Arhive categorie: Proiecte case

Proiect casa structura lemn cu parter

3 proiecte de casa si gradina pe 400 de mp

Spatiul, oricat de mic ar fi, poate fi usor „pacalit” prin idei inteligente de amenajare, fie ca vorbim de interior sau de exterior. Astazi ne vom indrepta atentia catre cum ar trebui sa arate o casa cu gradina de 400 de mp, prezentand separat atat proiectele de locuinte, cat si idei de amenajare a spatiului verde, astfel incat pe aceasta suprafata restransa sa putem imbina perfect placutul cu utilul.

Primul proiect este reprezentat de o casa pe un singur nivel, cu o suprafata utila de aproape 90 de metri patrati, ideala pentru o familie tanara, cu un copil. Avand doua dormitoare, un spatiu de zi deschis, extins catre gradina de afara printr-o terasa si o baie , pretul la cheie, pe structura de lemn, de aproape 38.000 de euro pare echitabil. In plus, podul ramane un spatiu de rezerva pentru orice nevoie de depozitare sau locativa. Proiectul de gradina prezentat mai jos este un adaos estetic la casa mirifica, cu o arhitectura clasica, dar cu insertii de lemn pe fatade, care ii confera un aer modern.

Al doilea proiect este o casa tot cu un design traditional, dar cu puternice accente pe fatadele dinamizate de elementele decorative din lemn, un spatiu de tranzit catre gradina din vecinatate. Este construita pe un doua nivele. Parterul ce cuprinde livingul, sala de mese si bucataria la un loc, intr-un open space care se prelungeste mai departe, in exterior. La etaj se afla cele 3 dormitoare ce impart o baie comuna. Suprafata utila este de 130 de metri patrati, iar pretul la cheie de aproximativ 45.000 de euro.

Al treilea proiect este o casa cu mansarda amenajata, unde parterul este in totalitate rezervat spatiilor de zi, iar la etaj se afla cele patru dormitoare ce impart o sigura baie. Casa se integreaza perfect in mediul natural datorita optiunilor cromatice de la exterior . Planul de gradina a fost gandit cu o terasa acoperita si transformata in mini-sera, care face trecerea intre casa si gradina propriu-zisa.

Proiect 1 Casa mica parter proiect

Case cu parter si trei dormitoare – 2 proiecte frumoase si interesante

Casele fara etaj avand costuri de constructie dar si de intretinere mult mai reduse reprezinta optiunea ideala pentru familiile tinere dar si pentru cele mai invarsta. Sunt frumoase, economice dar si practice si sunt varianta ideala intr-o societate sdin ce in ce mai aglomerata cu preturi din ce in ce mai mari pentru locuinte.

Prima casa este una fara etaj si 3 dormitoare cu o arhitectura clasica are o arhitectura clasica si o suprafata utila de 110 mp. Exteriorul casei este unul foarte cochet atragand privirile imediat. Acoperita cu un acoperis inclinat in 4 ape fatada casei este ornata cu detalii unice care accentueaza caracterul unic al cladirii. Forma casei este dreptunghiulara ceea ce o face sa fie economica si ieftina de construit. Nici interiorul nu este mai prejos avand in componenta sa toate utilitatile: o bucatarie cu loc pentru masa, o baie, o camera tehnica si 3 dormitoare spatioase. Pretul pentru o astfel de casa la cheie construita pe structura de caramida este estimat de catre proiectant la aproximativ 55.000 Euro

Cea de-a doua casa doar cu parter si trei dormitoare de astazi are o suprafata utila de 102 mp la care se adauga suprafata garajului de aproximativ 20 mp, si este proiectata pentru o familie cu 3-4 membri. Zona de zi este formata dintr-o bucatarie spatioasa cu camara, un living , o toaleta si o camera tehnica. Zona de noapte este compusa din 3 dormitoare. Pretul estimat pentru o astfel de constructie pe structura metalica este de aproximativ 60000 Euro.

 

surse poze z500.hu si dreamstroy.by

casa mica sub 80 mp

2 case mici fara etaj sub 80 de metri patrati

Casele mici parca au devenit in ultima vreme preferatele tuturor celor care isi construiesc sau isi doresc o noua locuinta. Nu ne mira acest lucru pentru ca sunt elegante, confortabile , economice atat in etapa de constructie cat si ulterior la intretinerea lor reprezentand astfel raspunsul la nevoile mai ales ales ale familiilor tinere la inceput de drum.

In continuare va voi arata doua proiecte de case fara etaj cu suprafata utila sub 80 de metri patrati care mi-au captat atentia. Proiectele sunt preluate dupa site-ul archipelag.pl specializat in proiecte de case de orice fel.

Prima casa este o casa cu un singur nivel avand o suprafata utila de aproximativ 72 de metri patrati. Arhitectura casei este una in stil traditional cu fatada moderna cu detalii de caramida aparenta si acoperis inclinat in 4 ape. Pe terasa spatioasa se poate ajunge din livingul open space cu sala de mese si bucatarie. Semineul este elementul care separa aceste zone. Cele doua dormitoare si cele doua bai dar si camera tehnica completeaza suparafata totala a acestei case care in varianta construita pe structura metalica usoara ajunge sa coste aproximativ 35000 euro.

Al doilea proiect este cel al unei case care are suprafata utila de aproximativ 74 de metri patrati. Spre deosebire de primul exemplu aceasta casa are o arhitectura putin mai originala cu un bovindou care se impleterste cu terasa exterioara. Detaliile din lemn ale fatadei si obloanele de lemn de la ferestre ofera casei un aer cald si primitor. Daca prima parte a casei este dominata de un living spatios cu bucatarie si sala de mese a doua jumatate este destinata dormitoarelor. Pretul aproximativ al unei astfel de case construita pe structura metalica usoara ca si cea de mai sus este de aproximativ 36000 de euro, cel putin asa specifica proiectantul pe site-ul sau.

proiect de casa cu doua dormitoare vedere exterioara

Proiecte de case cu doua dormitoare – ideale pentru o familie mica

Primul proiect de casa este un model  cu  parter de mici dimensiuni cu  suprafata utila de 85 de metri patrati, avand un aspect exterior traditional foarte frumos,  si exprem de echilibrat. Acesta locuinta este preferata mai ales de  familiile de 3 persoane sau de cei care viseaza o casa de vacanta. Proiectul ofera un inalt grad de impartire al compartimentarii interioare pentru a economisi spatiu si pentru a obtine un maxim de confort. Casa cu parter include doua dormitoare, living, bucatarie, sala de luat masa si baie.

Spatiul interior este completat la exterior de o terasa generoasa, de 30 de mp accesibila direct din living prin  usi glisante.

Pentru detalii a se vedea pozele din galeria atasata.

A doua casa care o prezentam este de pe site-ul de arhitectura si proiectare http://www.proiectecasevile.ro si puteti achizitiona documentatia pentru autorizatia DTAC la pretul de 312 Euro ( Arhitectura, Structura de rezistenta si Instalatii, semnat si stampilat de catre proiectant) . Constructia are o amprenta la sol de  78 de metri patrati.

Schitele cu planurile locuintei se gasesc in galeria atasata

 

Sursa informatii: 1.Prokon.ro  2. proiectecasevile.ro

Proiectarea instalatiei de incalzire

Proiectarea Instalatiei de Incalzire

Intrucat exista o expansiune in domeniul constructiilor de cladiri si acestea trebuie in cele din urma incalzite vom prezenta, pe etape, cu tot cu secretele bucatariei interne, cum se realizeaza o instalatie de incalzire pentru o cladire de locuinte cu mai multe nivele situata intr-o regiune oarecare din Romania. 

ETAPA DE PROIECTARE

Vom stabili pentru inceput o mica tema de proiectare care trebuie sa aiba ca date de intrare urmatoarele:

Amplasamentul cladirii

Este important de stabilit localitatea sau zona unde se va realiza cladirea definite prin zona climatica, zona eoliana si altitudine teren.
Pentru exemplul nostru alegem:

  • Localitatea : Zalau
  • Zona climatica : 3
  • Zona eoliana: 4
Descrierea cladirii

Din planurile de arhitectura ce au fost puse la dispozitie de un architect sau au fost concepute de dumneavoastra vor rezulta urmatoarele date:

  • Caracteristicile geometrice ale cladirii
  • Caracteristicile elementelor de constructie, adica
    • Acoperis : va fi in cazul nostru tip terasa
    • Perete exterior
    • Tamplaria exterioara
    • Planseele
    • Peretele interior
    • Tamplaria interioara
Parametrii de calcul

Aerul exterior este definit de doi parametrii si anume:

  • Temperatura conventionala exterioara Te = -18 grdC
  • Umiditatea relativa exterioara: Ue = 60

Aerul interior este definit de doi parametrii si anume:

  • Temperatura conventionala interioara: Ti (conform SR 1907/97) = +20 grdC
  • Umiditatea relativa interioara: Ui = 0,6
  • Adancimea panzei de apa freatica: Hf
Sistemul de incalzire de care dispunem

Pentru sistemul de distributie a agentului termic de incalzire vom considera in cazul nostru apa calda. Instalatia este racordata la o retea exterioara de agent termic cu parametrii normali : 90/70 grdC.

Alte date suplimentare

Consideram in cazul nostru de calcul o cladire de locuit cu S+P+7.

Toate caracteristicile elementelor de proiectare a casei si de constructie le vom defini intr-o prezentare viitoare, nu vom insista acum intrucat este important sa stapanim bine tema de proiectare. In episoadele urmatoare vom prezenta continuarea pasilor de realizare a proiectului instalatiei de incalzire, precum si a izolatiei acoperisului pentru amenajarea mansardei .

Constructii case

Constructii Case

Intrebare: Am o casa din bca, construita acum 2 ani si au aparut crapaturi. Doresc sa varuiesc din nou, insa nu stiu ce trebuie sa fac pentru a scapa de aparitia acestora in viitor. Mi s-a spus ca orice as face aceste crapaturi vor reapare, datorita faptului ca peretii sunt din bca. Va multumesc!

Raspuns Da, cam asa e! Trebuie sa realizati o tencuiala armata cu plasa de Buzau!

Intrebare: Situatia mea este urmatoarea: casa este construita din caramida cu exceptia mansardei , care are peretii interiori construiti pe structura din lemn si placati cu osb , iar la imbinarea peretelui exterior, din caramida cu cel interior, din lemn si osb au aparut fisuri. As dori sa stiu cum as putea remedia solutia. Va multumesc!
Raspuns:  Numai cu o retencuire armata cu plasa de buzau cu ochiuri de 15/15 cm. Se pare ca aveti fie un tren sensibil – si fundatia nu e adecvata – fie un teren in straturi si acum, sub grautate proprie se aseaza casa. Si oricum tot asta inseamna ca nu ati realizat fundatiile corespunzator.
Aveti Studiu Geotehnic si Proiect tehnic de executie… verificati executia cu desenele si prevederile din studiul geotehnic .

Intrebare: Vreau sa va intreb cum este mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: o casa in constructie p+m pereti din BCA urmeaza sa-i fac izolarea exterioara cu polistiren de 10, iar pe interior vreau sa pun rigle metalice sau sipci din lemn pe verticala sau orizontala si apoi rigips de 9 sau 12. Ce spuneti, este bine sau imi scapa ceva?? Va multumesc.


Raspuns: E foarte bine cum v-ati gandit. Mai mult, tubulatura instalatiei electrice va trece mai usor si oricand puteti modifica usor prize sau pozitia corpurilor de iluminat (aplice) iar spatiul dintre riglele de lemn sau montanti din Al sa-l umpleti cu vata minerala. Nu montati lemn langa instalatia electrica (chair daca sunt in copex). Va recomand sa prindeti tubulatura pe fasii de gips-carton .

Intrebare: Am o problema si va rog sa ma ajutati: am un acoperis cu tabla zincata montata direct pe scanduri. Nu am membrana anti-umiditate si as vrea sa izolez acoperisul ca sa folosesc podul ca mansarda. Se mai poate face ceva? Se poate monta membrana sub scanduri, mai are rost? Ajunge doar vata minerala si folia anti vapori? Nu as vrea ca mai tarziu condensul sa-mi ude vata si scandura si sa putrezeasca. Va multumesc anticipat. Mai multe intrebari gasiti pe forum constructii case la rosu de pe renovat.ro

Raspuns:  In pod exista vapori de apa care in timp depreciaza calitatile termoenergetice ale termoizolatiei . Vata minerala mai mult favorizeaza aparitia microorganismelor la nivelul structurii sarpantei (care banuiesc ca este din lemn) si a mucegaiului. Nu aveti cum sa faceti din acest spatiu de pod – o mansarda locuibila, dacat in urma desfacerii invelitorii existente de tabla, urmata de un montaj clasic cu o bariera contra vaporilor – folie polietilena peste scandura si apoi montata tabla. Mentionez ca este esentiala ventilarea podului prin mici orificii la nivelul streasinii sau la nivelul coamei. Atentie la micile detalii…care fac diferenta ! Spor la treaba !

Culori pentru exteriorul casei

Culori pentru Exteriorul Casei

Intrebare: Am urmarit sfaturile pe care le-ati dat, si multe din ele am de gand sa le aplic in propria-mi casa. As avea nevoie de o idee, ce culoare/culori ar marge pt o casa tip duplex cu demisol, parte si etaj. Ne gandeam ca partea de jos sa fie inchisa si cea de sus mai deschisa, sau sa o facem o singura nunata si doar in jurul ferestrelor sa punem nunata inchisa. Casa este situata intr-o zona rezidentiala din Timisoara. Dorim sa aplicam o tencuiala decorativa dar marea dilema este nuanta. Mi-as dori tare mult sa ne ajutati cu niste sfaturi. Astept cu interes un raspuns. Va multumesc si va doresc o zi buna.

Raspuns: Depinde… daca aveti in zona un Regulament de Urbanism care impune anumite culori… trebuie sa-l consultati si sa-l respectati… sau cel putin asta ar trebui sa fie peste tot. Ma indoiesc, insa, v-as recomanda sa nu exagerati si sa alegeti o culoare – de exemplu verde – si asa mergeti pe diverse tonuri – da, mai inchis in zona de soclu, si un vernil pal in sus. Sunt multe variante… fie marcati pe verticala zona de casa scarii, fie orizontala dintre ferestre si de peste. Va arat si eu un bloculet la care am ales aceleasi culori… verniluri… dar m-am inspirat din verdeata padurii de langa…
Si va mai indic : www.jub.ro/ sectiunea: Design Studio.

Culori Exterioare

arh. Madalina Radulescu – Inedit Design 

Intrebare:  As dori sa vopsesc exteriorul casei si nu stiu ce culoare/culori sa aleg. Mentionez ca acoperisul, pazia, jgheaburile sunt grena, iar pavajul curtii este rosu cu galben. Va rog, sa-mi dati o sugestie. Va multumesc anticipat.

Raspuns: As recomanda un crem cald…numai culori calde!

Intrebare: Vrem sa schimbam culoarea la casa si nu prea stim ce culoare sa alegem pentru exterior. Acoperisul este alcatuit din ondulina rosu/grena si jgheaburile, usile si ferestrele stejar auriu. Imi puteti da o sugestie? Va multumesc anticipat.
Raspuns: In functie de desenul ferestrelor pe fatada sau de ancadramentele acestora, puteti sa va decorati un pic casa in doua culori complementare: Grena si Bej.
Incercati sa marcati golurile. Daca acestea sunt aliniate, marcati pe verticala sau pe orizontala, de exemplu linia de palnsee, linia de pervaz si chiar de buiandrugi, prin culoare mai inchisa.
Gasirea unui echilibru cromatic, dar si compozitional, pe fatada este un execitiu destul de complex… nu se descrie in cuvinte…. se deseneaza de specialisti.
Interventii individuale reusite sau mai putin reusite, asupra fatadelor caselor vedem la fiecare colt de strada, insa nu inseamana ca acea casa se si Integreaza in Context. De acest aspect tin seama specialistii, si anume arhitectii, cand propun anumite culori pe fatada.
Sunt convinsa ca va plac orasele unde casele prezinta o unicitate, de exemplu la munte, unde lemnul baituit din structura este aparent pe fatada, impreuna albul tencuielii, in delta, unde acoperisul este din stuf, iar culorile de fatada sunt albastrul deschis si alb, acestea se prezinta ca o marca a zonei.
Ar trebui sa realizam cu totii ca intr-adevar casa ne apartine, bun – proprietate privata, interiorul este al nostru, insa fatada face parte din oras, apartine orasului. Si prin urmare aceasta trebuie tratata in context – fie istoric, fie zonal, etc.
Nu e chiar cel mai elegant sa avem o sorcova in orasul in care locuim. Astfel si zonele rezidentiale, fie ele din Bucuresti, fie din imrejurimi sau oriunde in tara, capata o ordine, precum vedem in celelalte tari europene.

Intrebare: Buna ziua, tocmai mi-am construit o casa si nu stiu ce culori sa aleg pentru exterior. Acoperisul este alcatuit din tigla metalica verde iar pazia, jgheaburile, usile si ferestrele sunt albe. Imi puteti da o sugestie? Va multumesc anticipat, o zi buna.
Raspuns: Chiar daca tendinta e sa faceti ceva personal, chiar si le exterior, eu recomand sa se pastreze o decenta a orasului, zonei in care este casa construita. Astfel, aprenta personala se va pune la interiorul casei, fatada „apartine orasului” si prin urmare va orientati in functie de casele din jur, daca sunteti intr-o zona omogena din punct de vedere arhitectural. Daca nu (mult mai probabil) v-as indica tot nuante de verde, olive deschis si cu accente de olive inchis pe diferite zone de fatade. Puteti sa mergeti mai departe cu verdele natural prin plante la ferestre, plante agatatoare la gard… in fond, casa la curte asa se defineste… prin natural.

Intrebare: Am o casa si trebuie sa ii dam culoare. Acoperisul este de culoare maro, ca si tocaria. Ce culoare sa ii dam la exterior? Dar in camere? Mentionez ca o parte din camere au ferestre spre rasarit iar celelalte spre apus. Eu as opta pe culori pamantii (verde lime sau masliniu, maro).
Raspuns: Va recomand, la exteriorul casei, sa utilizati culori complementare: maro – tamplaria si acoperisul – atunci puteti sa folositi un orage inchis (bineinteles nu violent, dimpotriva, estompat). Iar la interior, sunt multe de spus, insa asa cum bine ati citit, recomand in camerele spre rasarit culori calde – piersica, ocru iar in incaperile ce au orienare spre apus – culori nu reci, ci doar putin racite – culori pastelate, precum olive. Alegeti tapetul – ofera un plus interioarelor si, mai mult, le personalizeaza.

Autorizatie pentru extinderea constructiei

Autorizatie Extindere Constructie

Intrebare: As avea o nelamurire cu privire la renovarea si mansardarea unei case. Am o casa in Bucuresti in sectorul 5 de aproape 100 mp si in jur de 70 mp construiti – ce mai, foarte mica curtea. Tin sa mentionez ca vecinul din spate are casa lipita de a mea, cel din lateral are o magazie, iar in fata are o camera lipita de casa mea. Am de la geamuri pana la gard aproximariv 2 mp. As vrea ca sa demolez ceva pe lungime si sa construiesc in partea din spate, adica jumatate din totalul curtii construiesc dintr-o parte in cealalta si sa fac mansarda deasupra exact cat am constructia jos. Problema apare la documente – nu stiu exact ce documente am nevoie, adica toate documentele, am dat telefon la primarie si imi spune doar pentru inceput. Nu, as vrea sa stiu exact tot ce trebuie sa fac si cam cat m-ar costa hartogaria asta, ce aprobari si asa mai departe.
Multumesc anticipat.

Raspuns: Pentru ce aveti dvs. nevoie trebuie sa ne vedem la fata locului, pentru a intelege mai exact structura de rezistenta a casei actuale, daca permite o extindere si o supra-etajare. Dupa stabilirea solutiei arhitecturale – functionale – sunt muuulti pasi de urmat… intr-adevar, primul ar fi Certificatul de Urbanism (pe Consolidare, extindere si suparaetajare)
Apoi, in baza proiectului de arhitectura, se va intocmi Expertiza Tehnica, Proiectul de rezistenta – subzidiri si stalpi atasati, grinzi, placi b.a., Proiectul de Instaltii (sanitare, termice, electrice), Calculul de Eficienta termica (coeficientul g).
Va recomand sa nu demolati (altfel sunt 2 proiecte separate), mai bine Consolidare, extindere si supra etajare (totala sau partiala).
Va rog sa ma contactati telefonic, pentru stabilirea unei vizite la fata locului si intocmirea fazelor de lucru (proiecte si acte) plus costuri estimative aferente.

Intrebare: Am obtinut autorizatie de constructie pe o perioada de 3ani p+etaj si vreau sa ma extind cu o hala constructie metalica in lateral. Fata de proiectul avizat mai trebuie obtinuta alta autorizatie de constructie? Mentionez ca proiectul initial era pe constructie spalatorie auto si eu vreau sa mut spalatoria auto in hala in care vreau sa obtin extinderea.

Raspuns: Da, bineinteles!
Plus ca avizele trebuie iarsi obtinute pe noul spatiu. Contactati arhitectul care v-a executat si prima oara proiectul, va va da detaliile necesare. Mai mult, daca sunteti intr-o zona industriala, nu vi se va permite constructia de locuinte, daca asta doriti in cea P+3, decat in urma unui PUZ sau PUD… care sunt destul de costisitoare si se intind pe cel putin 6-8 luni.

Intrebare: Pentru costructia unei case cu un singur etaj de aprox 11m L si 8m l:
– ce distanta maxima trebuie sa fie intre stalpi de sustinere (2m,3m,4m…)?
– ce grosime trebuie sa aibe fierul?
Multumesc pentru promtitudine si sfat.
Raspuns: Nu se pot da astfel de raspunsuri… numai mesterii inconstienti ca suntem intr-o tara seismica… ca sa „prinda” lucrarea, va spun „lasa ca tine !”. NU exista asa ceva! Aceste dimensiuni de fier beton ies din calcul, idem inter-ax-ul si sectiunea stalpilor ies din calcul in functie de incarcarea totala a casei si mai mult decat atat, in functie de natura terenului, de fundare plus panza freatica.
Aveti un Studiu Geotehnic ?
Imi pare rau, nu exista raspuns concret la intrebarea dvs. Primul pas – trebuie sa aveti o schita clara cu ceea ce doriti, gasiti un arhitect si acesta va va lamuri.
Nu riscati… e vorba de o casa (nu de o magazie)… de casa dvs.!

Intrebare: Am casa la curte si doresc sa ma extind. Care este distanta minima de la razor de unde pot incepe costructia? Pot construi pe razor? Daca da, care sunt conditiile impuse de lege?

Raspuns: E foarte bine ca doriti extindere !
– constructia se poate extinde pe razor numai cu Acordul Notarial al vecinului, in baza unui proiect de specialitate, bineineles;
– Regulamentul General de Urbanism impune sa va retrageti de la limita de proprietate cu H/2, anume jumatate din inaltimea viitoarei constructii – dar nu mai putin de 3 m;
– insa exista reglementari specifice fiecarei zone in parte, ce pot varia pana la 1.9m – depinde de functiunile (locuibile sau nu – spatii tehnice, garaj) si de ferestrele din acea zona;

Va sfatuiesc sa mergeti la Primarie la biroul de Urbanism acum, inainte sa faceti proiectul de extindere si sa solicitati Certificat de Urbanism in care vi se ofera toate informatiile necesare si astfel nu riscati sa faceti o constructie ilegala.

arh. Madalina Radulescu – Inedit Design 

Balustrada pentru balcon

Balustrada Balcon

Intrebare: Ne mutam la curte, casa are etaj iar de jur imprejurul ei este o balustrada, care vrea sa fie balconul. Nu stim exact cum am putea inchide, pentru siguranta copilului. Cateva idei ne-ar prinde bine. Multumim.

Raspuns Foarte frumos… viata la curte presupune mai multa munca, dar merita! Va recomand sa nu aveti in structura balustradei bare orizontale, care reprezinta mare risc de catarare pentru copiii foarte mici. Daca deja exista, alegeti placi de policarbonat (fumuriu sau transparent – in functie de culorile de fatada) si montati-le la interior. Nu lasati spatii intre balustrada si pardoseala balconului, chiar si 5..10cm reprezinta zona de risc de fracturare a piciorului pentru copii. Montantii trebuie sa vina direct din betonul – respectiv pardoseala de balcon, gresie portelanata sau granit – bare simple fara elemente orizontale si dispuse la max 15cm, pentru a evita patrunderea unui copil printre aceste bare.
Mana curenta se monteaza de obicei la 90cm iar peste 4m la 120cm. Alegeti cea de-a doua varianta pentru o siguranta suplimentara. Puteti alege panouri de sticla groasa securizata cu sau fara montanti verticali, cu prindere directa in planseul de balcon sau de grinda de bordaj a balconului… solutii mai scumpe dar de mare efect pe fatada.

Montarea unui acoperis

Montare Acoperis

Intrebare: Mi se monteaza acoperisul la o casa nou construita. Peste capriori s-a placat cu scanduri de lemn. Acum urmeaza folia si tigla Bramac. Intrebarea este ce fel de folie? Mi s-a vandut Veltitech n 120, dar incep sa am dubii, din informatiile de pe internet. Ce ma sfatuiti? Multumesc.

Raspuns: Intrebarile mele sunt:
1) Podul este locuibil – adica e mansarda?
2) Alcatuirea de acoperis este de tip ventilata sau neventilata?

Oricum, produsul e bun, numai ca, din ce expuneti dvs., punerea in opera nu e intocmai cu indicatiile producatorului, respectiv acesta folie trebuie asezata direct pe capriori, nu pe astereala, ca apoi din pozitioanarea in zig-zag a sipcilor sa se formeze un strat de aer ventilat:
Trebuie sa indrumati mesterii sa monteze intocmai cu aceste indicatii!