Companie cipriota ofera finantare dezvoltatorilor imobiliari din Romania

Companiile cipriote au sesizat potentialul profitabil al pietei imobiliare din Romania, de aceea au conceput un proiect de finantare a dezvoltatorilor interesati. Valoarea acestui proiect se ridica momentan la 75 de milioane de euro, insa exista posibilitatea de crestere a plafonului odata cu stabilizarea pietei imobiliare interne.

Chiar daca a trecut prin dificulti economice, piata imobiliara romaneasca este inca una cu potential. Acest fapt a fost sesizat si de compania cipriota Mentor Group, care a lansat un proiect de finantare a companiilor sau ONG-urilor stabile, ce pot sustine investitiile pe termen lung.

Domnul Aron Peled, presedintele companiei Mentor Group Holdings, a spus in prezentarea proiectului ca „Aducem împreună dorința noastră de a investi în imobiliare și atacăm dificultățile cu lichiditățile financiare cu care se confruntă dezvoltatorii și companiile locale. Produsul integrat special “Built to suit(construcție la cerere) – Rent to buy” va oferi companiilor existente din toate domeniile abilitatea de a crea propriile bunuri pentru afacerile lor și a crea valoare din plățile lunare cu chiria, în loc sa fie irosite, așa cum sunt în prezent.”

Prin acest proiect se propune ca sumele imprumutate sa fie returnate finantatorului sub forma de chirie lunara, pana la plata integrala a sumei imprumutate, astfel ca firma finantata se va putea concentea asupra dezvoltarii de proiecte imobiliare.

Domnul Peled a mai afirmat caPiața imobiliară românească a fost considerată întotdeauna încărcată de potențial. Din păcate, în ultimii cinci ani, situația financiară instabilă ne-a condus către un focus mai mare pe țările CIS și cele învecinate. Cu toate acestea, am identificat o tendință pozitivă atat din punct de vedere al profiturilor cât și a nevoilor în creștere ale companiilor locale prin dezvoltări imobiliare comerciale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *