Camera copilului scolar

Camera copilului trebuie amenajata corespunzator in functie de varsta.  Este bine sa se acorde atentie sporita calitatii materialelor care sunt introduse in acest spatiu, pentru a nu provoca accidente. Iata cateva elemente de care trebuie sa se tin cont: pardoseala nu trebuie sa fie alunecoasa, peretii trebuie decorati cu materiale usor lavabile, geamurile trebuie sa prezinte elemente de siguranta, mai ales in cazul apartamentelor de bloc situate la nivel superior.
Daca copii sunt de varsta scolara, 6-12 ani, mobilierul trebuie sa tina pasul cu necesitatile. In camera trebuie sa existe o masa de studiu sau un birou pentru a-si putea desfasura activitatile scolare. Acesta are nevoie de spatiu pentru depozitarea cartilor, caietelor si a celorlalte rechizite necesare, dar si pentru depozitarea corespunzatoare a jucariilor pe care inca le utilizeaza.
Daca camerea nu este spatioasa se poate opta pentru masa de studiu cu o parte plianta si rafturi pentru depozitare amplasate pe perete. Un alte mod de a utiliza eficient tot spatiul este achizitionarea unui pat cu numeroase sertare. Daca incaperea este impartita de doi copii solutia ideala este achizitionarea a unor paturi compacte suprapuse. Pentru ca la aceasta varsta copii au inca mare nevoie sa se joace, elementele din camere (dresing, rafturi biblioteca) trebuie construite pe vertical pentru a le asigura un loc destinat acestor activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *