bucatarie mica la bloc

Bucataria clasica, intr-un spatiu mic la bloc

O bucatarie clasica intr-un spatiu mic reprezinta cea mai buna alegere. Stilul clasic este pana la urma cel mai usor de aplicat in designul interior si sa nu uitam totusi ca el ramane mereu la moda. Tendintele in materie de amenajare interioara a bucatariei apar si dispar la fel de rapid si daca va doriti o bucatarie care sa reziste la testul timpului si mai ales care sa fie in tendinte si peste douazeci de ani atunci o bucatarie clasica reprezinta combinatia perfecta – este practica si in acelasi timp functionala.
Mobila de bucatarie este cea care stabileste stilul si aspectul unei bucatarii, insa ultimele tendinte in materie de dulapuri pentru bucatarie pot fi cam nepotrivite pentru o bucatarie mica. Inlocuirea mobilierului de bucatarie presupune o investitie importanta de aceea o alegere buna la timpul potrivit te poate ajuta sa faci economii importante.

O mobila clasica pentru bucatariile mici trebuie sa fie functionala cu materiale traditionale si detalii decorative elegante. Cele mai bune alegeri le reprezinta lemnul masiv, blaturile din piatra sau marmura, accesorii de feronerie de calitate. Cele mai importante sunt fronturile de bucatarie – preferate sunt cele din lemn masiv de paltin sau  tei baltuit sau lacuit. Si stejarul este o solutie insa putin mai costisitoare.
Pentru o bucatarie clasica autentica asociati mobilierul cu o pardoseala de marmura sau travertin iar pentru dulapuri alegeti unele tip bufet cu geam care sa etaleze vesela si ceramica decorativa.
Important este faptul ca in cazul unei bucatarii clasice puteti adauga orice nota doriti de la una rustica pana la una moderna. Elementele din metal se pot integra perfect intr-o bucatarie de acest fel. In ceea ce priveste culorile cele mai des folosite sunt nuantele naturale maro, bej, accente de galben si verde sau ocru. Totusi culoarea neutra ramane principala alegere pentru bucataria clasica in primul rand pentru ca permite asocierea cu alte culori si finisaje mai vii si mai indraznete. Intr-o bucatarie clasica mica culoarea electrocasnicele pot fi din inox fie colorate.

Organizarea pieselor de mobilier intr-o astfel de bucatarie se poate face printr-un aranjament liniar in forma de I cu insula de bucatarie sau fara sau in forma de U daca spatiul permite. Avand in vedere ca intr-o astfel de bucatarie spatiul este mic si nu foarte permisiv trebuie evitate contrastele puternice si mai ales risipa de spatiu.

Elementele decorative reprezinta sarea si piperul intr-o bucatarie clasica intr-un spatiu mic : modele neobisnuite de ceasuri de perete, cosuri mici decorative, perdele si draperii cu imprimeu interesant sua macar o fata de masa mai aparte sunt doar cateva dintre exemplele pe car le puteti pune in aplicare. Si aranjamentele florale pot avea o mare influenta asupra modului in care o bucatarie clasica poate arata prin calitatea or de a improspata orice interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *