Ce culori sa aleg pentru perdea si draperie in dormitor?

Buna ziua,
Am zugravit recent peretii dormitorului, intr-un verde mar deschis. Tavanul este alb. Am mobila culoare fag, iar pe jos am gresie o culoare un pic mai inchisa decat mobila. Camera este orientata spre nord. Va rog sa ma sfatuiti ce culoare sa aiba perdeaua, draperia, lampa, veioza. Multumesc.

2 comentarii la „Ce culori sa aleg pentru perdea si draperie in dormitor?

 1. Elena V.

  Pentru perdea alegeti un material delicat, gen organza, alb uni, care sa cada in falduri ample (ca material o data si jumatate latimea ferestrei); draperia poate fi din material lucios crem, bej, asemeni mobilierului, cu bratara de prindere alba, sau material brocat crem cu insertii ale modelului foarte delicate verde inchis sau gri inchis, cu bratara de prindere in nuanta mobilei. Pentru lustra va sugerez o varianta cu un brat, avand abajurul cu dungi in culorile: verde mar+galben+alb sau o aplica verde deschis pentru a filtra lumina becului. Veioza ar putea fi cu picior scurt, cu abajur de sticla transparenta, forma rotunda, gen glob.

 2. arh. Madalina Radulescu

  Plecand de la un detaliu foarte inportant pe care l-ati mentionat…anume ca orientarea camerei este spre nord…v-as recomanda sa incercati o „incalzire” prin cromatica si compozitie.
  Imi imaginez 2 variante:
  1. Verde mar + Lila+ Auriu ( accent)…iar ca sa nu fie foarte feminin…incercati dungile fine_gri, maro.
  Puteti opta pentru perdele organza vernil deschis si draperii lila. Si chiar lenjeria de pat, cuvertura sa aiba ambele culori. Imi imaginez textile cu desen _ flori sau natura _in linii fine de gri,maro si de ce nu?_ auriu. Daca apreciati eleganta, aplicele sau veiozele (din lateralele patului) sa fie din sticla fumurie iar partea metalica de culoare aurie.
  2. Verde mar + Maro inchis…si ca sa nu fie prea monoton…trebuie sa alegeti draperiile cu desen botanic iar perdeaua organza alba. Cuvertura de pat _alba_ si perne decorative din acelasi material cu draperiile ( tema botanica din linii maro).
  Daca doriti puteti sa achizitionati profile decorative din polistiren alb…si realizati pe un perete vizibil din intrarea in camera…niste rame ( ca de tablou) in care puteti sa expuneti fotografii cu planta din desenul textilei de draperie.
  In principiu totul pleaca de la o tema…si apoi totul e usor de amenajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *