Ce rame se poarta la tablourile de perete?

rame_tablouri_decoratiuni_interioareNu sunt retete si nici moda in alegerea unei rame de tablou. Intrebarea nu are raspuns concret, pentru ca, asa cum spunea bunica pe vremuri  Covorul  , Tabloul si  Perdeaua  fac  casa  , creaza un ambient, o atmosfera.

Interiorul unei case se studiaza pe mai multe planuri: culoare, volumetrie, lumina, accente. Tabloul poate fi oricare dintre acestea. Se cauta o punere in valoare a picturii in sine, o integrare a acestuia cu restul atmosferei de interior fie prin contrast, fie prin aceeasi linie. Poate fi de mare efect un ulei pe panza cu o rama lata aurie intr-un  design interior  minimalist sau poate fi un dezastru… Liniile fine si in acelasi timp energice ale unei litografii cer un pass-par-tout colorat in ton si o linie de rama simpla Si totusi…nu se pot da exemple… rama sustine tabloul, tabloul sustine compozitia peretelui, unghiului de vizibilitate al incaperii.

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com

1 Comment

  1. Ramele tablourilor se aleg in functie de alte elemente de mobilier existente in respectiva incapere. Daca doriti sa evidentiati un stil (clasic, baroc, modern sau modernist/ nonconformist) atunci rama tabloului de pe perete trebuie sa fie in acel stil, iar culoarea sa se asorteze cu mobilierul. Daca aveti mobilier alb, nota coloristica dominanta fiind deschisa, puteti amplasa un tablou cu rama de culoare inchisa (dar realizata in stilul mobilierului)pentru a realiza o pata de culoare ce va evidentia dominanta de nuante calde. Daca vreti sa marcati un anumit spatiu din camera pentru a atrage privirile asupra unui obiect de mobilier, un tablou cu o rama in aceeasi nuanta va avea un impact vizual pozitiv. Rama unui tablou are rol decorativ si pentru creatia artistica, dar si pentru designul de ansamblu al camerei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*