Cum aleg si montez o cada de baie pe colt ?

Amenajarile baii sunt in toi! Ideile si solutiile folosite sunt puse in aplicare in mod rapid! Firma de amenajari a terminat de montat gresia. Pentru cine vrea detalii, iata  cum se monteaza gresia in baie  . Sa mergem mai departe. Am ajuns la momentul montarii cazii de baie. Pentru acest obiect sanitar am ales modelul pe colt. Cum am ajuns la aceasta varianta? Sa vedem in continuare.

Cum alegem cada pe colt?

In primul rand analizam dimensiunile camerei de baie. Daca este de forma dreptunghiulara atunci se va potrivi o cada pe colt. Daca este patrata vom alege varianta cazii clasice, dreptunghiulare. Dar prin ce se diferentiaza modelul pe colt? Prin faptul ca doua laturi sunt drepte la 90 de grade iar cea de-a treia este arcuita. In interior cada are aceeasi forma ca si cea obisnuita. Avantajul celei pe colt este ca spre zona de imbinare la 90 de grade avem la dispozitie o polita de sprijinire pentru sampon si alte accesorii de baie fata de varianta clasica. Din punct de vedere al materialului folosit ele sunt de obicei realizate din acryl. S-a ales aceasta solutie deoarece este un material usor prelucrabil in matrite speciale. Daca in anii anteriori cazile de acril erau mai usor casabile, tehnologia a avansat astfel incat astazi ele sunt destul de dure fiind mai greu casabile. In timp a mai ramas problema zgarierii suprafetei interioare de plastic. Dar si aici au aparut solutii de slefuire post instalare.

Cum se monteaza o cada pe colt?

In principiu exista doua metode de montare. Prima este prin fixarea ei de sol inainte de montarea gresiei si a faiantei, a doua este dupa aceste doua operatii. In prima varianta se realizeaza un pat de sapa si nisip, se ancoreaza de zid si apoi se realizeaza placarea cu  gresie si faianta  . In a doua varianta, se monteaza gresia si faianta si apoi se fixeaza si cada. Pentru fixare se gasesc in magazinele de amenajari kit-uri de montaj. Ele contin bride de perete si suporti reglabili pentru podea. In partea din fata putem pune o masca de acryl sau putem face un zid semirotund placat cu  faianta de baie  .

Instalatia sanitara

Racordarea la instalatia de apa se face in mod similar unei cazi obisnuite.  Instalatia sanitara  se poate face cu  tevi de cupru, multistrat sau polipropilena  . Bateria se pune in zid si poate avea si suport de dus culisabil. Scurgerea se face cu teava PP de 40 mm. Fiind un debit mai mare de apa pentru canalizare se foloseste teava de 40 mm fata de chiuveta de baie unde folosim teava de 32 mm.

Am prezentat pe scurt principalele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand vrem sa alegem si sa montam o cada de baie pe colt. In episoadele urmatoare de amenajari interioare vom dezbate cabinele de dus si cazile cu hidromasaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*