Constructia peretilor din gips-carton, avantaje

Pentru cei ce doresc sa construiasca un perete despartitor in interiorul locuintei este bine sa stie ca pot folosi foarte usor gips-cartonul, care este ieftin, se monteza rapid si usor iar in proces de constructie a acestuia nu se face multa murdarie, ca in cazul pertilor din BCA sau caramida.

Placile din rigips (gips-carton) sunt confectioate din material de ipsos si carton special, foarte rezistent. Placile pot avea diferite dimensiuni si grosimi, si pot fi tratate. Cele tratate sunt preferate deoarece au proprietatea de a regla umiditatea din interiorul incaperii.

In montarea peretilor din rigips avem nevoie de doua componente de baza, suportul metalic, format din profile metalice orizontale si verticale si placile din gips-carton.

In constructia peretilor despartitori de obicei sunt utilizate placi cu o grosime de 12.5 mm. Aceasta dimensiune de obicei ne indica dimensiunea structurala si influenteaza proprietăţile peretelui din rigips ca rezistenta la incendiu, proprietatile termo-izolante si fono-izolante. Printre avantajele constructiei peretilor cu gipscarton sunt: peretele nou va fi nu doar decoarativ ci va avea un rol important in izolarea fonica, izolare termica, montarea acestuia se face rapid si curat, fara a lasa in urma alte suprafete acoperite cu praf sau deseuri de constructie. Aceste placi se pot utiliza in constructia de pereti in orice incapere a locuintei, baie, bucatarie, sufragerie, dormitor. Constructia acestor va fi realizata in timp foarte scurt, si puteti ingloba toate cablurile in interior. Este indicat ca realizarea acestor pereti sa fie efectuata de persoane specializate si sa fie respectate indicatiile tehnice ale producatorului intocmai. Aceste tipuri de perete se ridica fara a necesita materiale de constructie precum caramizi, mortar, ciment sau alte operatiuni, de aceea nu va fi nevoie de decupari speciale ale zidariei existente. Dupa finalizarea operatiunii de constructie se poate trece imediat la executarea finisajelor, aplicarea de vopsea lavabila, de tapet sau de placi ceramice dupa cum este cazul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*