Autorizatiile necesare pentru construirea unei case

Casa mult visata este tot mai aproape de a deveni realitate. Inainte de a va apuca de construit trebuie insa sa obtineti numeroase autorizatii, certificate, acorduri.
Cel mai important document pe care trebuie sa il obtii inainte de a te apuca de cladit o casa este autorizatia de construire. Prin acest document autoritatile locale isi dau avizul pentru a incepe lucrarile de constructie. Insa pentru a intra in posesia acestuia trebuie sa obtii in prealabil: Certificatul de urbanism, Proiectul tehnic al constructiei, Avizele si acordurile de amplasament.
Certificatul de urbanism este primul document pe care trebuie sa il obtii. Acesta ofera informatii cu prvire la principalele caracteristici ale constructiilor ce se pot executa pe un teren ( alinieri, inaltime maxima, procent de ocupare a terenului s.a.) si cu privire la actele ce se vor depune pentru obtinerea autorizatiei de construire ( inclusiv avizele si acordurile necesare). Cererea de solicitare a acestui act se depune la primaria localitatii/sectorului in care se afla terenul pe care doriti sa construiti.
Proiectul tehnic al constructiei este un document care contine toate informatiile necesare executiei unei constructii. Acesta se elaboreaza la cererea dumneavoastra de catre cadre tehnice de specialitate: arhitect, inginer de rezistenta, inginer de instalatii s.a.
Avizele si acordurile de amplasament  sunt documente eliberate de operatorii de retea, de apa, de gaz, de canalizare, la cererea  solicitantului, in care se precizeaza punctul de vedere fata de propunerea de amplasament a constructiei. Aceste avize sunt eliberate de catre institutiile specializate si sunt mentionate in certificatul de urbanism. Solicitarile pot fi depuse la detinatorii de retele si utilitati: apa, gaz, canalizare, curent electric, drumuri, salubritate s.a.
Dupa ce reusiti sa obtineti toate documentele necesare, puteti fara grija sa incepeti lucrarile de constructie a casei mult visate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*