Cum crestem randamentul termic al caloriferelor

crestere_randament_termic_calorifere

Economisirea energiei termice a devenit o prioritate pentru majoritatea dintre noi. Caloriferele sunt in general montate pe peretele cu fereastra. Daca am montat  termopane  , am facut deja primul pas pentru a preveni pierderile de energie termica. La fel si daca am realizat lucrari de  placare cu polistiren expandat pentru interior  . O alta solutie de crestere a confortului termic in  case  si  apartamente  este montarea unei pasle izolatoare si reflectorizante in spatele caloriferului. Aceasta lucrare implica demontarea caloriferului si este bine sa o punem in aplicare atunci cand inlocuim  caloriferele  sau zugravim incaperea si avem nevoie sa demontam caloriferul.

Lipirea paslei reflectorizante

Bun, am demontat caloriferul. Sa urmarim etapele montarii suprafetei izolatoare. Mai intai masuram suprafata de perete pe care dorim sa lipim pasla reflectorizanta. Este bine ca suprafata acoperita de pasla sa fie cu cativa centimetri mai mica decat suprafata acoperita de calorifer, ca sa nu se vada margini inestetice iesind din spatele caloriferului. Pasla reflectorizanta se gaseste in magazinele de  amenajari interioare  pentru locuinte sub forma de rulouri. Este din spuma poliuretanica, iar pe una din fete are o folie cu aspect metalizat si cu rol reflectorizant. Este si impermeabila.

Montare bridelor de sustinere a caloriferului

Taiem pasla cu un cutter, pe dimensiunile dorite, avand grija sa fie dreapta si egala fata de diblurile prinse in perete pentru sustinere a caloriferului. Tot cu un cutter, decupam in jurul diblurilor de prindere, apoi montam bridele de sustinere a caloriferului, peste pasla reflectorizanta. Insurubam cu ajutorul unei chei tubulare sau fixe. Exista si varianta de lipire a paslei cu adeziv, insa prin metoda descrisa mai sus, de prindere a paslei in bridele de sustinere a caloriferului, permitem aerisirea peretelui in caz de condens sau umezeala. In plus, putem inlocui pasla mai usor, fara a afecta peretii.
Urmeaza montarea caloriferului si racordarea la teava de incalzire, dar aceasta este o alta lucrare de instalatii termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *