Calorifer de baie cu suport port prosop

calorifer_baie_port_prosopIata ca toamna s-a instalat poate mai repede decat ne-am fi dorit. Caldura verii, chiar daca uneori insuportabila va fi dorita din ce in ce o data cu sosirea anotimpului rece. Si ce daca? Avem solutia la indemana! Ne montam  calorifere si radiatoare  mai mari. OK. Astazi ne-am propus sa dezbatem subiectul caloriferelor de baie.

Modele de calorifere de baie

De ce sa montam calorifer in  baie  ? Poate ca este suficienta caldura degajata de apa calda pentru a incalzi baia. Este adevarat. Insa, daca baia are un perete exterior si / sau geam atunci pericolul igrasiei este iminent. De ce? Dupa ce se incalzeste baia, aburii se condenseaza pe peretele exterior. Astfel apar mucegaiul si igrasia. Daca insa avem montat un calorifer pe peretele exterior atunci condensul este mult redus iar efectul final este un perete uscat si fara  igrasie  .

Dar ce model de radiator sa montam in baie? Varianta clasica este caloriferul de forma dreptunghiulara. Insa asa cum bine stim in general baile sufera de lipsa de spatiu. Pentru a rezolva doua probleme in acelasi timp a aparut pe piata radiatoarelor modelul de  calorifer de baie  „port prosop”. Adica un calorifer de otel realizat din bare orizontale pe care se pot sprijini prosoape.

Dimensiunile caloriferelor de baie
Ce dimensiuni au aceste calorifere? Ca latime ele au in general 60 cm. Ca inaltime pot avea de la 1 la 2 m. Ca grosime ele au nevoie de 10-20 de cm pentru montaj grosimea lor fiind sub 10 cm. Apa circula prin doua tevi verticale de otel legate orizontal cu mai multe tevi de otel care sunt utilizate si pe post de suport de prosop.

Cum se monteaza caloriferele de baie

Se fixeaza initial pe zid in trei suporti – bride de prindere. Ca pas premergator mentionam  montarea faiantei  daca dorim acest lucru. OK. Dupa fixarea caloriferului de zid se racordeaza la coloana principala preferabil cu  tevi de cupru sau polipropilena – PPR  . Turul si returul se conecteaza in partea de jos la tevile verticale. Aerisitorul se monteaza la una din tevile verticale in partea de sus. Daca suntem conectati la un sistem de termoficare centralizat asteptam sosirea iernii pentru a verifica lucrarea. Daca avem montata  centrala termica  , proba o putem face imediat.

Am discutat necesitatea instalarii unui calorifer in baie si montarea modelului port-prosop. Cu siguranta exista multe alte variante de radiatoare de otel sau aluminiu care fac fata cu brio necesitatilor de incalzire a unei bai de  apartament  sau vila. Mult succes!

 

Un comentariu la „Calorifer de baie cu suport port prosop

  1. cornelia

    am inteles ca aerratorul se aplica la una din tevile verticale în partea de sus. eu am fortat innstalatorul sa pozitioneze caloriferul cum era desenat in prospect ,cu tevi orizontale mai putine sus și maimulte jos, ceeace a dus ca aeratorul sa fie pozitionat jos este gresit? va trebui demontat caloriferul ? vă multumesc pentru raspuns cornelia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *