BCA-ul material de constructie usor de utilizat

BCA-ul este un material de constructie alcatuit din elemente naturale, in compozitia acestuia intra nisip, apa ciment si var. Avantajele utilizarii acestuia in contructii sunt numeroase, printre care amintim:

Bun izolator. Un mare avantaj al constructiilor din BCA este ca nu necesita izolare suplimentara a peretilor, acest material fiind unul destul de gros/lat, cca. 30 de cm, nu vor exista pierderi termice ridicate, deci izolarea suplimentara a incaperiolor se poate efectua doar optional.

Material usor de manipulat. BCA-ul poate fi utilizat cu usurinta, venind in blocuri destul de mari nu sunt greu de manipulat, si daca sunt optimizate nu necesita nici decupaje suplimentare, dar daca sunt necesare taierile si slefuirile blocurilor de BCA se realizeaza cu mare usurinta.

BCA-ul este un material de constructie rezistent la foc, in cazul unui incendiu, peretii construiti astfel vor suferi doar modificari de culoare, se comportaa bine in cazul cutremurelor si este un bun izolator termic. De asemenea are o densitate scazuta, de 500-700 kg/mcare reprezinta un avantj asupra sistemului structural. Datorita acestei proprietat aramtura necesara realizarii sistemului structural va fi mai mica, mai putin costisitoare. Blocurile din BCA sunt foarte poroase, micile particule de  aer pe care le are in componenta si densitatea scazuta au ca rezultat un confort termic crescut, cu costuri minime, pentru incalzire dar si pentru racire. Se recomanda construirea zidurilor interioare si exterioare de cca 30-35 cm grosime, pentru a optimiza calitatile acestui material. Printre beneficii se mai gasesc: BCA-ul  nu isi modifica in timp proprietatile mecanice si termoizolante, raportul calitate-pret este excelent, este mai usor decat caramida si betonul deci se comporta mai bine la miscarile telurice si pentru transportul acestuia sunt emise cantitati mai mici de CO2. Deci este un material de constructie mai prietenos cu mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *