Caramida de constructie – un material complet

Numerosi specialisti din domeniul constructiilor sunt de parere ca unul dintre cele mai complete materiale utilizate in acest domeniu este caramida. Deoarece are numeroase proprietati pozitive din punct de vedere structural, economic si estetic. In acest domeniu mereu competitiv si inovator, caramida a reusit sa isi pastreze titulatura de lider datorita proprietatilor, de izolare termica, izolare fonica, rezistenta, stabilitate, si siguranta la cutremure.

Caramida are un mare avantaj de a rezista foarte bine la cutremure, de aceea este utilizata cu mare succes si in zonele cu un grad seismic foarte ridicat. Blocurile confectionate din zidarie ceramica, fac priza buna cu mortarul utilizat la constructie si automat capata proprietati mecanice deosebite. Un alt atu al acestor matriale  utilizate in diferitele tipuri de constructii este rezistenta la foc. Caramizile sunt materiale neinflamabile, de aceea probabilitatea de a fi distruse in cazul unui incendiu este foaarte redusa.

O alta proprietate foarte apreciata de constructori, la caramida este izolarea fonica. Calitatea constructiilor izolate fonic este mult mai mare, iar prin propriateat izolatoare a caramizii, locuintele construie din acest material vor oferi un trai linistit , fara zgomot, fara a fi distrasi de galagia de afara, sau de muzica prea tare data de vecini.

Caramida ceramica este des cautata si pentru proprietatile de izolare termica pe care le confere constructiilor. Datorita porozitatii  are proprietatea de a izola termic. De asemenea structura acestora, reduce pierderile de caldura, deci o locuinta confectionata din caramida este o locuinta care nu pierde energie termica, si ale carei costuri de incalzire vor fi mai reduse fata de locuintele construite din alte materiale.

Dezvoltatorii imobiliari au observat ca acest material de constructie are o durata foarte lunga de viata, deci in opinia lor o locuinta construita din caramida este o locuinta pentru mai multe generatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *