Calti si Pasta Verde pentru Mufe si Fitinguri

instalatii_sanitare_calti_pasta_verde_pentru_mufareCaltii se folosesc in lucrarile de instalatii sanitare pentru a etanseiza mufele si fitingurile. Caltii ii gasim in magazinele de amenajari interioare sub aspectul unui fuior de canepa. Aceasta are rolul de a etanseiza fitingurile, prin umflare in contact cu apa. Este, asadar, potrivita in orice lucrare de instalatii sanitare in bai si bucatarii, dar si in instalatiile termice, la racordarea caloriferelor .

Pregatirea fitingurilor
Prima etapa este pregatirea mufelor, prin zgarierea filetului exterior cu o panza de bomfaier. Aceste mici zgarieturi vor agata canepa, pentru a nu-i permite sa alunece pe filet.
Aplicarea caltilor
Luam cate o fasie de calti din fuior si o infasuram pe filetul exterior al mufei, in sens inversul invers de infiletare. Se infasoara pana cand se acopera uniform toata suprafata filetului.
Pasta verde
Netezim caltii si aplicam pasta verde, cu rolul de a fixa canepa. Indepartam surplusul de pasta si insurubam mufa cu calti in conectorul de teava – o tura. Folosind un cleste si o cheie, strangem atat cat este necesar – cel putin 3 ture.

Desi este o metoda clasica de etanseizare a mufelor si fitingurilor in lucrarile de instalatii sanitare , este foarte eficienta si canepa, impreuna cu pasta verde, sunt nelipsite din geanta unui instalator priceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *