Arhive categorie: Mobila dormitor

Dormitor cu mobila in stil italian

Dormitoare amenajate cu mobilă în stil italian

Stilul italian de amenajare a dormitoarelor este unul somptuos, cu mobilă masivă, din lemn masiv, un stil impunător, sofisticat am putea spune. Are influențe de la francezi, dar culorile sunt mai cuminți, predominând cele neutre. Astfel, veți intâlni de la dormitoare albe, crem sau bej până la unele pământii, fie in nuanțe deschise, fie inchise.

Mai trebuie precizat un lucru esențial: italienii preferă mobila făcută manual și din lemn natural. Deși dormitoarele italiene sunt caracterizate de un mobilier masiv, somptuos, totuși, in cameră se păstrează un aer fresh, fără să devină un spațiu aglomerat. Italienii aleg dormitoare invadate de lumina naturală și, așa cum precizam, se axează mai mult pe mobilierul deschis la culoare.
In general,paturile sunt masive, au tăblii inalte, au forme și curbe accentuate. Sunt paturi foarte comode și italienii pun preț pe acest lucru, tocmai de aici și orientarea lor către mobilier impunător și cât mai spațios. Mai mare, mai spațios inseamnă pentru ei și mai comod.

Optează mai mereu pentru o masă cu oglindă, cu forme sculptate și bine conturate, precum și pentru câte o noptieră la capul patului. Indiferent de culorile alese, că este un mov aprins, un roșu puternic, sau, din contră, nuanțe calde, italienii fac din dormitor un spațiu relaxant. Foarte mult, in combinațiile de culori, predomină auriu și argintiu.

Un dormitor in alb și argintiu: un pat imens, alb, cu inserții argintii pe tăblia inaltă, de la cap, câte două noptiere pe alb și cu aceleași modele argintii, un dulap cu oglinzi la uși, pe argintiu și alb, precum și o măsuță cu oglindă, din același set. La toate acestea se adaugă pata de culoare: bordo. Și regăsim bordo in pătura ce se află amenajată pe pat, in taburetul de pe covorașul alb,dar și in accesorii; o vază bordo, rama bordo a unei fotografii etc.
Același set de mobilier poate fi achiziționat și in combianția negru -auriu. Este la fel de elegant și pretențios, tipic stilului italian. Sunt dormitoare unde nu ai cum să nu te simți minunat, fiind comode, odihnitoare, chiar și cu ditamai mobilierul.
Așadar, dacă spațiul vă permite, alegeți pentru dormitor mobilier in stil italian și amenajați-l conform trendului.

sursa foto

4 Culori de EVITAT în Dormitor + culorile pe care ar trebui să le alegi

Un somn odihnitor și nu numai, o intreagă relaxare, in dormitor, nu ține doar de confortul mobilierului, ci și de culorile in care ați decis să amenajați această incapere. Sunt culori plăcute, ce indeamnă la odihnă, relaxare și sunt și nuanțe care, din contră, agită lucrurile. Pe scurt, in acest articol, vom arăta care sunt culorile nepotrivite in amenajarea dormitorului și care sunt cele pentru care e bine să optați pentru a vă simți confortabil.

Pentru inceput, evitați gri inchis. Da, veți spune că gri este nuanța care deschide camera, o mărește vizual. Da, este adevărat dar vorbim de gri deschis. Nuanța gri inchis face exact opusul celei deschise. Așadar, nu mergeți pe ideea de a amenaja dormitorul, chiar și un perete in gri inchis.
Evită și albastru inchis. Este o culoare rece și dacă mai este combinată cu alb, vei avea parte de un dormitor deloc odihnitor. Unul foarte rece, sobru și, de ce, chiar incărcat. Dacă vă place totuși albastru mergeți pe nuanțe deschise, care și măresc suprafața dormitorului. Altfel vor sta lucrurile din acest punct de vedere.

Alungați și ideea de amenajare a dormitorului in roșu aprins. Iarăși vorbim despre o culoare puternică, vie, care numai la odihnă nu duce. Este o nuanță care agită lucrurile, nicidecum nu duce la relaxare. Și dacă totuși vreți ceva roșu in dormitor, alegeți anumite accesorii care oricând pot fi schimbate. Dar nu mobilier sau pereți. Nu in dormitor.
Ca și idee, nici albul nu este cel mai indicat pentru pereții dormitorului. Și in acest caz, dacă nu vrei să vopsești pereții in altă nuanță, amenajează-i cu tapet sau rame foto, ceva ce mai ascunde din alb.

Culorile cele mai indicate in amenajarea dormitorului, recomandate de designeri, sunt cele liniștitoare: un albastru deschis, un verde pal, un mov (bouquet sau vodoo). Pentru o cameră medie, care are nevoie de aerisire, de spațiu, optați pentru gri deschis, chiar in combinație cu albastru deschis. De asemenea, tonurile pastel sunt indicate pentru relaxare, o combinație interesantă fiind cea intre gri și crem.
In cazul in care dormitorul este folosit și ca spațiu de lucru, renunță din start la culorile inchise. Mergi pe nuanțe deschise care nu doar că măresc spațiul dormitorului, dar permit și desfășurarea in condiții optime a activității. Iată cât de importantă este și alegerea culorilor in dormitor, și nu doar cea a mobilierului sau a altor accesorii.

sursa foto

UITE 10 IDEI NOI cu tapet în dormitor + reguli de baza atunci când îți amenajezi dormitorul

Tapetul continuă să fie in topul amenajării dormitoarelor, oferind un aer fresh incăperii, dar și eleganță. Acum, ca parte tehnică, este recomandată folosirea unui singur perete decorat cu tapet, tocmai pentru a nu incărca camera. Și cel mai adesea vorbim chiar de peretele unde se află tăblia patului (n.r. capul patului). Acela va fi peretele special amenajat. Dar, in cazul in care patul este amplasat in zona centrală a camerei, tapetul poate decora orice perete, nu doar cel din spate.
In ceea ce privește montajul, chiar voi puteți aplica tapetul; este nevoie doar de atenție maximă pentru a uni fiecare fragment, fiecare fâșie și pentru a fixa bine modelul.

Ca și idee, puteți opta pentru un tapet imprimat cu flori. Culoarea va fi aleasă in funcție de mărimea dormitorului, cât de luminoasă este,la care adăugați și stilul personal. Un tapet inflorat pe fond deschis este ideal pentru dormitoarele mai mici, cu mobilier sobru și fără prea multă lumină naturală. Se va opta pentru un tapet deschis la culoare cu flori decorate discret. In schimb, dacă dormitorul este unul spațios, altfel stau lucrurile.
Se poate merge pe un tapet imprimat cu flori și-n culori vii, chiar stridente. Nu va strica cu nimic atmosfera dintr-un dormitor spațios, invadat de lumină naturală. Sau, pentru un și mai mare efect, și recomandat celor curajoși, puteți decora peretele din spatele patului cu un tapet inflorat, viu colorat, iar pe ceilalți pereți puneți tapet tot inflorat, din aceeași gamă, dar in culori foarte deschise. Efectul va fi unul plăcut, aparte, dar relaxant.

Mergeți pe un lila, pentru cei trei pereți și pe un mov mai inchis pentru peretele din spatele patului. Sau roz pal și un roz mai inchis. Foarte elegant este și crem și bej, mai inchis pentru un perete, mai deschis pentru ceilalți.
Tot ca un exemplu, puteți aplica pe un perete un tapet mai inchis, cu flori, cu alte desene discrete sau chiar simplu, iar pe ceilați pereți doar câteva fâșii din tapetul respectiv sau chiar unul cu aceleași modele, dar mai deschis.

Tapetul insă nu se găsește doar inflorat. Acesta din urmă este insă cel mai utilizat. Găsim tapet in diferite culori și cu diferite imagini. De exemplu, pentru amenajarea unui dormitor mediu ca dimensiune, in stil rustic, optați pentru amplasarea patului in centrul camerei, iar pe pereții din jur imprejurul acestuia amplasați un tapet cu imaginea unui gard, pe alb și maro, cu linii verticale specifice unei imprejmuiri. Tavanul alb, podeaua albă, tapetul ce imită gardul și patul din zona centrală vor crea imaginea unui dormitor aerisit, mai spațios, doar că puțin cam rece ca idee. Puteți da o notă de căldură camerei decorând-o cu perne gri, o păturică gri și chiar o plantă verde, așezată fie pe noptiera de lângă pat, fie chiar intr-un colț, dacă este intr-un ghiveci mare.

Sunt multe opțiuni pentru a te juca cu tapetul in dormitor. Contează doar să-l folosești cum trebuie și-n culorile adecvate. E bine ca și celelalte elemente din dormitor să păstreze culoarea tapetului: exemplu – un tapet roz pal cu flori de un roz ușor mai inchis trebuie combinat cu o lenjerie de pat crem, cu două perne decorative roz, o veioză sau o vază de flori roz, draperii in roz pal. Adică, și accesoriile din dormitor să păstreze tendința. Și nu uitați: tapetul face dormitorul mai elegant și ii păstrează, in acelașți timp, liniștea și nota de relaxare.

sursa poze

Decor minimalist pat cu baldachin alb cu perdele roz

Reinventarea patului cu baldachin pentru un dormitor modern

Inventat in secolul al XV- lea, patul cu baldachin era cunoscut pentru aspectul sau luxos si somptuos si pentru confortul pe care il oferea. Dotat cu perdele din matase sau materiale fine care il acopereau complet pentru conservarea caldurii si pastrarea intimitatii, acest model era asociat cu castelele sau resedintele scumpe, opulente. Astazi, asistam la reinventarea patului cu baldachin, folosit adesea fara perdele.

Daca in epoca victoriana patul cu baldachin era folosit doar pentru a decorara si a amenaja un dormitoar cu aer romantic, in ultimii ani, acestea au fost introduse si in dormitoarele decorate in stil modern, datorita modelelor adaptate vremurilor noastre. De asemenea, ele pot fi integrate cu usurinta si in dormitoarele minimaliste, retro sau chiar rustice.

Aspectul initial al patului cu baldachin a evoluat de-a lungul timpului intr-o varietate coplesitoare de modele si forme, confectionate din fier, diferite esente de lemn si chiar inox. Baldachinul de odinioara este acum un element mai mult simbolic, acoperind doar latura estetica, nu si pe cea utilitara care a stat la baza inventarii acestui tip de pat.

Patul cu baldachin a fost inventat acum multe secole cu scopul de a apara impotriva insectelor, curentului si a picaturilor de ploaie ce cadeau prin acoperisurile subrede. Draperiile grele si somptuoase de altadata sunt acum inlocuite cu panze diafane si voaluri discrete, in anumite cazuri renuntandu-se de tot la ele, structura fiind una discreta.

Cu un design clasic, simplu sau cu forme curbate și sofisticate, date de cadrul din lemn sau de cel din fier forjat, uneori chiar din inox, patul cu baldachin va înfrumuseța orice dormitor indiferent de stilul de amenajare ales. Unele baldachine sunt agatate in perete si se revarsa armonios peste intregul pat, iar altele au baldachinul agatat in tavan. Insa, cum acest pat nu este unul obisnuit, ar trebui sa-l asezati mai degraba in mijlocul camerei si nu lipit de perete, pentru a-i evidentia rolul decorativ si pentru a fi elementul central din incapere.

De asemenea, este bine de stiut ca patul cu baldachin se aseaza la fel de bine si intr-o camera de dimensiuni medii, nu neaparat intr-una foarte mare. Asa cum aduce eleganta si frumusete intr-o camera mare, tot asa poate da maretie unei camere mai mici. De fapt, dimensiunile mari ale unui pat cu baldachin inseala privirea, creand impresia de spatiu intr-o camera. Daca optati pentru un pat cu baldachin intr-un dormitor mai mic, asigurati-va ca acesta nu este totusi foarte incarcat si ca nu interfereaza cu geamurile sau cu usa.

In orice caz, patul cu baldachin are puterea de a infrumuseta orice dormitor, important este totusi sa se mentina acelasi stil in camera, patul sa fie ales conform spatiului iar draperiile, daca exista, sa fie in ton cu restul nuantelor din camera. Daca v-am trezit interesul si daca va ganditi la o posibila redecorare a dormitorului, va puteti inspira din imagini in alegerea unui pat cu baldachin potrivit gustului dumneavoastra!

Sursa fotografii: www.blogs.cotemaison.fr si www.designmag.fr

Trei modele economice de paturi pentru o persoana

Somnul este important. Un pat confortabil va ajuta sa va odihniti si faceti fata cu brio provocarilor din ziua urmatoare. Aceasta piesa trebuie sa fie in armonie cu celelalte elemente din incapere pentru a crea o atmosfera relaxanta. Nici pretul nu trebuie neglijat de aceea va prezentam trei modele de paturi economice pentru o persoana disponibile in magazinul Ikea.

1. Patul pentru o persoana TODALEN este disponibil, la pretul de 324 lei. Este un model solid si compact, confectionat din PAL melaminat de culoare gri-maro. Are tablie solida de 40 centimetri inaltime. Dimensiunile piesei sunt standard: lungimea saltelei de 200 centimetri si lăţimea de 90 centimetri. Somiera are in componenta furnir din fag si furnir din mesteacan.

2. DUKEN, pat pentru o persoana. Acest model poate fi achizitionat pentru 424 lei. Dimensiunile cadrului sunt de 215X96 cm, iar ale saltelei sunt de 200X90 cm. Este confectionat din otel tratat cu strat din pudra epoxidica, fapt ce ii ofera rezistenta. Somiera este solida si este alcatuita din furnir fag si furnir mesteacan. Patul Duken este perfect pentru a decora camerele tinerilor. Forma, designul si culoarea aduc un plus de eleganta si confort incaperii.

3.Un alt model perfect pentru camerele simple, decorate minimalist este patul pentru o persoana FJELLSE. Cadrul este realizat din lemn masiv, natural,  rezistent la uzura. Suprafata lemnului masiv se poate trata cu ulei, ceara, lac sau vopsea pentru a fi mai durabila si usor de intretinut. Lemnul din care este confectionat patul FJELLSE este in totalitate reciclabil.

 

Preturile sunt informative si sunt valabile azi 27.07.2015. Acestea pot suferi modificari.

V-ar putea interesa si „Dormitor Serena, magazin Tamos”

Idei de birouri pentru camera de studiu a copilului scolar

Pentru ca inceputul noului an scolar se apropie cu pasi rapizi, este bine sa  pregatim din timp camera de studiu a copilului scolar, pentru ca procesul de invatare sa se desfasoare in cele mai bune si placute conditii. Piesa cheie din zona de studiu este biroul, care trebuie bine pozitionat pentru ca scolarul sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala. Biroul trebuie sa fie ales in functie de dimensiunea camerei, sa fie bine compartimentat si sa aiba culori adecvate. Aceasta piesa trebuie sa fie in armonie cu celelalte elemente din incapere.

In magazinul Vreaumobila sunt numeroase modele de birouri de buna calitate, bine finisate si bine compartimentate, perfecte pentru a depozita si organiza materialele didactice necesare.

Modelul Stigma este o alegere ideala pentru incaperile de dimensiuni reduse, pentru ca este compact si foarte bine compartimentat. Este spatios, are numeroase rafturi, are compartiment pentru depozitarea unui PC sau a unui notebook, are raft special pentru tastura. Este confectionat din PAL melaminat cu canturi ABS bine finisate si are culoarea deschisa a fagului care creaza senzatia de spatiu in incapere. Lungimea este de 140 cm, inaltimea de 75 cm iar adancimea de 60 cm.

Specialistii magazinului recomanda si modelul Glide, la fel de bine compartimentat si de compact. Datorita finisajelor de calitate ofera un mediu placut in zona de studiu. Cele patru sertare de dimensiuni generoase cu finisaje moderne, ofera spatiu suficient pentru depozitarea materialelor didactice. Culoarea poate fi aleasa dintr-o gama variata, lungime de 140 cm asigura spatiu suficient pentru desfasurare.

Saltea relaxa pentru nopti odihnitoare

Viata agitata din orase solicita organismul foarte puternic. Cele mai des intalnite efecte pe care le are oboseala si lipsa somnului odihnitor asupra organismului sunt aparitia diabetului, obezitatii si a hipetensiunii arteriale.

Pentru a ne putea bucura de somn de calitate odihnitor este bine sa respectam cateva reguli esentiale: sa evitam consumul de ciocolata si cafea seara, sa servim o cina usoara, sa evitam exercitiile fizice seara, sa dormim aproximativ opt ore pe noapte.

Un alt factor important este calitatea saltelei pe care ne odihnim. Pentru ca o saltea inconfortabila nu face decat sa aduca un motiv de stres organismului este bine sa fim atenti cand alegem tipul de relaxa pentru dormitor.

Cele mai populare saltele sunt saltelele cu arcuri si cele cu spume de memorie.

Saltelele relaxe cu arcuri sunt eficiente, de buna calitate, rezistente in timp si odihnitoare. Principalele beneficii ale acestor tipuri de saltele sunt: sustinere foarte buna, confort ridicat, circulatia aerului in interiorul saltelei este foarte buna, durabilitate in timp.

Exista trei tipuri de arcuri ce pot intra in componenta saltelelor: BI-CONIC, ARC CONTINUU, ARC IMPACHETAT. Calitate saltelei este direct proportionala cu calitatea materialelor din care sunt confectionate arcurile, grosimea acestora si densitatea acestora.

Numarul de arcuri care intra in componenta unei saletele relaxe difera de la un sistem la altul, astfel intr-o saltea relaxa cu dimensiuni de 140 cmX 200cm se pot gasi: 299 – 336 arcuri sistem bi-conic; 600 – 2.000 arcuri sistem bloc de arcuri continue; 400 – 1.200 arcuri sistem de arcuri impachetate.

Saltelele din spuma cu memorie, sunt confectionate din spuma, care este un material vasco-elastic ce prezinta sensibilitate la caldura si se adapteaza la temperatura corpului. Din aceasta cauza nu mai simtim nevoia sa ne schimbam pozitia in timpul somnului. Acest tip de saltele sustin foarte bine pozitia corpului, reduc numarul de miscari ale corpului din timpul noptii, sporesc numarul de ore de odihna profunda, imbunatatesc circulatia corpului.

Dulapul cu rafturi pentru haine, un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasa

Dulapul este accesoriul special amenajat pentru a pastra obiectele vestimentare si palariile. Pentru a eficientiza spatiul din incapere, in dulapul din dormitor este recomndat sa pastrati hainele pe care le folositi mai des, iar obiectele sezoniere si cele pe care le purtati mai rar este bine sa le depozitati in cutii. Dulapul cu rafturi pentru haine ocupa un loc aparte in fiecare locuinta, pentru ca obiectele vestimentare sunt accesorii care redau imaginea si stilul personal si trebuie pastrate corespunzator pentru a nu se deteriora.

In magazinul Ikea sunt disponibile numeroase modele de dulapuri pentru haine, bine compartimentate, robuste care sa se potriveasca foarte bine in orice locuinta indiferent de stilul acesteia.

Dulapul MUSKEN, compus din doua usi in interiorul caruia se gasesc trei rafturi si trei sertare este perfect pentru dormitoarele mai putin spatioase.  Este foarte bine compartimentat, barele suspendate din aluminiu permit depozitarea camasilor, tricourilor si a pulovorelor pe umersase, hainele nu se sifonaza si astfel vor arata permanet bine. Rafturile au dimensiuni generoase si permit o sarcina maxima de 20 kg. Sarcina maxima admisa in sertarele de 53 cm este de 12 kg. Dulapul MUSKEN este confectionat in intregime din PAL melaminat, de foarte buna calitate, vopsit in alb imaculat.

Dulapul cu doua usi FJELL este un alt model recomandat de Ikea, care se potriveste prefect in camerele de dimensiuni reduse. Este confectionat din lemn masiv de Pin si aduce caldura materialelor naturale in locuinta. In interior este spatios si dispune de doua bare special fixate pentru a usura depozitarea umeraselor. Optional poate fi compartimentat prin adaugare de rafturi. Dispune de sisteme de prindere, tip carlig pe usi. Modelul FJELL are o inaltime de 208 cm, 110 cm lungime si 64 cm adancime.

Un alt model de dulap usor de montat, de intretinut si perfect pentru camerele mici este ANEBODA. Confectionat din PAL melaminat si MDF, se intretine usor. Este spatios si dispune de bara pentru umerase si polita pentru depozitarea pantofilor sau a palariilor. Culoare neutra alb, il face perfect in orice locuinta indiferent de stilul acesteia.

Trei modele de mobila de dormitor din lemn

Dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta, pentru ca in acest loc ne punem gandurile in ordine, ne odihnim, ne relaxam. Decoratiunile, accesoriile si mobila care exista aici releva trasaturile spirituale ale locatarilor. Mobila care decoreaza dormitorul trebuie sa fie confortabila de buna calitate pentru ca ne influenteaza in mod direct starea de spirit. Pentru ca lemnul este un material cald care are efect pozitiv asupra starii personale, iata trei modele de mobila de dormitor care ne pot transforma in mod pozitiv existenta!

Dormitorul NOVA confectionat din lemn tare de fag este un model clasic care se incadreaza perfect in orice locuinta. Este foarte rezistent datorita proprietatilor lemnului de fag, care este prelucrat manual si are finisaje de calitate. Este compus din sifonier spatios cu doua usi si oglinzi mari, are accentueaza starea de confort si siguranta din incapere, comoda cu patru sertare frumos finisate, noptierea si pat de dimensiuni generoase, rezistent si confortabil. Patul de 160 cm este prevazut cu lada pentru depozitarea lenjeriilor. Dormitorul Nova din lemn de fag poate fi achizitiona din magazinul Mobilaedion.

Un alt dormitor confectionat din lemn masiv cald de cires care imbina armonios clasicul francez cu stilul vintage este modelul JAZZ, recomandat de specialistii Mobexpert. Liniile clasice ale modelului se imbina perfect cu accestoriile discrete, si scot in evidenta finisajele antice, care ofera senzatei de lux si relaxare completa! Este compus din pat de dimensiuni generoase, 160X200cm, comoda cu trei sertare, dulap cu doua usi foarte spatios si noptiere. Producatorii se mandresc ca materialul din care este confectionat acest model sunt in totalitate confectionate in Romania!

Modelul de dormitor Poesis, propus de specialistii de la Spatiulconstruit, revigoreaza atmosfera si aduce stilul Rococo in casa. Liniile, materialul si accentele cromatice sunt rafinate si extrem de elegante. Modelul impresioneaza prin sculptura manuala asimetrica care reda frumusetea clasica. Piesele sunt disponibile in mai multe dimensiuni; dulap cu trei usi, dulap cu patru usi sau dulap cu sase usi; noptierele sunt disponibile in varinata 63x 43 x 112 cm, dimensiunile oglinzii pentru comoda somptuoasa pot fi adaptate; taburetul si comoda se pot achizitiona in variantele standard. Patul este luxos si foarte frumos finisat.