Cum alegem faianta pentru bucatarie, sfaturi practice

Fie ca ne finisam locuinta, fie ca dorim doar sa redecoram bucataria, faianta este un elemet definitoriu a stilului si personalitatii bucatatiei. Si cum petrecem suficient timp in aceasta incapere, este foarte important sa cream aici un mediu prietenos, cald si placut.
Ce este faianta? Placile de faianta sunt placi ceramice, de dimensiuni si grosimi variabile, ce pot placa peretii verticali din bucatarie, baie sau alta incapere. Placile de faianta pot fi gasite in numeroase culori si pot avea aplicate numeroase modele. Acestea sunt un element de finisaj interior care ofera camerei un aspect placut dar au si proprietatea de a izola peretei placati, de a pastra un mediu uscat in incaprere si au avantajul de a se curata foarte usor. Datorita acestor proprietati, placile de faianta se regasesc in numeroase locuinte.
Cand decidem ca faianta este finisajul ideal pentru a „imbraca” bucataria noastra, este indicat sa achizitonam placi de faianta de calitate, deoarece investitia este ridicata si eventuale modificari presupun alte cheltuieli dar si disconfort provocat de procesul de montare. In primul rand placile si modelele alese trebuie sa fie in ton cu restul incaperii, nu se recomanda utilizarea unor placi de faianta de culoare inchisa pentru placarea unei bucatarii de dimensiuni mici, deoarece va crea senzatie de spatiu mai mic. Nici placile de faianta cu modele foarte incarcate nu sunt recomandate pentru placarea unor bucatarii mici.
Odata ajunsi in magazin este bine sa aflati informatii cu privire la puterea de absortie a placilor de faianta.  Pe placile de faianta cu o putere de absortie ridicata, in timp vor aparea fisuri si crapaturi inestetice. Trebuie sa aflati daca placile sau suferit sau nu tratamente speciale. Este bine sa observati daca exista sau nu defecte de fabricatie, numerose placi pot avea abateri dimensionale. Materialul din care sunt confecionate nu trebuie sa fie unul foarte subtire, pentru a nu avea multe pierderi la montare. Este important sa nu montati placi care au fisuri, ciobituiri sau alte defecte pe suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *