Culori vopsea lavabila

Culori Vopsea Lavabila

Intrebare: Am vopsit dormitorul cu vopsea lavabila galben auriu. La colturi, unde am folosit pensula, culoarea este mai intensa decat pe restul peretelui. Cum pot uniformiza culoarea pentru a nu mai exista aceasta diferenta? Astept cu interes raspunsul dvs. Va multumesc anticipat

Raspuns: Nu cred ca e posibil, decat sa mai dati o mana in restul camerei…pentru a aduce la acelasi ton.

Intrebare: Doresc sa pun parchet stejar (maro inchis), mobila deocamdata nu am cumparat si doresc sa stiu ce culoare pot folosi pentru zugravit.


Raspuns
: Cand imi imaginez un interior, il imaginez in contextul formei si volumului, a cantitatii de lumina zenitala, a personalitatii individului… deci imaginea se bazeaza pe ceva concret si formeaza un tot unitar. Design-ul de interior este un exercitiu de imaginatie la care nu stiu rezolvarea din prima, doar trebuie sa parcurg fiecare etapa.
Deci, fara o baza si o idee, un concept, nu pot sa ma exprim.
Asa culorile se potrivesc pe criterii fie de ton in ton, fie pe complementaritate si contraste puternice. Va alegeti.

Intrebare: Va rog sa ma ajutati pentru vopsirea peretilor din dormitor, sunt in mare impas! Draperia si perdeaua sunt caramiziu cu crem, iar mobilierul este wenge. Camera este pozitionata cu fereastra la nord si nu este prea luminoasa. Nu am nicio idee privind culoarea pentru pereti. Va rog sa ma ajutati!
Raspuns: Bejuri sidefate…Culori calde…cu accente orange din textura de vopsea lavabila sau tapet.

Intrebare: Am cumparat o vopsea lavabila de un galben mai intens. Problema este ca nici la a treia mana nu acopera total, adica se mai vad niste pete, iar coltarele de aluminiu sunt aproape perfect vizibile. De la magazin mi s-a spus ca vopseaua are prea mult pigment si dilueaza vopseaua diminuandu-i puterea de acoperire. Mentionez ca am ales culoarea din paletarul standard. Mie nu prea imi vine sa cred varianta asta si ori vopseaua nu e buna, ori e o anumita tehnica de aplicare pe care mesterul meu nu o stapaneste.
Intrebarea este: E posibil sa fie din cauza pigmentului, e proasta vopseaua sau nu e aplicata bine? Si daca nu e aplicata bine, cum ar trebui aplicata?

Raspuns: Cred ca ceva e in tencuiala veche. Nu neaparat o culoare de galben, ci poate o reactie chimica intre cele doua – vechea huma (insuficient spalata) si noua vopsea lavabila .
Trebuie sa insistati sa spele mai bine peretii cu apa si sapun de casa, sa dea cu 2 straturi de amorsa pe baza de aracet sau chiar din aceeasi familie de produse cu vopseaua lavabila, tocmai sa evitati reactiile chimice dintre pigmenti.
Sau regletuiti peretii si sigur nu vor mai fi probleme. Astfel, evitati formarea unui strat grosut din aplicarile succesive de vopsea de interior, care in timp se va desprinde de pe glet.
Tot timpul e bine sa alegeti varianta mai simpla si durabila in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *