Baie cu cabină de dus sau cu cadă ?

Mereu când bine vorba despre amenajarea unei băi se pune problema: cu ce o dotăm? Cu cadă sau cu cabină de duș? Fiecare dintre acestea au avantaje și dezavantaje. Știm cât de utilă este o cadă de baie, mai ales atunci când, după ore bune de stres la locul de muncă, nu-ți dorești decât o baie caldă, relaxantă, unde să zăbovești mai mult! Și atunci, ne vine in ajutor cada. Dacă dispunem și de una mare, cu mai multe funcții, precum cea de masaj, relaxarea e absolută.

Totuși, contează foarte mult și spațiul de care dispuneți intr-o baie. Nu e atât de ușor de amenajat o cadă intr-o baie mică, deoarece va trebui să renunțați la multe, dar nici nu veți avea așa spațiu să vă mișcați prea mult. In plus, nici esteticul nu vă va ajuta și contează și imaginea băii. Așa că, intr-o baie mică, este recomandat un duș fie simplu, cu scurgere in pardoseală, fie unul cu cabină. Ca și avantaje, un duș ocupă mai puțin spațiu in baie, se ingrijește mai ușor decât o cadă, dacă are și cabină, apa nu va fi imprăștiată peste tot pe gresie și este și o metodă economă, fiind consumată mai puțină apă. Ca și dezavantaje: nu vă veți putea bucura de o baie indelungată, relaxantă, cum ar fi cea dintr-o cadă.

Dacă baia este mai generoasă ca spațiu, sigur veți opta pentru o cadă. Și atunci, mergeți pe una performantă, ca să beneficiați de toate funcțiile ce ar putea substitui un spa, spre exemplu. Dacă baia este foarte mare, atunci ați putea merge pe ambele variante: un duș discret, mărginit de o cabină de duș, și o cadă de baie alături. In funcție de timpul și dorința voastră, veți putea face fie un duș rapid, fie o baie lungă și relaxantă.

Avantajele unei băi dotată cu cadă sunt: veți putea face baie relaxându-vă mai mult timp, răsfățându-vă cu spumante și săruri de baie parfumate. Ca și dezavantaj, vorbim despre ocuparea unui spațiu mai mare decât cel al unei cabine de duș.
Fiecare dintre cele două variante are avantaje și dezavantaje și tocmai de aceea e bine să optați pentru una dintre soluții ținând cont, in primul rând, de spațiul băii. Dincolo de acest aspect se pune și problema copiilor, care, in mod normal, ar fi indicat să beneficieze de o baie cu cadă.

Indiferent insă de soluția pentru care optați, cadă sau cabină de duș, sunt multe idei legate de amenajarea lor pentru a fi și elegante și practice, iar pe site-ul nostru veți găsi imagini și sfaturi utile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *