Apartament la mansarda

Intrebare:

As dori sa stiu la ce trebuie sa fie atenta o persoana atunci cand cumpara un apartament la mansarda, din punct de vedere al izolarii? Ce ar trebui intrebat constructorul in privinta materialelor folosite astfel incat sa se asigure „linistea psihica” clientului?

Raspuns:

Din punct de vedere al  izolarii apartamentului  , trebuie urmarite detaliile de executie din  proiect  , dar si respectarea acestora de catre echipa de mesteri. Puteti solicita vanzatorului sa va dea o copie a proiectului tehnic, unde veti urmari mai ales dispunerea barierei de vapori de la sarpanta (peste structura de rezistenta – lemn).

Va recomand sa mai fiti atent:
• la grosimea materialelor de pereti – caramida sau bca, de acoperis – capriorii, vata minerala
• la grosimea de polistiren expandat de pe exteriorul peretilor, la intoarcerea acestuia pe intradosul de goluri de ferestre.
• la eventualele crapaturi si infiltratii (daca faceti poze, sarurile din peretii cu infiltratii se reflecta chiar si de sub noua vopsire cu  lavabila  )
• la imbinarea acoperisului – la ferestrele de mansarda, acolo apar infiltratii.
Ideal ar fi sa va lase sa decopertati, mai mult, sa va duceti cu un specialist la fata locului unde acesta, avand experienta, observa imediat greselile de executie, chiar daca pe hartie proiectul este corect desenat.

Daca acesta este o mansardare ulterioara executiei unui imobilul existent, sa cereti expertiza tehnica a inginerului de rezistenta.

 

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*