasat dimensiunile camerei in speranta ca ma veti ajuta. Multumesc. O zi frumoasa va doresc !

Raspuns:
As amenaja patul de o persoana, in lungul peretelui mai gros. Vis-a-vis de usa de acces in camera v-as recomanda o piesa de mobilier stilizata cu oglinda… posibil o toaleta de fard, chiar intreg peretele opus intrarii l-as tapeta cu o culoare sidefata spre lila. Nu mi-ati dat detalii privind utilizatorul camerei – difera foarte mult daca e fata sau baiat, daca e adolescent sau copil mic (unde patul ar fi mers suspendat). Sumt multe ideei, dar trebuie toate datele problemei pentru ideea potrivita.

Intrebare:

Am nevoie de sfatul dumneavoastra: in dormitorul meu pe peretele din fata este un geam foarte mare, pe peretele din stanga am patul pe mijloc si doua noptiere, iar pe peretele din dreapta dulapul cu cinci usi (doua din ele cu oglinda).  Mobila de dormitor  are culoarea ciresului. Acum peretii si totul sunt intr-o culoare bej. |
Mi se pare prea fara viata dormitorul, as vrea culori mai tipatoare, as vrea peretii sa fie cireasa putreda si cred ca alb pe colturi, cu  perdele si draperii  crem – maronii si covoare mici de aceeasi culoare cu draperiile, iar pe pat lenjerii culoarea visinei putrede ca a peretilor.  Parchetul  e deschis.
Credeti ca ar merge ideea mea? Sau draperiile trebuie sa fie aceeasi culoare cu lenjeria de pat? Va rog dati-mi o idee, cum ar arata mai bine? Va multumesc.

Raspuns:
E clar ca e nevoie de o schimbare in dormitorul dvs. Trebuie sa mergeti pe la magazinele mari, unde au multe cataloage de  tapete  foarte intersante ca si model, si chiar in cromatica descrisa.
Combinatia de Bordo (visina putreda) impreuna cu bej are efect mai calduros, potrivit pentru un dormitor, cu alb este mai dur. Si puteti sa puneti pe peretele fara goluri de ferestre, imediat vizibil din usa de intrare in camera, doar 2-3 fasii de tapet mai intens coloristic iar spre colturile camerelor – asa cum ati precizat – sa puneti nuante mai deschise.
Cred ca ar fi mai bine sa alegeti  covorul  in nuanta cu draperiile si lenjeria sa devina un accent al camerei nu prin culoare, ci prin textura – matase – orice material lucios. Va recomand sa alegeti materiale naturale, tip in, canepa si imprimeuri florale… sa para primavara-vara mereu…
Astfel se creaza un interior echilibrat nu numai prin culoare, ci si prin texturi. Sa nu uitati de  corpurile de iluminat  . Alese cu grija, ele vor pune in valoare, dar daca sunt prea puternice, vor diminua efectul dorit. E de preferat tot forme organice – florale si materiale naturale din bambus, hartie texturata de tip tatami bej … ce frumos…
V-as ruga sa reveniti cu impresii dupa ce terminati amenajarea…

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com
[lg_folder folder=”amenajare-dormitoare” cols=”3″]

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*