Autorizatii pentru modificari interioare in case

Autorizatii Modificari Interioare Case

Intrebare: As vrea sa va intreb si eu ceva: locuiesc (la socrii mei) intr-o casa de ILL (ce se pare ca are valoare istorica) dar nu avem vedere la strada, partea noastra este in curte. Casa socrilor mei este formata din 2 corpuri – A si B. Eu cu sotul meu stam in corpul B, care este format dintr-o camera, 1 baie mica si 1 bucatarie. Socrii vor sa ne mai dea 1 camera de la ei. Asta se poate realiza doar daca spargem zidul de la bucatarie (trebuie spart doar cat sa punem o usa, ca sa avem trecere in cea de a doua camera). Astfel, vom putea avea si noi 2 camere. Deci toate modificarile se petrec in interior si acel zid nu este zid de rezistenta (cel putin asa cred). Intrebarea mea daca trebuie sa facem proiect pentru asa ceva. Daca da, care sunt pasii de urmat? Daca nu, unde ne putem intresa de acest lucru, ca sa fim siguri ca nu avem probleme? Va multumesc !

Raspuns: Va recomand sa contactati un inginer de rezistenta, … e foarte posibil ca acel zid, sa fie de rezistenta, la casele vechi toate sunt, chiar daca nu par.
Mai mult, va rog sa verificati daca imobilul se afla inscris in LMI ( Lista Monumentelor Istorice) – http://www.cultura.ro/page/17
Poate parea putin deplasat, insa cunosc cazuri cand la inlocuirea tamplariei, s-a desfacut tot peretele… Asa ca, va rog mare atentie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *