Ce culoare de pereti si draperii sa aleg pentru mobila wenge?

Intrebare:

Am o camera de 6 m lungine, 3m latime si 2.80m inaltime. As dori sa va intreb ce culoare as putea face peretii si draperia tinand cont ca am mobila wenge (un pat, masa, comoda si noptiera). Multumesc.

Raspuns:

Tot am repetat ca retete nu exista, iar un interior cu aceasi mobila ca si un altul la fel, inclusiv cu acelesi draperii si accesorii, poate sa difere foarte mult in functie de forma si pozitia in volumul camerei a ferestrelor, a tipului de lumina naturala, anume a orientarii cardinale, in functie de orientarea in spatiu ca si volume a pieselor de mobilier, etc. Nu mai zic de personalitatea si temperamentul celor care locuiesc in acel spatiu. N-am cum sa va ofer un raspuns concret la astfel de intrebari, care necesita un studiu pe imaginea respectiva, decat simplu privind asocierea culorilor in sine fara context… incercati tonuri de ocru…

1 Comment

  1. Aveti un spatiu destul de generos, in care puteti sa va „jucati” cu nuantele zugravelii. Puteti aplica pe un perete galben soare, iar pe ceilalti pereti un portocaliu cald (sau doi cu doi pereti alaturati sau opusi). Pe unul dintre peretii portocalii, pentru impact vizual puternic, puteti sa aplicati un sticker decorativ negru cu un design modern, fantezist. Draperiile pot fi uni, din material lucios auriu, legate cu un snur sau o funda galbena pe timp de zi, sau puteti alege un material brocat, in nuanta de crem, cu elemente incastrate (frunze, flori, figuri geometrice, etc) in nuanta de negru sau alb. Pentru zugraveala puteti alege si combinatia alb si turqoise, in acest caz draperia ar putea fi turqoise, uni sau brocat cu elemente incastrate cu alb. Pe unul dintre pereti puteti amplasa un tablou cu rama wenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*