Arhive categorie: Amenajari baie

Idee amenajare baie garsoniera

Uite cum transformi o baie mică de la bloc într-un spațiu confortabil

O baie de apartament, dintr-un bloc obișnuit, nu este foarte spațioasă. Din contră, cele mai multe băi sunt de mici sau medii dimensiuni și atunci nu e cel mai ușor lucru de amenajat. Oare cum facem cu tot ce avem nevoie? Unde le inghesuim? La ce renunțăm? Cum putem avea acea notă de eleganță in așa baie mică? Vom incerca, pe scurt, să vă răspundem la aceste intrebări, de ajutor fiind și imaginile.
O baie mică va avea efectul de spațioasă dacă renunțați la plăcile ceramice inchise la culoare. Optați pentru culori pale, deschise și, totodată, folosiți plăci de gresie obișnuite, 30×30. Cât despre faianță, in acest caz plăcile pot fi de mari dimensiuni, deschise la culoare, iar chitul e bine să fie și mai deschis decât plăcile.

Nu optați pentru o sursă de iluminat sofisticată. Este suficientă o lampă cu lumină rece, iar tavanul e bine să fie alb. Nu trebuie să renunțați la cada de baie in favoarea dușului. Doar trasați un panou din sticlă intre tavan și cadă și aveți propria intimitate. Vasul wc-ului e bine să fie suspendat, iar chiuveta poate fi ergonomică.
Și, dacă baia tot este mică, ori renunțați la coșul de rufe băgat in acea incăpere, ori luați unul cât mai ingust și dacă se poate din ratan, nu din plastic.

Oglinda este un accesoriu important și care nu ar trebui să lipsească din baie. Cu cât va fi mai mare, va acoperi mai bine un perete, cu atât va da senzația de spațiozitate. O baie elegantă este bine să fie dotată cu spoturi incastrate cu halogen.
Ideal e să renunțați și la calorifere clasice, de mari dimensiuni, și optați pentru unele port-prosop. Sunt discrete și arată bine.

O baie, chiar dacă este mică, are nevoie și de un dulap pentru depozitarea lucrurilor necesare – strictul necesar in acest caz. Puteți opta pentru un corp de mobilier atașat sub chiuvetă, cu câteva rafturi sau de o etajeră ingustă și mobilă. De asemenea, cui ii convine ideea, poate opta și pentru rafturi suspendate. Idei sunt multe, iar noi vă lăsăm să vă orientați spre ce anume vi se potrivește din imaginile alăturate.

 

sursa foto

Cum sa alegi mobilierul pentru baie

Baia este locul care a devenit extrem de important pentru noi, deoarece, după ore bune de stat la job simțim nevoia de relaxare, de o baie caldă, cu spumă, unde să uităm de toate grijile. Tocmai de aceea, și baia trebuie să ne imbie, să aibă un aer călduros, relaxant. Dincolo de cele necesare – chiuvetă, cadă sau cabină de duș, parchet sau gresie, faianță trebuie ținut cont și de mobilier. Cu ce mobilier dotăm baia? In alegerea mobilierului pentru baie intervin mai mulți factori, amintind: spațiul băii, stilul acesteia, spre ce materiale tindem (lemn, MDF), câte persoane vor utiliza spațiul, ce stil adoptăm in privința mobilierului și, dincolo de toate, de ce buget dispunem. Nu-n ultimul rând, contează și tipul de mobilier: suspendat, direct pe pardoseală, vertical sau orizontal etc.

Cum precizam, contează materialele pentru că cine-și dorește rezistență și calitate nu trebuie să se arunce direct pe primul mobilier văzut. Oferta din magazinele de specialitate este vastă și atunci aveți de unde alege. MDF-ul și lemnul tratat sunt materialele indicate, in primul rând, de specialiști. Vor da un aspect deosebit băii, combinându-le cu sticlă, piatră, marmură.
In funcție de dimensiunea băii vei ști și ce mobilier să iei, ca mărime. O baie spațioasă va putea fi amenajată cu mai multe corpuri pentru aranjarea lucrurilor utile, fără a exagera, totusi, și a da impresia de spațiu aglomerat. Puteți opta pentru corp pentru lavoar, cu o oglindă incorporată, pentru suporturi pentru reviste și de ce nu, chiar și pentru o băncuță.

In schimb, lucrurile nu mai stau așa când vine vorba despre băi mici. Fiecare colț din baie va fi bine analizat și gândit. In acest caz, puteți opta doar pentru un dulap vertical și rafturi suspendate. In cele mai multe cazuri, renunțați și la cada de baie in favoarea dușului, cu sau fără cabină.
Culorile mobilierului trebuie să fie in concordanță cu celelalte elemente ale băii, adică gresie, faianță, parchet. O baie mică va avea culori deschise, pastel, in timp ce intr-o baie spațioasă puteți da frâu imaginației, combinând maxim trei culori: două in același asortiment, alta in contrast. Pentru băile mici se recomandă mobilierul suspendat sau cel ce se poate muta ușor.

O baie modernă va avea un mobilier pe măsură; robinete de ultimă generație,spoturi incastrate in oglindă, eventual, cabină de duș high-tech sau cadă de baie performană. O baie retro va dispune de o cadă cu picioare, accesorii naturale, eventual cu covoraș lângă cadă.
Vreți o baie zen?Optați pentru o cadăintr-o formă neregulată, pe care așezați câteva lumânărele parfumate și mici statuete aducătoare de noroc, o oglindă cu ramă interesantă, deosebită, și suporturi pentru reviste și accesorii din bambus.
Vine și rândul bugetului care va fi conturat abia după ce așterneți pe hârtie toate cele necesare. Atunci vă veți da seama ce și cât se poate procura. Ideea este să țineți cont de aspectele semnalate și veți face cea mai bună alegere in materie de mobilier.

Cele mai asteptate colectii de gresie si faianta

De la an la an apar noi tendințe in amenajări interioare, iar in ceea ce privește baia, dotarea cu gresie și faianță, se fac pași mari. Tehnologia nu stă in loc, iar noi vă vom prezenta, pe scurt, câteva tendințe la care să vă așteptați in 2020. Se poartă faianța neagră in baie, cu modele discrete, o combinație de plăci simple, pe negru, și altele cu modele , tot pe negru. Alături de câteva plăci ceramice albe vor face din baie un spațiu elegant, modern. Alte firme vin cu gresie și faianță glazurată, pentru interior, gresie porțelanată, dar și plăci ce imită mozaicul.

Lemnul va fi la mare căutare, transformând baia dintr-un spațiu obișnuit, intr-unul pentru relaxare totală. Ceramica care, trebuie să recunoaștem, este mai rece, este inlocuită de lemn, care dă acea notă de căldură incăperii. Ideea merge și mai departe, iar baia va fi atașată dormitorului.Sau ce ziceți de o fuziune intre marmură, tot un material rece, și lemnul care emană căldură, relaxare? O idee ar fi combinația dintre parchetul din lemn de stejar și marmura care poate fi albă complet sau cu inserții crem, gri. Partea cu cada sau dușul va fi amplasată in zona cu marmură, in timp ce lavoarul poate fi amenajat in partea cu parchetul din lemn. Pentru un și mai mare efect, amplasați in zona cu marmură și un scaun din lemn.

S-a mers și mai departe cu imaginația și s-a ajuns la o baie zidită. Exact cum ați auzit! Fiecare element și accesoriu din baie va fi inconjurat de ziduri, o structură de cărămizi. Ca un fel de labirint. Nu lipsesc in acest caz ferestrele pe unde trebuie să intre cât mai multă lumină naturală.
Cât privește culorile la modă, se va merge pe culorile pământului, gen verde pădureț, cărbune verde, cenușă și foarte mult accent se va pune pe alb și negru. Insă culoarea noului sezon va fi denimul. Rozul și cuprul vor rămâne mult in urmă in anul ce vine, deci nu investiți in accesorii in aceste două nuanțe, dacă vreți să fiți in trend cu ce se va purta. Este și cazul plăcilor hexagonale, care abia se vor regăsi in designul specialiștilor in 2020.

Legat de designul gresiei și faianței, primul loc il vor ocupa plăcile cu modele grafice, geometrice, cu modele 3D, fie că vorbim de suprafețe mate sau glazurate.
După cum ați putut constata, ne-am lăsat purtați de val și nu am vorbit doar despre noua modă a gresiei și faianței, ci și despre celelalte accesorii, in general.

 

 

Baie cu cabină de dus sau cu cadă ?

Mereu când bine vorba despre amenajarea unei băi se pune problema: cu ce o dotăm? Cu cadă sau cu cabină de duș? Fiecare dintre acestea au avantaje și dezavantaje. Știm cât de utilă este o cadă de baie, mai ales atunci când, după ore bune de stres la locul de muncă, nu-ți dorești decât o baie caldă, relaxantă, unde să zăbovești mai mult! Și atunci, ne vine in ajutor cada. Dacă dispunem și de una mare, cu mai multe funcții, precum cea de masaj, relaxarea e absolută.

Totuși, contează foarte mult și spațiul de care dispuneți intr-o baie. Nu e atât de ușor de amenajat o cadă intr-o baie mică, deoarece va trebui să renunțați la multe, dar nici nu veți avea așa spațiu să vă mișcați prea mult. In plus, nici esteticul nu vă va ajuta și contează și imaginea băii. Așa că, intr-o baie mică, este recomandat un duș fie simplu, cu scurgere in pardoseală, fie unul cu cabină. Ca și avantaje, un duș ocupă mai puțin spațiu in baie, se ingrijește mai ușor decât o cadă, dacă are și cabină, apa nu va fi imprăștiată peste tot pe gresie și este și o metodă economă, fiind consumată mai puțină apă. Ca și dezavantaje: nu vă veți putea bucura de o baie indelungată, relaxantă, cum ar fi cea dintr-o cadă.

Dacă baia este mai generoasă ca spațiu, sigur veți opta pentru o cadă. Și atunci, mergeți pe una performantă, ca să beneficiați de toate funcțiile ce ar putea substitui un spa, spre exemplu. Dacă baia este foarte mare, atunci ați putea merge pe ambele variante: un duș discret, mărginit de o cabină de duș, și o cadă de baie alături. In funcție de timpul și dorința voastră, veți putea face fie un duș rapid, fie o baie lungă și relaxantă.

Avantajele unei băi dotată cu cadă sunt: veți putea face baie relaxându-vă mai mult timp, răsfățându-vă cu spumante și săruri de baie parfumate. Ca și dezavantaj, vorbim despre ocuparea unui spațiu mai mare decât cel al unei cabine de duș.
Fiecare dintre cele două variante are avantaje și dezavantaje și tocmai de aceea e bine să optați pentru una dintre soluții ținând cont, in primul rând, de spațiul băii. Dincolo de acest aspect se pune și problema copiilor, care, in mod normal, ar fi indicat să beneficieze de o baie cu cadă.

Indiferent insă de soluția pentru care optați, cadă sau cabină de duș, sunt multe idei legate de amenajarea lor pentru a fi și elegante și practice, iar pe site-ul nostru veți găsi imagini și sfaturi utile.

 

Bai mari si mici colorate

In general, când optezi pentru o baie modernă, elegantă, fie că este de mici dimensiuni sau spațioasă, nu iei in calcul prea multe culori. Iar cele luate in calcul sunt, de obicei, nuanțe discrete. Acestea dau sigur nota de eleganță. Dar trebuie regândită problema, pentru că o baie poate fi elegantă și dacă este mai colorată. Culorile cele mai folosite și adecvate sunt roșu, verde, galben, gri, negru și alb.Fie optați pentru una din aceste culori, fie faceți combinații intre ele.

De exemplu, cât de frumos arată o baie amenajată in galben! Galbenul se potrivește de minune pentru o baie amplasată spre cât mai multă lumină naturală sau care dispune de o fereastră generoasă. Un singur perete galben, chiar cel cu fereastra, dă foarte bine designului. Ceilalți pereți pot fi lăsați albi, mobilierul poate avea mici elemente gri (n.r. ușile, spre exemplu), iar ușa poate fi lăsată in culoarea maro, naturală, a lemnului. In decor poate fi folosită și o pată neagră, spre exemplu,caloriferul suspendat.
Sau ce ziceți de o baie cu doar doi pereți galbeni? Peretele cu oglinda și cel paralel pot fi amenajați cu faianță galbenă,lucioasă, gresia este albă, la fel și ceilalți pereți, iar lavoarul și celelalte obiecte sanitare – albe. Optați pentru prosoape viu-colorate, iar tot ca decor, câteva floricele galbene intr-o vază mică. Credeți-mă, sunt de efect!

Roșu in baie, indrăzneț, dar merge! Cât de interesantă poate fi o baie cu podea din piatră naturală, o cadă modernă, cu picioare, dar roșie pe exterior, albă in interior, restul mobilierului alb cu negru, faianță albă, tavanul – surpriză!Tot roșu. Poate vi se pare excentric, dar dă acea notă de eleganță pe care o căutați și, totodată, alături de o lustră sau aplică modernă, aparte, inovativă, scoate baia din anonimat.
Dar cum vi se pare o baie in negru, gri și alte câteva mici pete de culoare? Optați pentru o cadă amenajată cu mozaic gri, un perete – cel cu oglinda – amenajat cu plăci mari de faianță, neagră, o chiuvetă suspendată, albă, dar cu corp negru, o gresie crem sau gri, peretele cu cada tot crem/gri, iar alte mici pete de culoare vin de la prosoapele galbene,mov, spre exemplu.
In magazinele de specialitate, găsiți ce doriți, o gamă variată de culori și modele de gresie și faianță. Totul e să fiți atenți la combinațiile făcute, pentru a nu da greș.

Alegeți băi colorate și, totuși, cuminți, sau optați pentru băi pline de energie, in nuanțe aprinse. Există și faianță decorată cu floricele cât mai viu colorate, dar atenție!Trebuie aranjată doar intr-o anumită parte a peretelui:partea superioară sau la mijloc.
O baie colorată este o baie energică, o baie apreciată de mulți care parcă aduce primăvara in fiecare zi in casa voastră. Știind cum să combinați culorile, nu veți avea probleme, căzând in penibil. Vor fi băi pline de energie pozitivă!

Detalii secrete care fac diferenta intr-o baie

La primul contact, baia se remarcă prin gresia și faianța folosită, imbinarea plăcilor ceramice, a modelelor folosite. Dincolo insă de acest aspect, nu trebuie uitate detaliile care fac diferența dintre o baie banală și una deosebită. Fiecare acesoriu din baie trebuie bine gândit, achiziționat in baza unor idei, a unor planuri ce țin și de stilul băii, respectiv designul și mobilierul.
O oglindă deosebită va fi intotdeauna de efect in baie. Fie că dispuneți de o baie spațioasă sau de mici dimensiuni, oglinda va fi remarcată, in condițiile in care ați optat pentru o oglindă mai deosebită, nu cea clasică și pătrată. Fie este rotundă, mare, cu o ramă aparte, fie aveți un set de oglinzi dispuse intr-un model, sigur acea zonă, respectiv cea de deasupra chiuvetei, va atrage privirile tuturor. De efect este și o oglindă imensă, care poate imbrăca un perete intreg și asta indiferent cum este baia: spațioasă sau mai mică.

E cam inestetic să ținem hainele murdare, ce trebuie spălate, in baie, in coșuri de plastic, spre exemplu. Dar ce ziceți dacă optați pentru coșuri din ratan, din nuiele, iar dacă mai sunt și tip taburete vor fi de efect. Acestea sunt și moderne, și elegante și practice. Haideți să scăpăm din băile frumos amenajate de elementele din plastic!
Săpunurile trebuie să facă față băii moderne și elegante. Pornind de la savoniere și ajungând la săpun in sine, toate aspectele contează. Savoniera trebuie să fie deosebită, practică, ușor de folosit și intreținut; la fel este și cazul dispenserului pentru săpun lichid. Nu lăsați săpunul lichid in recipientul achiziționat! Unul simplu, dar de calitate, va fi de efect. Fie că este din porțelan sau ceramică, dispencerul va fi remarcat și admirat. Nici săpunul in sine nu trebuie neglijat. In farmacii sau magazinele de specialitate, găsiți săpunuri parfumate, cu un design deosebit, cu arome incântătoare.

In general, nu aș opta și incuraja folosirea unei perdele pentru cada de baie dar, pentru cine chiar vrea să doteze baia cu o perdeluță, recomand cele din material, nu cele din nailon! Cele din material, fie că sunt mai lungi decât cada, fie sunt medii ca lungime, trebuie alese cu gust, elegante, simple sau cu modele discrete, dar neapărat din materiale de calitate.
Despre robinete nu mai vorbim. Lăsați deoparte modelele clasice și incercați ceva nou, cum ar fi cele cu apa in cascadă.
Lavoarele cât mai aparte vor fi remarcate imediat. Fie alegeți unul mai spațios, fie optați pentru două, câte unul pentru fiecare robinet, dar ideea este să aibă o altă formă decât cea clasică, rotundă.

Contează foarte mult și celelalte accesorii mici: periuțele de dinți vor avea propriile suporturi, dar fără plastic! Mizați pe unele din porțelan sau ceramică, cu sau fără modele. Suporturile pentru prosoape să fie cât mai ingenioase, mai inovative și nu vă limitați la unul. Aveți nevoie in baie de un prosop de mâini și altul pentru corp.
Covorașele de baie sunt la modă, dar alegeți unele de calitate, antiderapante. Fie că le puneți in cadă, fie in apropiere, fie optați pentru unele simple, fie pentru unele viu colorate, acestea trebuie să fie pufoase, plăcute la atingere.
Suportul pentru hârtia igienică trebuie să fie unul elegant și de efect, iar din punct de vedere igienic ar trebui să acopere produsul de praf.
Idei sunt multe, accesoriile trebuie achiziționate cu cap, adică să nu vă zgârciți dacă vreți o baie de efect, cu elemente ce fac diferența.

Este recomandat parchetul in bucatarie? Dar in baie?

Dacă ați luat vreodată in calcul ideea de a avea parchet in baie, sigur ați abandonat-o gândindu-vă că nu este cel mai propice mediu pentru o podea din lemn, din cauza umidității. Ei bine, nu mai este cazul să renunțați la o astfel de idee. Se poate amenaja baia cu parchet, lemnul fiind tratat mult mai mult decât cel pentru o cameră (n.r. este tratat cu tot felul de soluții impermeabile, de etanșare). Partea bună este aceea că puteți folosi și parchet laminat in baie, dar unul rezistent la umiditate.

Diferența dintre parchetul laminat și cel laminat rezistent la umezeală constă, in ultimul caz, in straturi de ceară, de rășină, care duc la o rezistență mai mare in timp, inclusiv in ceea ce privește umiditatea. Prin acest tratament, apa nu va mai pătrunde la straturile inferioare. Dacă e să vorbim despre preț, costurile unui parchet rezistent la umezeală sunt mult mai mari comparativ cu cele ale unui parchet simplu, special pentru orice altă cameră. Fie așteptați reducerile, când puteți prinde și un preț de aproximativ 180 lei/mp, fie vă achizionați modelul dorit, dar nu veți regreta. Durabilitatea și calitatea unui parchet rezistent la umiditate sunt superioare celui standard.

Un parchet inovativ nu vă va da bătăi de cap nici cu montarea; totul se face identic ca și-n cazul oricărui alt parchet, fiecare placă imbinându-se perfect. Durata de viață a unui parchet inovativ ajunge și la 25 de ani. Ideal este, insă, ca din 5 in 5 ani să așterneți un strat de ceară, pentru orice eventualitate.

Ca și sfaturi utile: amenajați in jurul căzii și a chiuvetei covorașe pentru baie, dar dacă s-au imbibat cu apa, nu le lăsați pe parchet; aerisirea face totul – ai grijă ca după fiecare duș sau baie să aerisiți foarte bine. Tot ca o idee, designerii recomandă ca, peste parchet, in locul unde va fi amplasată cada, să fie așternut un strat ceramic. Cada va fi amplasată doar peste porțiunea de ceramică,lăsând in rest un aspect deosebit dat de parchetul de lemn laminat.
Deci, iată cum parchetul poate ajunge și-n baie. Ca și beneficii, podeaua va fi mult mai caldă, comparativ cu gresia, spre exemplu, locuința va avea un aspect unitar, făcând, intr-un fel, legătura cu restul casei, este mult mai rezistent decât cel laminat clasic.

Gresie si faianta imprimata digital pentru bucatarii si bai spectaculoase

Cu timpul, designerii incearcă să găsească noi și noi modele pentru amenajarea băilor, fără a se pierde insă și clasicul. Noul trend vine cu plăci ceramice imprimate digital. Pentru cei care optează pentru băi moderne, high-tech, pot folosi o faianță imprimată, fie cu un mesaj, fie cu o imagine, una care poate fi chiar și din viața lor. Tehnologia de azi rezolvă mai toate dorințele clienților. Dar ce reprezintă faianța digitală până la urmă? Ei bine, vorbim despre un print digital, ce este realizat pe forex, adică un material PVC rigid, dar având aceleași aspecte ca și plăcile de ceramică.

O astfel de placă poate fi personalizată cu imaginea dorită de client sau clientul iși poate găsi, din gama bogată de modele, cea care-l incântă și se potrivește stilului băii; este ușor de tăiat cu ajutorul unui cutter in funcție de dimensiunea necesară; montajul este ușor, in maxim 3 ore se poate instala folosind silicon sanitar sau scotch dublu adeziv.
Noi vorbim in acest articol despre amenajarea băii cu astfel de plăci digitale, dar ele pot fi folosite și-n alte spații din casă, cum ar fi bucătăria, un hol, o parte din birou etc.

Ca idee, plăcile de ceramică digitale pot fi montate și peste cele deja existente, contând doar ca acestea să fie curate.
Ca și intreținere, plăcile digitale vor fi șterse cu o cârpă uscată sau umedă, iar la folosirea unor soluții de curățenie, trebuie să fiți atent să nu conțină acetonă, diluant etc.

Foarte solicitate sunt portretele/autoportretele, dar și peisajele. Intr-o baie pe albastru merge perfect imaginea unui acvariu, spre exemplu,așa cum intr-o baie doar pe alb se potrivește orice imagine dorită: chipul unui om, fie colorat, fie pe alb și negru, un piesaj de munte sau mare, unde există și apă.

Prețurile sunt făcute in funcție de mărimea și dificultatea desenelor,pornind de la 10 euro și ajungând și la 1.000 de euro.
Imaginile sunt numeroase și aveți de unde alege, așa cum precizam la inceputul articolului,ținând cont de stilul băii, dar și gustul estetic al vostru. Să nu uitați că firmele specializate in faianță și gresie digitale vă pot ajuta și imprima pe plăci și momente din viața voastră, chipurile celor dragi etc. Adică, la final, veți avea o baie personalizată.

Cada si mobilier rosu cu gresie de diferite stiluri si modele

Bai rosii indraznete si uimitoare

Designul interior din casa trebuie sa fie o reflexie a personalitatii si trebuie sa va faca sa va simtiti bine. De aceea trebuie sa acordati foarte multa atentie la toate detaliile cand amenajati, in special, trebuie sa alegeti culorile cu grija.

V-ati gandit sa adaugati rosu in amenajare? Este o culoare minunata si atmosfera in casa va fi calda si primitoare. In articolul de astazi voi incerca sa va inspir si sa va conving sa alegeti rosul ca si culoare de baza in amenajarea baii. Haideti sa vedem impreuna aceste baii minunate pe care le-am pregatit pentru voi.

Cand incepeti sa va ganditi la culoarea rosie in baia voastra, ideea probabil vi se va parea coplesitoare. Va veti gandi ca e dificil sa realizati o imagine de ansamblu minunata, dar de fapt, este foarte usor. Daca va este frica sa experimentati rosul si sa faceti schimbari majore, puteti incepe prin a adauga detalii rosii si sa combinati rosul cu alte culori.

Rosul si albul reprezinta combinatia perfecta care face un design placut, elegant si luxos. O baie neutra poate prinde o atitudine vibranta prin simpla integrare a culorii rosii. Pentru a merge si pentru a nu avea din prima un impact prea mare, puteti incepe prin a folosi un tapet in dungi, in doua culori, dintre care una sa fie rosul. O combinatie de rosu cu roz si mobilier alb va schimba cu totul infatisarea baii si o va face mai vesela. In plus, dungile maresc vizual spatiul camerei.

Daca va simtiti indrazneti si sunteti siguri ca doriti o baie in intregime rosie, nimic nu va poate opri. Puteti incepe prin a alege placi de faianta rosii, lucioase sau mate, sau placi ce au desene cu predominanta de rosu. Insa, e necesar sa integrati si o alta culoare secundara in amenajare care sa echilibreze rosul intens. Puteti alege intre alb, negru sau nuante metalice.

Daca veti fi foarte creativi cu singuranta veti gasi cele mai bune metode de a va face baia sa straluceasca. Puteti opta de asemenea pentru un mozaic. Pentru a avea un efect spectaculos, mozaicul poate fi creat din doua sau chiar trei tonalitati diferite de rosu-rosu intens, rosu temperat, roz sau orice alta combinatie ce incanta.

Culorile au o mare influenta in emotiile noastre si ne pot imbunatati sau afecta starea. Rosul in baie va poate da energie si astfel, veti avea un inceput de zi plin de viata. Totodata, acesta ne poate oferi o stare pozitiva de fiecare data cand intram intr-o incapere, iar baia este pe departe cea mai des frecventata incapere din casa.

O alta idee indrazneata si frumoasa ar fi sa placati cu mozaic sau faianta doar in zona de jur imprejurul cazii. Cada alba va scoate in evidenta rosul puternic si impreuna vor crea o senzatie de caldura si confort. Pentru un efect de vis in baia voastra, echilibrati atmosfera si combinati rosul cu alb, negru, auriu sau argintiu.

Cu siguranta va veti bucura pe deplin de fiecare moment petrecut in baia voastra minunata !

sursa foto: www.karmastream.com

Paravane pentru cazi dreptunghiulare

Paravanele si usile pentru cada sunt elemente care sporesc confortul si gradul de igiena din baie. Aceste accesorii impiedica stropirea cu apa a podelei din jurul cazii si astfel sunt prevenite acidentarile prin alunecare. Designul si structura paravanelor de dus si a usilor permit combinarea cu numeroase tipuri de cazi de forma dreptunghiulara, cu margine superioara dreapta.

Paravanele de dus si usile pot fi confectionate din geam de plastic tip rain sau geam de sticlă securizat, pot avea finisaje albe sau satinate. Iata cateva modele de paravane pentru cazile dreptunghiulare recomandate de producatorii RAVAK.

Paravanul pentru duş BVS1 este constituit dintr-un singur element, are lungimea de 80 cm, inaltimea de 150 cm si se potriveste pe toate tipurile de cazi dreptunghiulare cu margini drepte. Geamul este confectionat din sticla transparenta, fara insertii si modele aplicate. Dispozitivul de fixare este fix si are aspect cromat.

Paravanul  pentru duş BVS2 este compus din doua elemente, cea de-a doua parte este mobila. Are lungimea de 100 cm si inaltmea de 150 cm. Dispozitivele de fixare sunt cromate si sunt confectionate din materiale de foarte buna calitate. Geamul are grosimea de 8 mm si este confectionat din sticla securizata.

Paravanul de dus PVS1 are design foarte placut, atragator si este compus dintr-o singura bucata cu lungimea de 80 cm. Geamul este confectionat din sticla securizata, este transparent si are grosime de 6 mm. Paravanele dus PVS1 pot fi montate pe orice tipuri de cazi dreptunghiulare cu margini drepte.

V-ar putea interesa si Cabina de dus cu hidromasaj, SPA-ul de acasa