Cum alegem covorul perfect pentru locuinta noastra

Fiecare incapere din locuinta noastra spune ceva despre noi, despre personalitatea noastra si stilul nostru de viata. Alegand cu grija micile detalii care conteaza, avem posibilitatea sa ne afirmam, sa ne rafinam simtul artistic si sa impresionam oaspetii care ne trec pragul. In domeniul de amenajari interioare, fiecare individ se poate maiestri, atat pe sine, cat si casa pe care o detine. La final, daca nu este multumit de rezultat, oricand poate sa incerce elemente noi, sa reinventeze totul de la zero. Din nefericire, pentru ca nu intotdeauna dispunem de un buget pe masura planurilor noastre futuriste moderne, putem incepe, spre exemplu, cu redecorarea camerei, achizitionand un covor pentru locuinta visurilor noastre.

In ciuda pieselor de mobilier prezente in locuinta noastra, covorul este intotdeauna piesa centrala, caci in functie de acesta ne vom orienta cu aranjatul mobilei. Din acest considerent, constatam asadar ca alegerea unui covor potrivit nu este o chestiune tocmai usoara, deci necesita anumite indrumari. In cele ce urmeaza, in linii mari, vom incerca sa raspundem la intrebarea „Cum alegem un covor perfect pentru locuinta noastra ?

Cand sunteti in cautarea unui covor pentru locuinta dvs., mai intai de toate, trebuie sa tineti cont de suprafata de care dispuneti. Astfel, la capitolul dimensiuni covor, ele nu trebuie sa depaseasca 50% din cele ale camerei. Retineti deci ca, pentru a iesi in evidenta, pentru a i se sublinia eleganta, covorul nu trebuie sa fie prea mult acoperit de celelalte piese de mobilier. Din contra, el trebuie lasat liber, in vazul tuturor, caci doar asa, din aprecierile celorlalti, veti putea fi convins ca ati facut o alegere potrivita casei dvs.

Culoarea covorului este de departe, poate, cea mai dificila alegere. Totusi, nu trebuie sa ne lasam sedusi de vasta paleta de culori covoare, ci trebuie sa apelam, inca o data, la ratiune si la simtul practic de al design-ului artistic. Astfel, daca avem o camera de dimensiuni reduse, care mai este si ferita de lumina naturala, atunci trebuie sa optam pentru culori pastelate; in schimb, daca incaperea este una luminoasa, de dimensiuni considerabile, indicat este sa alegem un covor negru, gri, sau orice astfel de culori inchise, taciturne. Contrastul creat va iesi cu siguranta in evidenta, iar toate celelalte elemente decorative din jur vor fi si ele, la randul lor, reliefate. De asemenea, respectam acelasi principiu si in relatia covor-podea. Daca cea din urma este inchisa la culoare, covorul trebuie sa fie deschis si invers.

Imprimeul covorului trebuie ales astfel incat el sa se gaseasca in concordanta cu arhitectura generala a locuintei dvs. daca, spre exemplu, alegem un covor imprimeu tigru, acesta se va potrivi unei incaperi in care nu poate sa lipseasca elemente din lemn masiv si din fier. Pe de alta parte insa, camerele cu design minimalist vor avea nevoie de un covor simplu, cu cat mai putine elemente decorative, chiar abstracte, recomandat fiind chiar un covor intr-o singura culoare.

Gospodina casei va avea si ea un cuvant de spus, in functie de locul unde urmeaza a fi amplasat covorul, caci, daca acesta este asezat intr-o zona de trecere, cum ar fi holul, atunci cu siguranta ingrijirea covorului va necesita o atentie sporita, lucru deloc placut la un covor din fibra naturala.

Avand in vedere toate cele deja mentionate, chibzuiti indelung inainte sa achizitionati un covor pentru locuinta dvs. Studiati mai multe preturi covoare si platiti-l pe acela care considerati dvs. ca vi se potriveste, insa nu pierdeti din vedere bugetul aferent unei astfel de investitii, care este una de viitor, deci merita tratata cu maxima seriozitate de orice cumparator interesat.

[lg_folder folder=”covoare-pentru-locuinta” cols=”3″]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *