Arhive categorie: Amenajari apartamente, case

Bucatarie alba cu faianta neagra

Amenajări interioare cu alb în bucătării moderne – Uite cele mai frumoase idei în imagini

Cine crede că bucătăriile albe sunt plictisitoare se înșală. Sunt persoane care iubesc bucătăriile complet albe. Acestea denotă curățenie desăvârșită, eleganță, au un farmec aparte. In plus, totul în alb duce la mărirea vizuală a spațiului, la lumină mai multă și ajungi să iubești să-ți petreci timpul în bucătărie. Și, hai să fim serioși. În ultimii ani, tot mai mulți oameni optează pentru amenajarea în alb a bucătăriilor, dând mici pete de culoare, prin câte un accesoriu, un obiect de decor. Dar, in rest, domnește albul: corpuri de mobilier albe, pereți albi, podea albă, masă cu scaune albe.
Și rețineți un lucru: prea mult alb nu strică niciodată. Altfel stau lucrurile cu alte culori sau nuanțe, când deja dați greș in amenajarea bucătăriei sau oricărui alt spațiu din casă.

Dar să le luăm pe rând. Pentru podea, dacă nu aveți alte preferințe, alegeți lemnul. O podea din lemn va fi minunată și admirată de mulți. Trebuie doar să fie vopsită în alb, tratată corespunzător pentru o rezistență îndelungata. Nu vreți lemn, atunci ce ziceți de o podea din gresie care imită lemnul? Tot albă, normal. Nu ne abatem de la idee. Cum albul este în general rece, aveți nevoie și de ceva care să mai încălzească și să îmblânzească spațiul, iar lemnul sau imitația de lemn garantează succesul.
Ajungem și la pereți, care pot fi placați fie cu faianță albă, simplă, mată sau lucioasă, fie cu faianță tip subway. Dacă bucătăria este spațioasă, merge la perfecțiune o faianță formată din plăci mari, albe. Dacă bucătăria este de mici dimensiuni, și plăcile trebuie să fie medii sau mici. Sau puteți placa pereții doar pe jumătate, partea superioară fiind doar vopsită în alb.

Pentru blatul din bucătărie, dacă vreți rezistență și calitate, mergeți pe unul din marmură. O fi el mai scump, dar rezistă mult și oferă eleganță bucătăriei. Este, într-adevăr, și mai greu de întreținut. Dar aspectul final este deosebit.
Dacă marmura nu vă convinge, alegeți granitul. Este și mai ieftin decât marmura, mai ușor de întreținut, dar și mai comun. Sau ce ziceți de un blat din sticlă albă? Poate nu este atât de comun, dar estetic face diferența. Să nu mai vorbim de faptul că este și cel mai igienic material.
A mai rămas blatul din quartz: rezistent, nu se pătează, deoarece nu are pori la suprafață și poate fi folosit în bucătării, baruri și chiar și-n baie.
Insula de bucătărie este baza de rezistență a încăperii. Dacă mai este și albă, totul este minunat. Indiferent în ce colț al bucătăriei este amplasată, sau dacă stă chiar în mijloc, insula va lumina întreaga încăpere.

Despre mobilier, dacă bucătăria este mai mică ca mărime, cu atât mai bine că este alb. Dulapuri albe, suspendate sau mobile, cu geamuri cu conturul de un alb mai murdar sau chiar cu negru, toate duc la eleganță, la stil, la rafinament.
Ca să dați farmec unei bucătării complet albe, adăugați mici pete de culoare: un covor cu desene negre, cu forme geometrice pe negru, tacâmuri suspendate negre, o vază neagră. Și maro se încadrează perfect într-un spațiu complet alb: un coș cu fructe, din ratan sau nuiele maro, rama maro a unei fotografii. Sau ce ziceți de verde: verde de la floarea imensă dintr-un colț sau care stă direct pe blat, verde în pernele decorative de pe micul colțar alb.
Ideea este că, în mare, bucătăria complet albă: pereții, podeaua, blatul, chiuveta, electrocasnicele are farmec, este impecabilă, are acea notă de eleganță, de stil aparte. Deci, nu vă feriți de alb.

sursa foto

Dormitor cu mobila in stil italian

Dormitoare amenajate cu mobilă în stil italian

Stilul italian de amenajare a dormitoarelor este unul somptuos, cu mobilă masivă, din lemn masiv, un stil impunător, sofisticat am putea spune. Are influențe de la francezi, dar culorile sunt mai cuminți, predominând cele neutre. Astfel, veți intâlni de la dormitoare albe, crem sau bej până la unele pământii, fie in nuanțe deschise, fie inchise.

Mai trebuie precizat un lucru esențial: italienii preferă mobila făcută manual și din lemn natural. Deși dormitoarele italiene sunt caracterizate de un mobilier masiv, somptuos, totuși, in cameră se păstrează un aer fresh, fără să devină un spațiu aglomerat. Italienii aleg dormitoare invadate de lumina naturală și, așa cum precizam, se axează mai mult pe mobilierul deschis la culoare.
In general,paturile sunt masive, au tăblii inalte, au forme și curbe accentuate. Sunt paturi foarte comode și italienii pun preț pe acest lucru, tocmai de aici și orientarea lor către mobilier impunător și cât mai spațios. Mai mare, mai spațios inseamnă pentru ei și mai comod.

Optează mai mereu pentru o masă cu oglindă, cu forme sculptate și bine conturate, precum și pentru câte o noptieră la capul patului. Indiferent de culorile alese, că este un mov aprins, un roșu puternic, sau, din contră, nuanțe calde, italienii fac din dormitor un spațiu relaxant. Foarte mult, in combinațiile de culori, predomină auriu și argintiu.

Un dormitor in alb și argintiu: un pat imens, alb, cu inserții argintii pe tăblia inaltă, de la cap, câte două noptiere pe alb și cu aceleași modele argintii, un dulap cu oglinzi la uși, pe argintiu și alb, precum și o măsuță cu oglindă, din același set. La toate acestea se adaugă pata de culoare: bordo. Și regăsim bordo in pătura ce se află amenajată pe pat, in taburetul de pe covorașul alb,dar și in accesorii; o vază bordo, rama bordo a unei fotografii etc.
Același set de mobilier poate fi achiziționat și in combianția negru -auriu. Este la fel de elegant și pretențios, tipic stilului italian. Sunt dormitoare unde nu ai cum să nu te simți minunat, fiind comode, odihnitoare, chiar și cu ditamai mobilierul.
Așadar, dacă spațiul vă permite, alegeți pentru dormitor mobilier in stil italian și amenajați-l conform trendului.

sursa foto

4 Culori de EVITAT în Dormitor + culorile pe care ar trebui să le alegi

Un somn odihnitor și nu numai, o intreagă relaxare, in dormitor, nu ține doar de confortul mobilierului, ci și de culorile in care ați decis să amenajați această incapere. Sunt culori plăcute, ce indeamnă la odihnă, relaxare și sunt și nuanțe care, din contră, agită lucrurile. Pe scurt, in acest articol, vom arăta care sunt culorile nepotrivite in amenajarea dormitorului și care sunt cele pentru care e bine să optați pentru a vă simți confortabil.

Pentru inceput, evitați gri inchis. Da, veți spune că gri este nuanța care deschide camera, o mărește vizual. Da, este adevărat dar vorbim de gri deschis. Nuanța gri inchis face exact opusul celei deschise. Așadar, nu mergeți pe ideea de a amenaja dormitorul, chiar și un perete in gri inchis.
Evită și albastru inchis. Este o culoare rece și dacă mai este combinată cu alb, vei avea parte de un dormitor deloc odihnitor. Unul foarte rece, sobru și, de ce, chiar incărcat. Dacă vă place totuși albastru mergeți pe nuanțe deschise, care și măresc suprafața dormitorului. Altfel vor sta lucrurile din acest punct de vedere.

Alungați și ideea de amenajare a dormitorului in roșu aprins. Iarăși vorbim despre o culoare puternică, vie, care numai la odihnă nu duce. Este o nuanță care agită lucrurile, nicidecum nu duce la relaxare. Și dacă totuși vreți ceva roșu in dormitor, alegeți anumite accesorii care oricând pot fi schimbate. Dar nu mobilier sau pereți. Nu in dormitor.
Ca și idee, nici albul nu este cel mai indicat pentru pereții dormitorului. Și in acest caz, dacă nu vrei să vopsești pereții in altă nuanță, amenajează-i cu tapet sau rame foto, ceva ce mai ascunde din alb.

Culorile cele mai indicate in amenajarea dormitorului, recomandate de designeri, sunt cele liniștitoare: un albastru deschis, un verde pal, un mov (bouquet sau vodoo). Pentru o cameră medie, care are nevoie de aerisire, de spațiu, optați pentru gri deschis, chiar in combinație cu albastru deschis. De asemenea, tonurile pastel sunt indicate pentru relaxare, o combinație interesantă fiind cea intre gri și crem.
In cazul in care dormitorul este folosit și ca spațiu de lucru, renunță din start la culorile inchise. Mergi pe nuanțe deschise care nu doar că măresc spațiul dormitorului, dar permit și desfășurarea in condiții optime a activității. Iată cât de importantă este și alegerea culorilor in dormitor, și nu doar cea a mobilierului sau a altor accesorii.

sursa foto

UITE 10 IDEI NOI cu tapet în dormitor + reguli de baza atunci când îți amenajezi dormitorul

Tapetul continuă să fie in topul amenajării dormitoarelor, oferind un aer fresh incăperii, dar și eleganță. Acum, ca parte tehnică, este recomandată folosirea unui singur perete decorat cu tapet, tocmai pentru a nu incărca camera. Și cel mai adesea vorbim chiar de peretele unde se află tăblia patului (n.r. capul patului). Acela va fi peretele special amenajat. Dar, in cazul in care patul este amplasat in zona centrală a camerei, tapetul poate decora orice perete, nu doar cel din spate.
In ceea ce privește montajul, chiar voi puteți aplica tapetul; este nevoie doar de atenție maximă pentru a uni fiecare fragment, fiecare fâșie și pentru a fixa bine modelul.

Ca și idee, puteți opta pentru un tapet imprimat cu flori. Culoarea va fi aleasă in funcție de mărimea dormitorului, cât de luminoasă este,la care adăugați și stilul personal. Un tapet inflorat pe fond deschis este ideal pentru dormitoarele mai mici, cu mobilier sobru și fără prea multă lumină naturală. Se va opta pentru un tapet deschis la culoare cu flori decorate discret. In schimb, dacă dormitorul este unul spațios, altfel stau lucrurile.
Se poate merge pe un tapet imprimat cu flori și-n culori vii, chiar stridente. Nu va strica cu nimic atmosfera dintr-un dormitor spațios, invadat de lumină naturală. Sau, pentru un și mai mare efect, și recomandat celor curajoși, puteți decora peretele din spatele patului cu un tapet inflorat, viu colorat, iar pe ceilalți pereți puneți tapet tot inflorat, din aceeași gamă, dar in culori foarte deschise. Efectul va fi unul plăcut, aparte, dar relaxant.

Mergeți pe un lila, pentru cei trei pereți și pe un mov mai inchis pentru peretele din spatele patului. Sau roz pal și un roz mai inchis. Foarte elegant este și crem și bej, mai inchis pentru un perete, mai deschis pentru ceilalți.
Tot ca un exemplu, puteți aplica pe un perete un tapet mai inchis, cu flori, cu alte desene discrete sau chiar simplu, iar pe ceilați pereți doar câteva fâșii din tapetul respectiv sau chiar unul cu aceleași modele, dar mai deschis.

Tapetul insă nu se găsește doar inflorat. Acesta din urmă este insă cel mai utilizat. Găsim tapet in diferite culori și cu diferite imagini. De exemplu, pentru amenajarea unui dormitor mediu ca dimensiune, in stil rustic, optați pentru amplasarea patului in centrul camerei, iar pe pereții din jur imprejurul acestuia amplasați un tapet cu imaginea unui gard, pe alb și maro, cu linii verticale specifice unei imprejmuiri. Tavanul alb, podeaua albă, tapetul ce imită gardul și patul din zona centrală vor crea imaginea unui dormitor aerisit, mai spațios, doar că puțin cam rece ca idee. Puteți da o notă de căldură camerei decorând-o cu perne gri, o păturică gri și chiar o plantă verde, așezată fie pe noptiera de lângă pat, fie chiar intr-un colț, dacă este intr-un ghiveci mare.

Sunt multe opțiuni pentru a te juca cu tapetul in dormitor. Contează doar să-l folosești cum trebuie și-n culorile adecvate. E bine ca și celelalte elemente din dormitor să păstreze culoarea tapetului: exemplu – un tapet roz pal cu flori de un roz ușor mai inchis trebuie combinat cu o lenjerie de pat crem, cu două perne decorative roz, o veioză sau o vază de flori roz, draperii in roz pal. Adică, și accesoriile din dormitor să păstreze tendința. Și nu uitați: tapetul face dormitorul mai elegant și ii păstrează, in acelașți timp, liniștea și nota de relaxare.

sursa poze

Tigla ceramica, proprietati, avantaje

Tigla ceramica este un material de constructii cu o traditie de sute de ani.  In acest timp si-a dovetit proprietatile calitative, eficiente si durabile. In prezent tigla se realizeaza din aceleasi materiale: argila si apa, arse, fara adaosuri chimice. Din aceasta cauza tigla ceramica este prietenoasa cu mediul si nu emite gaze toxice. Este un material eficient care raspunde bine la factorii climatici extremi: proces inghet-dezghet, caderi masive de apa si zapada, soare puternic, fara sa sufere modificari fizice sau sa isi piarda din proprietati.  Un acoperis realizat din acest material poate avea o durata de viata de pana la o suta de ani fara a necesita lucrari de intretinere majore.
Tigla ceramica este un foarte bun izolator termic,  datorita materialelor naturale din care este confectionata. Argila din componenta ei previne pierderile de caldura in timpul iernii si asigura un mediu placut in interiorul locuintei. Aceasta este si un foarte bun izolator fonic, impiedicand propagarea sunetelor in interior, astfel va veti putea bucura de o atmosfera linistita, nealterata de zgomotele din exterior. Alt avantaj al acoperisului realizat din tigla este flexibilitatea. Acesta este un material care poate fi reciclat si reutilizat. Un alt beneficiu este rentabilitatea. Numerosi specialisti au declarat ca acest material este competitiv si economic.  Arhitectii au tinut cont de pretul initial, costul de intretinere, perioada de garantie, durata estimata de viata, proprietatile izolatoare ale tiglei ceramice cand au decis ca acest material este unul foarte competitiv.
Tigla ceramica poate fi achizitioanat sub numeroase nuante de roscat dar si sub numeroase forme. Majoritatea tiglelor au sprijin si îmbinare, atât în partea superioara, pe sipci, cât si pe partea inferioara.

Extinderea spatiului de locuit in mansarda

O varianta tot mai folosita de multi dintre romani pentru extinderea spatiului de locuit este amenajarea mansardei. Acest spatiu este de obicei utilizat ca depozit pentru lucurile vechi care nu mai sunt de folos. In functie de amplasament,  izolatie, dotari mansarda poate fi usor transformata intr-o camera de joaca pentru copii, camera de locuit, birou de lucru, sala de sport sau camera de relaxare.
Printre primele masuri ce trebuie luate in reinventarea acestui spatiu sunt amenajarea unui iluminat corespunzator, a unei izolatii impotriva umiditatii, asigurarea unei surse de caldura si de ventilatie corespunzatoare.  Daca structura permite se pot amenaja ferestre speciale care sa asigure patrunderea luminii naturale in incapere, dar si circulatia aerului. Dupa ce sunt indeplinite aceste conditii se poate trece la urmatorul pas, crearea decorului. Se poate crea un dormitor (o camera de relaxare) cu un decor rustic, prin evidentierea grinzilor de sustinere ce intra in structura acoperisului. Daca spatiul este foarte generos, se poate compartimenta prin construirea de pereti despartitori din gips-carton. Gips-cartonul este un material usor de utilizat, care nu creaza murdarie. Datorita inaltimii reduse a incaperii nu este recomandata incarcarea cu piese voluminoase de mobilier. Este recomandata utilizarea culorilor deschise, pentru accesorii si mobilier pentru alunga senzatia de apasare oferita de proportiile diferite ale incaperii. Luminile trebuie sa fie calde  si sa provina din mai multe surse. Canapeaua, patul de dormit din mansarda pot fi amplasate unde spatiul este suficient de inalt pentru a nu crea disconfort in miscari. Daca se creaza o baie in mansarda, oglinda trebuie amplasata in preajma geamului, pentru a va bucura de lumina naturala.

Iata cateva ideei de incaperi amenajata in mansarda:

 

 

 

 

 

 

 

 

mansarda-camera-pentru colil Mansarda transformata in camera pentru copil

mansarda relax-roomMansarda transformata in camera pentru relaxare

mansarda dormitorMansarda transformata in dormitor

Amenajarea livingului, reguli de baza

Realizarea interiorului unei locuinte nu este o treaba usoara, trebuie acordata o atentie sporita la alegera calitatii materialelor dar si la imbinarea obiectelor pentru a obtine o atmosfera calda, placuta si confotabila.

Cei ce doresc sa isi amenajeze livingul intr-un stil modern pot opta pentru mobilier cat mai simplu, minimalist. In aceest an se poarta peretii acoperiti cu tapet decorativ. Nu trebuie sa va feriti de culori! Puteti crea un mediu confortabil prin imbinarea armonioasa a culorilor care decoreaza peretii livingului cu piesele de mobilier decorative. Puteti decora pereti cu protocaliu cupric, culoarea anului 2015, care se va potrivi perfect cu sofa de culoare deschisa, crem sau alb. Si podeaua de culoare deschisa accesorizata cu carpeta confectionata din materiale naturale (lana, in sau canepa) vor contibui la crearea unei atmosfere relaxante. Cand decorati livingul, nu trebuie sa uitati de accesoriile care sa va dezvaluie personalitatea: lumanari parfumate, oglinda cu rama din lemn natural, perdele si draperii, statuete din bonz. Daca locuinta are vedere speciala (catre parc, munte, mare, lac s.a ), este bine sa o puneti in valuare cat mai mult. Nu va feriti de geamurile largi care lasa lumina naturala sa patrunda in locuinte!

O alta regula de care este bine sa tineti cont este cea a iluminatului. Este bine sa utilizati becuri cu lumina calda, care sa provina din mai multe surse: plafoniere, spoturi, lampi decorative. Acestea pot crea o atmosfera romantica si relaxanta.

Un factor cheie in decorarea livingului modern este mobilierul. Este bine sa utilizati mobilier de buna calitate, care sa nu fie voluminos si care sa se imbine prefect prin culoare si design cu tema aleasa pentru acesta camera.

 

 

