Cum construim un perete din caramida de sticla

In primul rand trebuie sa efectuam masuratorile cu cea mai mare atentie, deoarece caramizile de sticla nu pot fi taiate. Trebuie tinut cont de dimensiunile caramizilor dar si de grosimea rosturilor.

Dupa stabilirea dimensiunilor peretelui este bine sa se fixeze o rama din profil de aluminiu, profil U sau profil din otel, pe cei doi pereti intre care se va construi peretele din caramida de sticla. Inaltimea ramei trebuie sa aiba aceiasi inaltime cu a peretelui, grosimea peretelui va depinde de grosime caramizilor din sticla. Rama va fi bine fixata cu ajutorul unor suruburi. Dupa ce desenam pe podea forma exacta a viitorului perete, vom incepe prepararea mortatului sau a cimentului, care poate fi obisnuit sau special pentru legarea caramizilor din sticla, insa oricare ar fi materialul care dotiti sa il utilizati ca liant, trebuie sa aiba o consistenta plastica.

Urmatorul pas ce trebuie urmat este fixarea in podea a armaturii verticale, care sunt tije verticale de otel, apoi in tavan.

In urmatoarea etapa vom incepe aplicarea de mortar, apoi primul strat de caramizi de sticla, urmarm tiparul strat de mortar, strat de caramizi de sticla, intre fiecare dintre straturi, in rosturi, se vor monta tije metalice de 8mm.

La capetele tijelor armaturii orizontale se introduc caramizile in profilele ramei si complecteaza cu mortar. Grosimea rosturilor poate varia intre 8mm si 30 de mm, grosimea va fi obtinuta cu ajutorul unor piese distantatoare. Dupa finalizarea fiecarui strat trebuie verificata nivelerea cu ajutorul unui bobloboc. De retinut este ca dupa finalizarea ultimului strat de caramida  trebui sa mai avem un rost de dilatare de 10-20 mm, acesta va fi umplut cu spuma poliuretanica. Surplusul de spuma va fi indepartat cu ajutorul unui cutit, dupa cel putin 48 de ore. Una dintre ultimele etape este chituirea rosturilor, urmata de curatarea peretelui cu un burete umed, pentu a indeparta urmele de chit ramase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *