Jaluzele romane in falduri combinat cu draperii captusite pentru dormitor modern

Aspectul deosebit al jaluzelelor romane! Stil si eleganta

Jaluzelele romane in falduri mai au si denumirea de “roman shade”.   De fapt, este  o combinatie  dintre draperiile clasise confectionate din materiale grele si simplitatea functionala a sistemelor de jaluzele clasice. Punctul de rezistenta il confera  materialul din care sunt confectionate sistemele de jaluzele romane. Rezulta posibilitati multiple in alegerea unor nuante, texturi si stiluri de materiale, de la cele mai simple intr-o singura culoare, pana la cele din bambus sau extrem de bogate in culori si printuri. Daca textilele alese sunt prea bogate si nuantele prea reci riscam sa  dam aspect intunecat  incaperii chiar si atunci cand jaluzelele sunt ridicate. Ele sunt de fapt o alternativa calda, eleganta si practică pentru ferestre , oferind în același timp protecția vieții private și protectia solara.  In forma lor cea mai de bază, jaluzelele romane sunt pur și simplu panouri textile care pot fi ridicate sau coborate cu ajutorul unui sistem de

cordon si inele cusute pe spatele materialului.  Prin ridicare, materialul se aseaza in falduri egale dand un aspect aparte incaperii, un design unic  indiferent ca optam pentru un stil clasic sau modern.

Uneori tindem sa ne ferim de acest  tip de jaluzea deoarece nu stim cat de bine se potriveste  cu perdelele si  jaluzelele clasice, dar adevarul  este ca se pot imbina placut, daca respectam cromatica incaperii.

Materialele captusite sau dense  dau  aspect de autenticitate acestor tip de jaluzele, un aer usor retrom  avand rol de umbrire eficienta in timpul verii. Au avantajul de a filtra lumina si pot schimba integral aspectul unei incaperi.

Pentru un aspect modern putem folosi texturi usoare, transparente, cu finisaj netede si fluide precum voalul, organza sau matasea.

Asigurați-vă că stilul ales se potriveste incaperii in functie de luminozitatea ei. Unele jaluzele au rol pur decorativ si sunt ridicate si coborate  rar pentru ca incaperea nu dispune de luminozitate naturala foarte puternica. Jaluzelele  mai dense se potrivesc incaperilor unde lumina naturala este puternica si necesita  folosirea lor de cateva ori pe zi. In acest caz recomand folosirea  bumbacului, a inului gros sau in general, al materialelor captusite.

Este de bine de stiut ca  acest tip de draperii se vor utiliza cu mare atentie in camerele copiilor mici, pentru ca acestia au tendinta de a se juca cu firul de la draperii. In acest caz la montarea lor se va masca firul de tragere al mecanismului pentru evitarea unor accidente neplacute.

Pentru a deschide camera si a o face sa para mai mare alegeti o culoare sau un ton similar cu nuanta peretilor. Pentru un aspect mai intim, in dormitor, puteti  folosi fereastra ca punct de  principal de atractie si astfel recomand utilizarea unei culori mai inchise, in contrast cu restul incaperii.

Culoarea este un limbaj tăcut. Acesta trimite mesaje subliminale și afectează nivelul de confort  din acasă.  Culorile mai îndrăznețe sau stralucitoare adauga viata pentru camerele de zi sau camerele de joaca pentru copii. Nuantele de pamant, de la brun intunecat pana la culoarea mierii, creaza o atmosfera destinsa si calda. Nuantele neutre încalzesc o camera  dar nu vor mai accentua fereastra ca element de design iar rolul jaluzelei va fi strict de filtrare al luminii.

Desi rar tinem cont, mai exista un aspect important cand alegem tipul e jaluzea: cum se vad din exterior ferestrele noastre .Vizual, este placut sa intalnim ferestre decorate in ton cu aspectul arhitectural al cladirii, deci recomand, ca atunci cand alegem culoarea jaluzelelor romane sa le imbinam armonios atat cu aspectul cladirii cat si cu linia de design interior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *