Chiuveta de bucaterie din granit, avantaje, caracteristici

Chiuvetele din granit aduc un plus de caldura in bucatarie, sunt la fel de practice ca suratele lor confectionate din inox, insa au avanajul de a aduce personalitate si de a elimina aspectul industrial pe care il emana inoxul.

Chiuvetele realizate din granit au caracteristici aparte: foarte mare rezistenta la actiunea factorilor chimici (pot fi curatate cu produse de curatare acide), persistenta in timp a culorii, garantia unei curatari usoare si temeinice, scurgere facila a apei si rezistenta in timp la actiuni de uzura. Sunt rezistene la socuri termice si la temperaturi ridicate de peste 280 de grade celsius. Numerosi producatori au aplicat pe suprafetele chiuvetelor geluri care impiedica fixarea si dezvoltarea bacteriilor.

Variantele standard de chiuvete din granit sunt cu una, doua sau trei cuve si picurator. In general acest tip de chiuvete sunt confectionate fara orificiu de „preaplin”, deoarece sistemele retin mizerie si favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
Chiar daca granitul natural nu prezinta paleta cromatica spectaculoasa, chiuvetele sunt unice.

Inainte de a achizitiona un asfel de accesoriu pentru bucatarie este bine sa tineti seama de anumite detalii:
-dimensiunile corpului in care se monteaza;
-orientarea cuvei;
-principalele caracteristici ale materialului;
-care sunt finisajele suprafetei;
-tipul de accesorii compatibile cu chiuveta (baterie, sifon, etc.)

Singurul dezavantaj a chiuvetelor de bucatarie din granit este legat de pretul destul piperat, dar fiind vorba de produse  „gama premium”, raportul calitate-pret este justificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *