Avantajele utilizarii gresiei portelanate

Gresia portelenata a devenit un material foarte des utilizat in finisarea interioara a locuintelor si a spatiilor de birouri. Motivul pentru care gresia portelenata este preferata de tot mai multi dezvoltatori este in primul rand calitatea. Placile din gresie portelenata sunt foarte rezistente deci ofera o durata de viata lunga a pardoselii pe crea o acopera, dar se comporta foarte bine si la uzura. Acoperirea pasdoselilor cu acest tip de finisaj s-a dovedit a fi o investitie foarte buna intrucat dupa numerosi ani de trafic moderat si intens pardoselile din gresie portelanata nu isi pierd din stralucire, daca sunt bine montate  placile nu sufera fisuri sau crapaturi.

Gresia portelenata are o larga gama de utilizare, poate fi montata in bucatarie, baie, holuri, sufragerii si dormitorare, dar poate fi foarte bine utilizata pentru placarea bazinelor de inot, a fantanilor arteziente sau de ce nu a curtilor. Are densitate foarte mare deci durabilitarea este asigurata. Paletele de culori si imprimari sunt numeroase, deci nu vom fi limitati la „trei culori si doua modele inprimate” cand vom dori sa alegem placile de gresie pentru a acoperi podeaua  din hol. Un alt avantaj este rezistenta la facori de mediu ostili, precum umiditatea excesiva sau diferentele de temperatura suferite in procesul de inghet-dezghet. Gresia portelenata nu intretine sau conduce focul, deci in situatia unui incendiu se comporta forte bine.

Daca v-ati hotarat ca doriti sa utilizati placile din gresie portelenata in finisarea unui incaperi este bine sa tineti cont de cateva sfaturi: achizitionati materiale de cea mai buna calitate, chiar daca veti plati mai mult, veti avea avantajul ca placile nu se vor deteriora la montare si vor oferi constructiei o durata mai mare de viata. Este bine sa verificati placile inainte de a le cumparea pentru a fi siguri sa nu au defecte. Un alt factor de care trebuie sa tineti cont este concordanta cu stilul locuintei, pentru un spatiu mic nu este recomantata utilizarea placilor inchise la culoare sau a celor foarte incarcate cu diferite imprimeuri. Montarea placilor din gresie portelanata este bine sa fie efectuata de personal calificat, care sa respecte intocmai instructiunile producatorului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*