Arhive categorie: Prezentare produse

separator de hidrocarburi din beton

Separator de hidrocarburi cu by-pass

Separatoarele de carburi sunt instalatii care se utilizeaza la tratarea si epurarea apelor uzate provenite din zonele de distributie a carburantilor, spalatorii auto, depozite sau parcari unde exista un potential de poluare cu hidrocarburi. Pentru a fi comercializate aceste separatoare trebuie sa respecte cu strictete normele europene privind retinerea microparticulelor de hidrocarburi si uleiuri. Separatoarele de hidrocarburi trebuie integrate in sistemul de epurare si se monteaza de obicei in amonte de canalizarea pluviala.

Atunci cand se face alegerea unui anumit tip de separator de hidrocarburi trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

– suprafata deservita
– debitul de apa estimat si nivelul de contaminare cu hidrocarburi
– sursa si caracteristicile proceselor poluante

Atunci cand in zona unde se instaleaza un separator de hidrocarburi exista un risc de inundatie acesta va trebui sa aiba un by-pass care va permite debite mai mari de pana la 5 ori decat cele normale. Cantitatea de apa care intra in separator este limitata de dimensiunile tubulaturii si ale decantorului astfel ca in caz de furtuna exista pericolul ca separatorul sa nu mai functioneze. Totusi, atunci cand separatorul este dotat cu bypass, debitul de apa suplimentar va fi eliminat prin acesta fara sa afecteze functionarea separatorului.

Separatoarele de hidrocarburi pot fi din polietilena industriala sau din beton armat. Indiferent de matarialul din care sunt construite, acestea pot fi dotate cu by-pass pentru a preintimpina eventualele cresteri ale debitelor apelor pluviale. Avand in vedere ca functioneaza pe baza diferentelor de densitate intre fluide, separatoarele de hidrocarburi nu necesita alimentarea la reteaua cu energie electrica.

Pentru siguranta se pot instala in separatoare diferiti senzori de monitorizare a nivelului de acumulare a hidrocarburilor sau namolului. Astfel se va sti cu exactitate cand este necesara vidanjarea separatorului sau curatarea filtrelor si a celorlalte componente. In mod normal vidanjarea se face cel putin de doua ori pe an dar acest lucru poate diferi in functie de dimensiunea separatorului sau a zonei deservite.

Prezentare produs – Dormitor Serena, magazin Tamos

Mobila de dormitor este poate cea mai personala alegere, pentru ca este cea mai intima incapere. Este foarte important sa ne bucuram de piese functionale, confortabile si placute. Cand alegem mobila pentru aceasta incapere trebuie sa avem in vedere spatiul disponibil, cromatica pieselelor dar si spatiul functional pe care il ofere.

Dormitorul Serena disponibil in magazinu Tamos, imi pare o alegere perfecta, pentru ca este modern, placut, este bine compartmentat si ofera suficient spatiu pentru depozitarea hainelor, lenjeriilor si a accesoriilor dar si pentru pretul promotional, atragator, de doar 1.700 lei.

Dormitorul este format din cinci piese, confectionate din PAL de foarte buna calitate finisate cu canturi ABS. Piesele ce compun dormitorul sunt: patul Serena, comoda Serena, dulapul cu sistem de culisare si cele doua comode Serena.

Patul este disponibil in varianta de 200 x 140 cm si 200 x 160 cm, are tablie inalta de 100 cm tapisata integral cu piele ecologica de cea mai buna calitate. Structura compacta a patului este asigurata de placile solide din PAL cu lufturi de aerisire de 3 cm.  Sertarul din partea inferioara, ofera suficient spatiu de depozitare pentru pilota, perne si lenjerii. Culorile wenge si alb sunt imbinate  inteligent si ofera efect vizual placut.

Dulapul dormitorului Serena este inalt de 200 de cm, lung de 225 cm si adanc de 60 cm. Ofera spatiu generos pentru depozitarea lucrurilor de 2.38 mc. Compatimenele sunt bine realizate, astfel este asigurata durabilitatea in timp. Sistemul de culisare este confectionat integral din aluminiu, este silentios si precis. Dulapul este prevazut cu kit de oglinzi, manere din aluminiu discrete si picioare din aluminiu de mare rezistenta cu sistem incorporat de reglaj pe inaltime.

Comoda,  de 84 cm inaltime si 70 cm lungime are trei sertare voluminoase pentru depozitarea lucrurilor. Are capac foarte rezistent pe care poate fi asezat televizorul.

Cele doua noptiere, sunt bine proportionate si impreuna cu patul creaza un ansamblu foarte placut si foarte compact. Sertarele sunt mereu la indemana si au sistem de glisare rezistent confectionat in Italia.

Pretul dormitorului Serena este informativ si este valabil azi 23.07.2015. Poate suferi modificari.