Constructii case

Constructii Case

Intrebare: Am o casa din bca, construita acum 2 ani si au aparut crapaturi. Doresc sa varuiesc din nou, insa nu stiu ce trebuie sa fac pentru a scapa de aparitia acestora in viitor. Mi s-a spus ca orice as face aceste crapaturi vor reapare, datorita faptului ca peretii sunt din bca. Va multumesc!

Raspuns Da, cam asa e! Trebuie sa realizati o tencuiala armata cu plasa de Buzau!

Intrebare: Situatia mea este urmatoarea: casa este construita din caramida cu exceptia mansardei , care are peretii interiori construiti pe structura din lemn si placati cu osb , iar la imbinarea peretelui exterior, din caramida cu cel interior, din lemn si osb au aparut fisuri. As dori sa stiu cum as putea remedia solutia. Va multumesc!
Raspuns:  Numai cu o retencuire armata cu plasa de buzau cu ochiuri de 15/15 cm. Se pare ca aveti fie un tren sensibil – si fundatia nu e adecvata – fie un teren in straturi si acum, sub grautate proprie se aseaza casa. Si oricum tot asta inseamna ca nu ati realizat fundatiile corespunzator.
Aveti Studiu Geotehnic si Proiect tehnic de executie… verificati executia cu desenele si prevederile din studiul geotehnic .

Intrebare: Vreau sa va intreb cum este mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: o casa in constructie p+m pereti din BCA urmeaza sa-i fac izolarea exterioara cu polistiren de 10, iar pe interior vreau sa pun rigle metalice sau sipci din lemn pe verticala sau orizontala si apoi rigips de 9 sau 12. Ce spuneti, este bine sau imi scapa ceva?? Va multumesc.


Raspuns: E foarte bine cum v-ati gandit. Mai mult, tubulatura instalatiei electrice va trece mai usor si oricand puteti modifica usor prize sau pozitia corpurilor de iluminat (aplice) iar spatiul dintre riglele de lemn sau montanti din Al sa-l umpleti cu vata minerala. Nu montati lemn langa instalatia electrica (chair daca sunt in copex). Va recomand sa prindeti tubulatura pe fasii de gips-carton .

Intrebare: Am o problema si va rog sa ma ajutati: am un acoperis cu tabla zincata montata direct pe scanduri. Nu am membrana anti-umiditate si as vrea sa izolez acoperisul ca sa folosesc podul ca mansarda. Se mai poate face ceva? Se poate monta membrana sub scanduri, mai are rost? Ajunge doar vata minerala si folia anti vapori? Nu as vrea ca mai tarziu condensul sa-mi ude vata si scandura si sa putrezeasca. Va multumesc anticipat. Mai multe intrebari gasiti pe forum constructii case la rosu de pe renovat.ro

Raspuns:  In pod exista vapori de apa care in timp depreciaza calitatile termoenergetice ale termoizolatiei . Vata minerala mai mult favorizeaza aparitia microorganismelor la nivelul structurii sarpantei (care banuiesc ca este din lemn) si a mucegaiului. Nu aveti cum sa faceti din acest spatiu de pod – o mansarda locuibila, dacat in urma desfacerii invelitorii existente de tabla, urmata de un montaj clasic cu o bariera contra vaporilor – folie polietilena peste scandura si apoi montata tabla. Mentionez ca este esentiala ventilarea podului prin mici orificii la nivelul streasinii sau la nivelul coamei. Atentie la micile detalii…care fac diferenta ! Spor la treaba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *