Covoare din fibra naturala

Din cele mai vechi timpuri covoarele au avut un rol important in decorarea incaperilor. Acestea ofera camerelor personalitate, caldura si confort.  Sunt  accesorii care infrumuseteaza, pot fi puse in orice tip de incapere: moderna, traditionala, orientala, mica, spatioasa. Nu exista limite pentru utilizarea lor, trebuie doar sa lasam imaginatia sa lucreze. Acesta se gasesc intr-o gama foarte variata de materiale, dimensiuni si culori.
Covoarele confectionate din materiele sintetice au proprietatea de a rezista foarte bine in timp si de a de intretine usor, insa nu transmit confortul si caldura celor fabricate din materiale naturale.
Covoarele din fibre naturale au proprietati antistatice si antialergice, daca sunt intretinute pot avea o durata de folosinta de pana la zece ani. In ultimul timp sunt foarte căutate covoarele din fibre de cocos, sisal, iută, lana, bambus, hartie. Sunt rezistente, se curăţă foarte uşor şi au un preţ accesibil.
Covoarele din fibra de bambus, aduc natura in case. Nu atrag si nu retin praful, sunt usor de intretinut. Se potrivesc foarte bine in incaperile moderne. Pot fi achizitionate la preturi accesibile.
Covoarele din lana, au fost si sunt inca foarte utilizate. Lana are proprietati deosebite: este usor de intretinut, este rezistenta la murdarie, are efect climatizant asupra incaperii. Nu isi pierde din proprietati ani buni, asa ca covorul din lana va oferi confort incaperii pentru o perioada indelungata.
Fibrele din sisal sunt foarte rezistente la factorii mecanici si la rupere, de aceea covoarele confectionate din acest material sunt aprope indistructibile. Creaza un climat placut, dinamic si armonios. Sunt disponibile in numeroase forme, culori si dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *