Cum imi zugravesc singur apartamentul

Cum imi zugravesc singur apartamentul

Intrebare: M-am apucat singur de gletuit in baie, am dat cu amorsa, am lasat sa se usuce, am dat cu glet ct126 si am pus plasa de fibra la micile fisuri si nu am terminat de gletuit in ziua aceea. Ziua urmatoare am terminat de gletuit. dar nu am mai dat iar cu amorsa – am facut o greseala? Si find prima data si fara prea multa rabdare, nu a iesit foarte neted – l-am dat dat cu smirghel si a iesit acceptabil. Acum intentionez sa dau al doliea strat cu ct 127 – e nevoie sa dau cu amorsa inaintea lui ?

Raspuns
Cred ca e ok…. daca ati respectat grosimea de strat de glet, va fi bine.

Intrebare: Cum am putea proteja tamplaria PVC si geamurile in cazul zugravelilor in interior si exterior?.

Raspuns : Cu folie de polietilena, nu foarte groasa, decupata dupa forma geamului prinsa direct pe tamplarie cu banda adeziva de hartie. La fel sa acoperiti si plintele de parchet, tot cu banda adeziva din hartie cu latime suficienta.

Intrebare: Doresc sa-mi zugravesc singura camera. Peretii sunt zugraviti cu huma si pe unele portiuni exista mucegai. Cum trebuie sa procedez si ce produse imi recomandati? (eu m-am gandit la amorsa si lavabila Savana anti mucegai, sa spal peretele, il las sa se usuce, aplic amorsa si dupa uscare lavabil). Problema este ca nu stiu cum sa aplic amorsa ca sa iasa uniform.

Raspuns : E foarte bine cum v-ati gandit!

1. Spalati peretii foarte bine cu apa si sapun de casa (are soda caustica si patrunde in mucegai distrugandu-l). Poate chiar sa spalati de mai multe ori, atat pentru a indeparta huma, dar si pentru a rezolva cu mucegaiul.
2. Aplicati cu bidineaua solutia anti-mucegai.
3. Tot cu bidineaua aplicati 1-2 straturi (dupa indicatia producatorului) de amorsa.
4. Cu trafaletul aplicati 2 straturi de lavabila (bineinteles cu timp de uscare intre fiecare operatiune).

Un perete (cel vizibil din intrare, sau intr-o zona a camerei de ex. zona de birou, tv) l-as trata diferit… mereu recomand tapetul , desenele acestora sunt atent studiate de designeri, dvs. nu va ramane decat sa-l integrati cu restul mobilei si texturilor din drapaje si covor .

Spor la treaba!

Intrebare: Doresc sa zugravesc cu var bucataria si WC-ul si nu stiu cum se face. M-ar interesa sa stiu si daca pot pune si culori in var si care sunt acestea.
Raspuns
Varul clasic se gaseste in comert sub forma de pulbere, in pungi de plastic. Aceasta se hidrateaza conform instructiunilor producatorului si apoi se aplica pe perete cu un trafalet sau o bidinea. Pentru obtinerea unei culori, se folosesc pigmenti sau preparate gata colorate. Se aplica in general doua straturi succesive, respectandu-se strict timpul recomandat de uscare. De asemenea, este necesar ca suprata suport sa fie stabila, altfel trebuie aplicat inainte un strat de fixare.

Intrebare
As dori sa stiu care sunt pasii de pregatire ai peretilor pentru vopsire. Am tot cautat raspunsuri care au ramas ambigue pentru mine. Tin sa mentionez ca peretii nu sunt acoperiti cu rigips si se mai gasesc si mici gauri ici colo. Multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Raspuns
Trebuie degresati, anume spalati cu apa si sapun de rufe sau cu detergent putin. Apoi se aplica o amorsa, dupa care se vine cu lavabila in doua straturi (al doilea se va aplica dupa uscarea primului strat) Incercati si putina culoare. Va recomand sa faceti un singur perete colorat (cel in prim plan fata de intrarea in camera) in pasteluri.

Intrebare
Am inchiriat o camera care necesita, obligatoriu, sa fie zugravita. Aspectul acestei zugraveli este chiar deplorabil, foarte murdar, cu suprafete exfoliate, zone inundate si decojite, la atingere zugraveala se ia pe haine dar, cel putin nu prezinta urme de igrasie. Camera este situata la etajul 3, intr-un imobil construit prin ani ’50-’60, zidaria este din caramida cu diametrul de 25-30 cm, tencuiala de 2-3 cm dar foarte rezistenta si in prezent. Zugraveala care se gaseste in momentul de fata a fost efectuata in anul ’90 are un aspect fin , similar cu cel al lavabilei, iar stratul care se gaseste intre tencuiala si culoarea propriu-zisa a zugravelii are aspect neted, cu grosime de 1mm maxim 2 mm si nuanta de ceara de albina.
Din motive financiare, fiind la inceput de drum, nu imi permit un meserias profesionist iar gasirea unui persoane care se da drept drept meserias nu mi se pare buna. Ca urmare, am decis sa zugravesc eu si sa apelez la dumnavoastra pentru a-mi sugera, daca este posibil, cateva recomandari cu privire la urmatoarele aspecte:
– vechea zugraveala trebuie indepartata pana la nivelul tencuielii?
– care sunt variantele de indepartare a a acestei zugraveli?
– in realizarea unei noi zugraveli pasii care trebuie urmati sunt exact in aceasta ordine?
1. indepartarea vechii zugraveli
2. aplicarea amorsei
3. aplicarea gletului
4. aplicarea vopselei lavabile
– mai mult sau mai putin, dupa realizarea unei zugraveli cu glet sau lavabila apare fenomenul igrasiei. Ce trebuie sa fac si cand pentru nu a beneficia de aceasta ,,surpriza” avand in vedere ca aceasta camera nu are izolatie in interior sau pe exterior, nu are geam si usi din termopan, tocaria este din lemn, are un singur perete extern, are 2 geamuri si o usa externe si o usa interna
– ce amorsa, glet si lavabila imi recomandati la un nivel calitativ acceptabil ?

Raspuns
Voi incerca sa raspund pe rand la intrebarile dvs. In primul rand, este bine, intr-adevar, sa curatati peretii pana la tencuiala, pentru a va asigura ca noua zugraveala nu se va umfla. Pentru mai multe informatii despre aceasta etapa, va recomandam articolele Curatarea Peretilor de Huma si Vopsea Lavabila sau Glet.

Dupa curatarea temeinica a peretilor, vedeti daca tencuiala are nevoie de reparatii. Daca da, atunci puteti indrepta sau repara peretii cu tencuiala gata preparata, pe care o gasiti in magazinele de materiale pentru amenajari interioare sub forma de pulbere, pe care o preparati cu apa si o amestecati pentru omogenizare. Proportiile sunt cele mentionate de producator pe ambalaj. Pasta astfel obtinuta va fi aplicata pe eventualele denivelari sau neregularitati ale tencuielei vechi. Tencuiala noua se lasa sa se usuce bine, cel putin 24 ore.

Daca tot ati mentionat problema igrasiei , este putin probabil sa apara daca in acest moment camera nu prezinta urme de igrasie, mai ales daca veti pastra geamurile cu tamplarie din lemn, care permit o aerisire naturala a camerei. In plus, o incalzire corespunzatoare a camerei va va feri de igrasie. Daca totusi doriti sa fiti sigur, puteti aplica o solutie speciala pe baza de clor direct pe tencuiala, dupa curatarea peretilor.

Urmeaza aplicarea amorsei si a gletului. Pentru detalii, va propunem articolele Cum se prepara gletul si Cum se da cu glet . Dupa aceea, finisati stratul de glet cu banda sau plasa abraziva. Prima data alegeti folositi o granulatie mai mare si apoi o banda sau o plasa cu o granulatie mai mica, pentru a da aspectul fin al zugravelii. Ultima etapa este aplicarea vopselei lavabile – alba sau colorata – dupa preferinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *