Cum pot izola un balcon fara a sparge gresia?

Intrebare:

Am doua balcoane care au gresie pe toata suprafata, vecinii de jos se tot plang ca se scurge apa prin plafon pe la firul de iluminat al lor. Ideea lor este sa sparg gresia si sa izolez ambele balcoane de la un capat la altul, dar suprafata este mare, 14 metri patrati. Daca se poate izola altfel fara a se sparge gresia. Va multumesc.

Raspuns

Nu pot sa-mi dau seama, doar din relatarile dvs., care este cauza. Dar intr-adevar, e cam complicat sa spargeti toata gresia pe toata lungimea balcoanelor, insa trebuie sa faceti ceva, de urgenta, mai cu seama ca apa se prelinge pe instalatia electrica, cel mai periculos!
V-as recomanda sa izolati parapetul de balcon, anume, pe exterior, indepartati tencuiala veche si observati daca sunt crapaturi (e posibil in planul vertical al perapetului de balcon sau chiar la intersectia dintre parapet si extensia planseului de balcon – care uneori iese putin din linia de fatada); indrumati mesterii sa pensuleze 2 straturi de smoala in zonele cu crapaturi, pentru siguranta, pe tot parapetul exterior. Apoi, vor monta panouri de polistiren expandat peste care vor aplica un tinci de exterior, rezistent la apa, armat cu plasa de fibra de sticla. Vata bazaltica in loc de polistiren, e si mai buna insa costurile sunt mai ridicate. Pentru un balcon, care nu este deschis catre interiorul camerelor, e suficient.

arh. Madalina Radulescu
rmadalina@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*