Materiale utile pentru fatada casei

Designul,  materialele si culorile folosite pentru fatada casei dezvaluie numeroase amanunte cu privire la gusturile si personalitatea proprietarilor. Pentru constructia fatadei se tine insa cont de trend-uri si de sfatul arhitectului.
Cand se ajunge la decorarea fatadelor este bine sa se urmareasca: designul unitar al casei,  bugetul alocat, timpul si banii necesare pentru intretinere. Materialele care placheaza o casa nu au doar un scop estetic, acesta au rol de a proteja peretii impotriva factorilor de mediu externi: ploaie,vant, soare, zapada.
Printre materialele care ofera protectie si personalitate caselor se numara: piatra naturala, piatra reconstituita, lemnul, caramida, vopseaua pe baza de silicati, lambriurile din PVC.
Piatra naturala este bineinteles cea mai apreciata dar si cea mai scumpa varianta. Aceasta ofera un aspect luxos si cald cladirii. Este foarte rezistenta, ofera protectie suplimentara si este usor de intretinut. Nu necesita lacuire sau revopsire, este suficient sa fie spalata cu apa periodic. Piatra naturala poate fi gasita sub numeroase culori si texturi.  Dezavantajele pe care le are sunt legat de costurile ridicate ale matarialului, transportului si montarii.
O alternativa mai ieftina este piatra reconstituita. Este obtinuta din bucati macinate de piatra naturala, recompuse cu ajutorul unor lianti.
Lemnul, este un material des utilizat datorita pretului mic si aspectului cald pe care il ofera cladirii. Marele dezavantaj al fatadelor din lemn este legat de costul si timpul necesar intretinerii. Acesta tinde sa isi piarda rapid din stralucire si culoare, de aceea trebuie mai des lacuit sau vopsit.
Caramida este un material ecologic foarte des folosit pentru imbracarea fatadelor. Ofera caselor eleganta, personalitate si izolatie termica suplimentara. Caramida poate rezista o suta de ani fara a necesita intertinere majora.  Este disponibila sub numeroase forme, culori si  texturi.

Taierea placilor de rigips

taiere_placi_de_gips_cartonAmenajarile cu gips carton au devenit uzuale, fie pentru a placa pereti, pentru a realiza scafe care sa mascheze tevile inestetice sau pentru a realiza tavane false, care sa creeze un joc de lumini spectaculos. Gipsul carton este usor de folosit si se gaseste sub forma de placi de diverse dimensiuni. Cu toate acestea, adesea avem nevoie sa taiem placile pe dimensiunile necesare. In cele ce urmeaza, va aratam cum se taie o placa de gips carton, simplu si usor, cu ajutorul unui cutter. Mai avem nevoie de un creion sau un marker si de o nivela.

Mai intai masuram si stabilim dimensiunile bucatii de  gips carton  de care avem nevoie. Marcam unde vom taia placa, si folosind un marker sau un creion trasam o linie. Ne folosim de o nivela pentru a fi siguri ca linia este dreapta. Apoi, cu un cutter taiem placa pe una din fete. Apasam ferm, pentru a taia cartonul. Cu mana, desprindem bucata taiata si taiem si cartonul de pe fata opusa cu cutterul.
Secretul este sa masuram corect si sa avem grija sa taiem drept, cu ajutorul nivelei. Spor la treaba!

De ce ne place mestereala

Buna ziua! As vrea sa va supun atentiei un subiect zic eu interesant. Iata despre ce e vorba. Poate ca uneori actionam si gandim intr-un fel dar simtim ca altceva ne poarta spre acel indemn. O pasiune! As vrea sa va intreb un lucru? Cum ne dam seama ca ne place sau nu mestereala? Pai haideti sa vedem cateva indicii in aceasta directie.

Un exemplu. Sunteti pusi in situatia de a cumpara un raft. Parca ar fi testul cu copacul din psihologie 🙂 . OK. Sunteti la magazin si sotia v-a trimis sa cumparati un raft pentru camera. In el vreti sa depozitati lucruri de folosinta uzuala. Va indreptati spre raionul cu pricina si incepeti sa vedeti mai multe modele. Unele mai moderniste, unele mai clasiciste. Unele mai tineresti, altele mai antichizate.

Deodata, vedeti un raft de lemn, cu stalpi drepti si rafturile din stinghii paralele. Va opriti la el si va dati seama ca se poate monta acasa foarte usor. Observati ca nu are usi si in el puteti pune de la carti pana la unelte si surubelnita. Asta e alegerea! Ajungeti acasa cu produsul. Sotia se uita la el, il roteste, il verifica, zice, hmmm, ooo…k. E bun si asta. Dar alte modele nu mai aveau? Parca ar fi un raft de atelier!

Aici am vrut sa va aduc. Daca observati ca in casa dumneavoastra predomina stilul „atelier” atunci e clar. Va place mestereala si va plac  amenajarile interioare  . Si sa va spun un lucru. E foarte bine. Daca incercati sa va schimbati nu veti reusi. Asta e. N-aveti ce face. O zi placuta si spor la treaba!