Ce marca si ce tip de centrala sa aleg?

Intrebare:

Tocmai vreau sa-mi montez o centrala. Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Ce  tevi  sa folosesc – cupru sau ppr? Pentru ce centrala sa optez? Ce tip de centrala (tiraj fortat, natural, cu condensare)?

Raspuns:
Alegerea marcii nu face mari probleme …recomand Vaillant. Insa diferentele de conditii ce sunt necesare intre o centrala cu tiraj fortat si una cu tiraj natural sunt foarte mari – de la spatiul alocat, volumul acestuia pana la suprafata de explozie – fereste calculate in functie de volumul incaperii si evacuarea gazelor arse la un cos de fum aparent sau inglobat in grosimea de pereti (daca e vorba de o casa) ce trebuia sa fie mai inalt cu cel putin 1m fata de coama acoperisului. La apartamentele de bloc se folosesc doar  centrale termice  cu tiraj fortat.
Centralele cu condensare sunt mai eficiente, insa ceva mai scumpe. Va recomand sa folositi tevi de ppr in cazul in care sunt ingropate in sapa de planseu; daca sunt aparente – de preferat cupru ce se va vopsi cu lavabil.
Totusi, nu e un subiect facil, de raspuns fugitiv, ci se face o analiza in functie de context (  casa  sau  apartament  ), buget si eficienta in timp. Intrebati un specialist din cadrul magazinelor de profil.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *