Balustrada pentru balcon

Balustrada Balcon

Intrebare: Ne mutam la curte, casa are etaj iar de jur imprejurul ei este o balustrada, care vrea sa fie balconul. Nu stim exact cum am putea inchide, pentru siguranta copilului. Cateva idei ne-ar prinde bine. Multumim.

Raspuns Foarte frumos… viata la curte presupune mai multa munca, dar merita! Va recomand sa nu aveti in structura balustradei bare orizontale, care reprezinta mare risc de catarare pentru copiii foarte mici. Daca deja exista, alegeti placi de policarbonat (fumuriu sau transparent – in functie de culorile de fatada) si montati-le la interior. Nu lasati spatii intre balustrada si pardoseala balconului, chiar si 5..10cm reprezinta zona de risc de fracturare a piciorului pentru copii. Montantii trebuie sa vina direct din betonul – respectiv pardoseala de balcon, gresie portelanata sau granit – bare simple fara elemente orizontale si dispuse la max 15cm, pentru a evita patrunderea unui copil printre aceste bare.
Mana curenta se monteaza de obicei la 90cm iar peste 4m la 120cm. Alegeti cea de-a doua varianta pentru o siguranta suplimentara. Puteti alege panouri de sticla groasa securizata cu sau fara montanti verticali, cu prindere directa in planseul de balcon sau de grinda de bordaj a balconului… solutii mai scumpe dar de mare efect pe fatada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *