Bucatarii in culori vii

Culorile cu care sunt decorate incaperile pot inspira trairi si stari de spirit intense. Pentru ca in bucatarie se petrece mult timp este bine sa se aleaga combinatii de culori care sa schimbe aspectul si sa inspire dinamism. Culorile vesele pot fi utilizate pentru decorarea peretilor, corpurilor de mobila si accesoriilor.
O bucatarie plina de personalitate si viata poate fi obtinuta prin imbinarea culorilor rosu si verde. Este un contrast cromatic puternic, poate fi folosit de persoanele energice si curajoase. Acceasta combinatie sigur va avea un efect maxim in bucatarie. Peretii pot fi decorati cu nuante de verde pal, se va crea contrast daca obiectele decorative din incapere vor fi de culoare rosu aprins. Se pot accesoriza draperiile, fete de masa, scaune, ghivece cu flori in diferite nuante de rosu.
Daca se doreste un mediu calm dar nu monoton se poate opta pentru culori pastelate. Chiar daca spatiul din bucatarie este  mic se pot picta peretii in culori pastelate. Piesele de mobilier de culori deschise pastelate pot crea iluzie de spatiu. O combinatie placuta care ofera un aer de prospetime este intre pastelul de vanilie si nuanta oului de rata. Piesele de mobilier alese in aceste culori pot fi usor contrastate cu accesorii inchise la culoare. Canile, farfuriile,  castroanele de culoare maro inchis se incadreaza perfect in acest decor.
Alte culori curajoase potrivite pe un fundal alb sunt violetul si fuchsia. Contrastul creat intr-o astfel de camera va fi placut, va avea aspectul de bucatarie moderna, eleganta. Corpurile de iluminat de nuanta violet sigur creaza senzatie. Scaunele si aranjamentele florale in nuante fuchsia isi pun amprenta asupra bucatariei cosmopolite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *