Bai mari si mici colorate

In general, când optezi pentru o baie modernă, elegantă, fie că este de mici dimensiuni sau spațioasă, nu iei in calcul prea multe culori. Iar cele luate in calcul sunt, de obicei, nuanțe discrete. Acestea dau sigur nota de eleganță. Dar trebuie regândită problema, pentru că o baie poate fi elegantă și dacă este mai colorată. Culorile cele mai folosite și adecvate sunt roșu, verde, galben, gri, negru și alb.Fie optați pentru una din aceste culori, fie faceți combinații intre ele.

De exemplu, cât de frumos arată o baie amenajată in galben! Galbenul se potrivește de minune pentru o baie amplasată spre cât mai multă lumină naturală sau care dispune de o fereastră generoasă. Un singur perete galben, chiar cel cu fereastra, dă foarte bine designului. Ceilalți pereți pot fi lăsați albi, mobilierul poate avea mici elemente gri (n.r. ușile, spre exemplu), iar ușa poate fi lăsată in culoarea maro, naturală, a lemnului. In decor poate fi folosită și o pată neagră, spre exemplu,caloriferul suspendat.
Sau ce ziceți de o baie cu doar doi pereți galbeni? Peretele cu oglinda și cel paralel pot fi amenajați cu faianță galbenă,lucioasă, gresia este albă, la fel și ceilalți pereți, iar lavoarul și celelalte obiecte sanitare – albe. Optați pentru prosoape viu-colorate, iar tot ca decor, câteva floricele galbene intr-o vază mică. Credeți-mă, sunt de efect!

Roșu in baie, indrăzneț, dar merge! Cât de interesantă poate fi o baie cu podea din piatră naturală, o cadă modernă, cu picioare, dar roșie pe exterior, albă in interior, restul mobilierului alb cu negru, faianță albă, tavanul – surpriză!Tot roșu. Poate vi se pare excentric, dar dă acea notă de eleganță pe care o căutați și, totodată, alături de o lustră sau aplică modernă, aparte, inovativă, scoate baia din anonimat.
Dar cum vi se pare o baie in negru, gri și alte câteva mici pete de culoare? Optați pentru o cadă amenajată cu mozaic gri, un perete – cel cu oglinda – amenajat cu plăci mari de faianță, neagră, o chiuvetă suspendată, albă, dar cu corp negru, o gresie crem sau gri, peretele cu cada tot crem/gri, iar alte mici pete de culoare vin de la prosoapele galbene,mov, spre exemplu.
In magazinele de specialitate, găsiți ce doriți, o gamă variată de culori și modele de gresie și faianță. Totul e să fiți atenți la combinațiile făcute, pentru a nu da greș.

Alegeți băi colorate și, totuși, cuminți, sau optați pentru băi pline de energie, in nuanțe aprinse. Există și faianță decorată cu floricele cât mai viu colorate, dar atenție!Trebuie aranjată doar intr-o anumită parte a peretelui:partea superioară sau la mijloc.
O baie colorată este o baie energică, o baie apreciată de mulți care parcă aduce primăvara in fiecare zi in casa voastră. Știind cum să combinați culorile, nu veți avea probleme, căzând in penibil. Vor fi băi pline de energie pozitivă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *