construire balcon

 

Construire Balcon

Intrebare

Am deja un balcon la parterul unui bloc, totodata intrarea se face din exterior, pentru ca functioneaza un salon. Toata documentatia si proiectul sunt ok si la zi. Mai am alt balcon si aceluia doresc sa-i aplic niste trepte de acces fara fundatie (aplicate de fier), trebuie sa mai fac proiect pentru acestea?

Raspuns:

Raspuns
Da, cu siguranta! Pentru ca se schimba proiectul initial al imobilului.

Intrebare
As fi interesat sa construiesc un balcon in dreptul apartamentului meu. Mentionez ca stau la etajul 2 al unui bloc prevazut cu logii. Nu stiu sigur daca se poate face asa ceva in Bucuresti, dar am aflat de pe internet ca la Pitesti e posibil (sursa: http://www.bitpress.ro/articole/administratie/10889/noi-prevederi-privind-balcoanele-la-pitesti-.html). Din experienta Dvs. de arhitect, credeti ca este posibil?

 

Raspuns
Sunt destule cazuri si in Bucuresti de constructii de balcon, insa la fatadele prevazute cu balcoane, in linia de fatada, adica la parter. Pentru ceea ce solicitati dvs. pare cam greu de obtinut aprobarile necesare construirii:
1) avand in vedere ca este un bloc cu logii pe fatada (balcon in interiorul liniei de fatada) deci fara elemente iesite in consola – ceea ce solicitati dvs modifica fatada.
2) constructia oricaror elemente – mai ales la etajele superioare ale constructiei – deci in campul fatadei – modifica desenul initial al proiectului.
Oricum, nu strica sa mergeti la primaria de sectorul unde apartineti cu actele casei (numai copii xerox), Extras de Carte fiunciara actualizat si planurile totografice la sc. 1/2000 si 1/500 plus cererea tip si solicitati Certificat de Urbanism de la serviciul Urbanism pentru constructie balcon.

In functie de raspunsul primariei, va indrum cu placere in demersul dvs !

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *